Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 8393
Extracte de la convocatòria aprovada per resolució del conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de data 20 d'agost de 2019 de subvencions 2019 urgents i excepcionals per dur a terme la reparació o restitució dels danys produïts en les infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal a determinats municipis del Nord de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi BDNS 470878 http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index

Extracte de la convocatòria aprovada per resolució del conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de data 20 d'agost de 2019 de subvencions 2019 urgents i excepcionals per dur a terme la reparació o restitució dels danys produïts en les infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis de titularitat municipal a determinats municipis del Nord de Mallorca en els dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre de 2018, de conformitat amb l'acord del Consell de Ministres de dia 2 de novembre de 2018 pel qual es declaren determinades províncies i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears zones afectades greument per una emergència de protecció civil com a conseqüència de les pluges torrencials i desbordament de torrents ocorreguts els dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre de 2018

Objecte i finalitat

Aquesta convocatòria es fa en el marc de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017 i BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018).

La finalitat d'aquesta convocatòria és cooperar amb els ajuntaments del Nord de Mallorca per dur a terme la reparació o restitució dels danys produïts per les inundacions de dia 18 a dia 21 d'octubre de 2018 en les seves infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis inclosos en l'article 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

Beneficiaris

Solament poden acollir-se a aquesta convocatòria els ajuntaments del Nord de Mallorca que han sofert danys produïts per les inundacions del mes d'octubre de 2018 en les seves infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis inclosos en l'article 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, de conformitat amb l'acord del Consell de Ministres de dia 2 de novembre de 2018 pel qual es declaren determinades províncies i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears zones afectades greument per una emergència de protecció civil com a conseqüència de les pluges torrencials i desbordament de torrents ocorreguts els dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre de 2018.

Per acollir-se a aquesta convocatòria aquests ajuntaments no hauran d'incórrer en alguna de les prohibicions establertes a l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18 de febrer de 2017 i BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018).

Actuacions subvencionables

Les actuacions que es podran finançar amb les subvencions d'aquesta convocatòria seran de reparació o restitució dels danys produïts per les inundacions del mes d'octubre de 2018 en les infraestructures, equipaments, instal·lacions i serveis inclosos en l'article 25.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril de titularitat dels ajuntaments esmentats en el punt anterior.

S'exclouen les actuacions realitzades amb mitjans propis de les entitats locals, ja siguin materials, maquinària o personal, i les obres que hagin obtingut el 100 % de finançament d'altres administracions publiques o entitats privades.

Les subvencions d'aquesta convocatòria es podran destinar a sufragar despeses compreses des del dia 18 d'octubre de 2018 a dia 30 de desembre de 2020.

En cap cas l'import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor de mercat.

Crèdit pressupostari

Es destina la quantitat de seixanta-tres mil cent trenta-sis euros amb noranta cèntims (63.136,90 €) amb càrrec a l'aplicació pressupostària 65.94310.76207 del pressupost de despeses del Consell de Mallorca a les subvencions d'aquesta convocatòria.

Naturalesa de la subvenció i límits

Les subvencions d'aquesta convocatòria són de caràcter voluntari i eventual, i anul·lables, revocables i reintegrables en tot moment per les causes previstes a l'Ordenança general de subvencions. A més, no generen cap dret a obtenir altres subvencions en anys posteriors i no es poden al·legar com a precedent. Així mateix, són compatibles amb altres ajudes i subvencions que pugui rebre el beneficiari per al mateix projecte subvencionat sempre que el còmput total de les ajudes o subvencions rebudes no superi el cost de l'activitat que l'entitat beneficiària ha de desenvolupar.

Règim de concessió

D'acord amb el nombre d'actuacions sol·licitades, una vegada finalitzat el termini de presentació, el Consell de Mallorca podrà concedir una subvenció de fins el 25% del cost de les obres amb un màxim global de fins a seixanta-tres mil cent trenta-sis euros amb noranta cèntims (63.136,90 €).

En el supòsit que el sumatori de la totalitat dels projectes aprovats doni lloc a que el crèdit pressupostari de la convocatòria no arribi per a la satisfacció del màxim del 25% previst en el paràgraf anterior, dit percentatge es disminuirà de tal forma que sigui la mateixa xifra porcentual en relació a tots els projectes aprovats.

La concessió de les subvencions, que serà per un import cert, s'efectuarà sense règim de concurrència competitiva, i es farà una vegada els ajuntaments hagin presentat la sol·licitud i la resta de la documentació del punt 8 al Consell de Mallorca.

