Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA I SECTORS PRODUCTIUS

Núm. 8418
Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius per la qual s’atorga a Redexis Gas, SA, l’autorització d’execució de les instal·lacions i, en concret, la declaració d’utilitat pública de la planta de GNL i ramal de connexió per a subministrament de gas natural a Portocolom (TM Felanitx)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.El 5 de desembre de 2013, mitjançant la Resolució del conseller d'Economia i Competitivitat, es va atorgar a Gesa Gas, SAU l'autorització administrativa prèvia per al subministrament de gas canalitzat al terme municipal de Felanitx.

2.El 18 de setembre de 2018, l'empresa Redexis Gas, SA va presentar el projecte per a la sol·licitud d'utilitat pública de la planta de GNL i ramal de connexió a Portocolom.

3. El 22 de març de 2019, l'empresa Redexis Gas, SA va presentar una sol·licitud d'autorització per a l'execució de les instal·lacions i, en concret, de declaració d'utilitat pública de la planta de GNL i ramal de connexió per a subministrament de gas natural a Portocolom, que modificà el traçat sol·licitat el 18 de setembre de 2018. Juntament amb la sol·licitud va aportar el Projecte d'autorització d'execució d'instal·lacions per a planta de GNL i ramal de connexió per a subministrament a Portocolom (Felanitx), signat digitalment per l'enginyer industrial José Roig Gómez (col. 12392) i visat el 14 de març de 2019 pel COIIM, amb núm. 201802851, al qual adjunta la memòria urbanística.

4. El 2 d'abril de 2019, Redexis Gas, SA va registrar d'entrada el resguard del pagament de la taxa corresponent i va traslladar l'escrit de la batlia de l'Ajuntament de Felanitx en el qual es comunica que no hi ha cap inconvenient per a la signatura d'un conveni per a la cessió del dret de superfície per a les instal·lacions descrites en el projecte adjunt.

Les característiques principals de la instal·lació són les següents:

Gas que s'ha de subministrar

Gas natural amb un PCS (Hs) entre un mínim de 10.000 kcal/Nm, en funció de la seva procedència.

Descripció de la instal·lació

  1. Planta de GNL, constituïda per un recipient criogènic amb una capacitat de 40 m3, ubicada a la parcel·la 972 del polígon 31 de Felanitx.

  2. Ramal d'interconnexió de la planta de GNL amb la xarxa de distribució del nucli de Portocolom, amb les característiques tècniques següents: canalització subterrània de polietilè d'alta densitat, tipus PE DN 160 SDR 17,6, a més dels accessoris necessaris, amb una longitud total prevista de 1.358 m.

Pressupost

280.621,13 euros.

5. D'acord amb la Llei 12/2016, de 17 d'agost, d'avaluació ambiental de les Illes Balears, i amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, aquest projecte, atès que no esta inclòs en cap dels seus annexos, es pot considerar exclòs d'avaluació ambiental. No obstant això, el projecte inclou un apartat de consideracions ambientals.

6. El cap del Servei de Transport i Distribució d'Energia i Generació Tèrmica de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic va examinar la sol·licitud i va emetre un informe favorable sobre l'autorització d'execució i la declaració en concret d'utilitat pública de les instal·lacions de distribució de gas a què es fa referència.

Fonaments de dret

1. La Llei 34/1998, de 7 d'octubre, del sector d'hidrocarburs. 

2. El Reial decret 1434/2002, de 27 de desembre, que regula les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i autorització d'instal·lacions de gas natural.

3. El Reial decret 919/2006, de 28 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament tècnic de distribució i utilització de combustibles gasosos i les seves instruccions tècniques complementàries ICG 01 a 11.

4. El Decret 96/2005, de 23 de setembre, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears.

5. El Decret llei 3/2014, de 5 de desembre, de mesures urgents destinades a potenciar la qualitat, la competitivitat i la desestacionalització turística a les Illes Balears.

6. El Decret 24/2015, de 7 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, modificat pel Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. La Resolució del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius de 8 de juliol de 2019 de delegacions de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Atorgar l'autorització d'execució del Projecte d'autorització d'execució d'instal·lacions per a planta de GNL i ramal de connexió per a subministrament a Portocolom (Felanitx), signat digitalment per l'enginyer industrial José Roig Gómez (col. 12392) i visat el 14/03/2019 pel COIIM, amb núm. 201802851.     

Aquesta autorització habilita el titular per a la construcció de la instal·lació, sense perjudici d'altres autoritzacions, llicències o permisos que siguin necessaris per a la seva execució.

2. Declarar en concret d'utilitat pública les instal·lacions indicades en el punt 4 dels fets, tot conforme amb el procediment de declaració d'utilitat pública regulat en l'article 3 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, amb els efectes indicats per a la declaració d'utilitat pública en el Decret 96/2005, de 23 de setembre, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla director sectorial energètic de les Illes Balears.

3. Indicar que, una vegada executades totalment o parcialment les instal·lacions objecte d'aquesta autorització, el titular ha de presentar la sol·licitud de posada en servei, a la qual ha d'adjuntar un certificat de final d'obra subscrit per un tècnic facultatiu, així com les proves reglamentàries i la resta de documentació que exigeixi la reglamentació vigent.

4. Notificar aquesta Resolució al titular de la instal·lació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 9 d'agost de 2019

El director general d'Energia i Canvi Climàtic

Ferran Rosa Gaspar

Per delegació del conseller de Transició Energètica i Sectors Productius

(BOIB núm. 94, d'11/07/2019)