Les diferents actuacions sol·licitades se subvencionaran segons l'ordre de preferència determinat a la sol·licitud.

Presentació de sol·licituds

El termini per presentar la documentació prevista en el punt següent serà d'un (1) mes comptador a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si el darrer dia és inhàbil, s'ha d'entendre prorrogat fins el primer dia hàbil següent.

Les instàncies s'han de dirigir a la Presidenta del Consell de Mallorca, i es poden presentar a qualsevol terminal del Registre General del Consell de Mallorca: seu del Consell (Palau Reial, 1); Centre Cultural la Misericòrdia (plaça de l'Hospital, 4); Llar de la Joventut (General Riera, 111); Llar de la Infància (General Riera, 113); el Poliesportiu Sant Ferran (camí de Ca l'Ardiaca 5); i en el Registre general de l'IMAS (General Riera, 67), tots a Palma.

Així mateix, també es poden presentar als llocs establerts a la Llei 39/2015, de 1 d' octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 02/10/2015).

Si la sol·licitud no reuneix les dades d'identificació, tant de la subvenció sol·licitada com de la persona sol·licitant, o alguns dels requisits prevists a la Llei 39/2015, de 1 d' octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques, es requerirà a l'entitat sol·licitant, d'acord amb el que estableix l'article 73.2 de la llei abans esmentada, perquè, en un termini de deu dies hàbils, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius amb indicació que, si no ho fa així, es tindrà per desistit el peticionari, amb una resolució expressa prèvia.

Juntament amb la sol·licitud s'ha de presentar la documentació detallada en el punt següent d'aquesta convocatòria.

Formalització de sol·licituds

1.- Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant el model oficial (Annex I).

Amb la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar la següent documentació:

-Un pressupost de cada una de les actuacions sol·licitades.

-Un certificat del secretari/secretària de l'Ajuntament subscrit a la vegada pel tècnic redactor del projecte o pel tècnic municipal amb el vistiplau del Batle/Batlessa en el qual es faci constar que totes les actuacions que figuren a la sol·licitud oficial de subvenció (Annex I) s'han de dur a terme o s'han duit a terme com a conseqüència dels danys produïts al Nord de Mallorca els dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre de 2018.

-Declaració responsable de no incórrer en prohibicions per ser beneficiari de subvencions (Annex III).

-Declaració responsable de trobar-se al corrent en el compliment d'obligacions tributàries amb l'Estat i el Consell de Mallorca i amb la Seguretat Social (Annex IV).

-Declaració responsable de no trobar-se en la situació prevista a l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes (Annex V).

Òrgan instructor i procediment de concessió de les subvencions

L'òrgan instructor és la secretaria tècnica del Departament de Promoció Econòmica i  Desenvolupament Local, que ha de dur a terme les actuacions establertes a l'Ordenança general de subvencions, i formular la proposta de resolució. L'òrgan instructor pot requerir a les entitats sol·licitants els informes o els aclariments que consideri convenients.

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local és el centre gestor responsable del seguiment de les subvencions.

En compliment del previst a l'article 19.2 de l'Ordenança general de subvencions, es trametrà a la Base de Dades Nacional de Subvencions informació sobre aquesta convocatòria, i sobre les resolucions de concessió que es derivin, i es publicarà en el BOIB per conducte de la base esmentada, a més de publicar-se a la seu electrònica de Consell de Mallorca.

El termini màxim per resoldre i notificar la resolució del procediment serà de 6 mesos. El venciment del termini màxim sense haver-se notificat la resolució, legitima als interessats per entendre desestimada per silenci administratiu la sol·licitud de concessió de la subvenció.

El conseller executiu és l'òrgan competent per aprovar i resoldre aquesta convocatòria de conformitat amb l'article 1, lletra g), del Decret de 16 de juliol de 2019 (BOIB núm. 99, de 18 de juliol de 2019) pel qual es determina l'organització del Consell de Mallorca en relació amb la base 23.4 de les d'execució del pressupost.

El pagament de la subvenció es farà mitjançant bestreta del 100 % de la subvenció una  vegada concedida.

 

Palma, 20 d'agost de 2019

La secretaria tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. (Por delegació del conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Resolució de 22/07/2019. BOIB núm. 103, de 27/07/2019) Rosa Mª Cañameras Bernaldo