Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I ALIMENTACIÓ

Núm. 8230
Resolució de la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació de 12 d’agost de 2019 per la qual s’incorporen al Sistema de Localització i Seguiment d’Embarcacions Pesqueres de les Illes Balears (SLSEPIB) deu embarcacions de la modalitat d’arts menors inscrites en el cens de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca i es fixa la data de la incorporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'objectiu general de les polítiques pesqueres és garantir una explotació racional dels recursos pesquers d'acord amb unes condicions socioeconòmiques i mediambientals sostenibles. En els darrers anys, els sistemes electrònics de localització de vaixells s'han revelat com una eina fonamental per al desenvolupament i l'execució de les polítiques de conservació de recursos i ordenació del sector pesquer. En particular, aquests sistemes han resultat de gran utilitat per a la localització de caladors, l'avaluació de l'esforç pesquer i la valoració indirecta de l'estat i la rendibilitat de les àrees de pesca, així com per al seguiment d'activitats en zones protegides o el control dels règims d'esforç i horaris de la flota.

En conseqüència, i per tal d'establir i regular un sistema de localització i seguiment de les embarcacions de pesca professional per via satèl·lit com a eina per a la gestió i el seguiment de les pesqueries balears, mitjançant el Decret 10/2019, de 15 de febrer, es va regular el Sistema de Localització i Seguiment d'Embarcacions Pesqueres de les Illes Balears.

L'esmentat Decret preveu que, mitjançant resolució la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació i sobre la base dels criteris de prioritat prevists a l'article 2.4, fixarà, per una banda, els vaixells pesquers amb port base a la comunitat autònoma de les Illes Balears que s'han d'incorporar al SLSEPIB i, per l'altra, la data d'incorporació.

Atesa la complexitat tecnològica que comporta la incorporació al sistema de les 250 embarcacions, aproximadament, susceptibles de fer-ho, el Servei de Recursos Marins considera adient dur a terme una prova pilot amb un nombre reduït d'embarcacions, incloses al primer dels criteris de prioritat.

 El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, en data 25 d'abril de 2019, va sol·licitar que el desplegament inicial del SLSEPIB es dugués a terme amb embarcacions de la Confraria de la Colònia de Sant Jordi incloses en el cens de la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca i del Parc Nacional de Cabrera, per la qual cosa i per tal d'aprofitar sinergies de gestió d'ambdós espais, la prova pilot es durà a terme amb deu embarcacions que compleixin aquestes condicions.

Finalment, el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears disposa que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació exerceix, entre d'altres, les competències en matèria de recursos marins.

Per tot això, i atesa l'atribució competencial prevista a l'article 20 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

Article primer

Incorporació al SLSEPIB

Incorporar al Sistema de Localització i Seguiment d'Embarcacions Pesqueres de les Illes Balears el segment de flota compost per les embarcacions de pesca professional d'arts menors que figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

Article segon

Data d'incorporació

La Direcció General de Pesca i Medi Marí, abans del dia 30 de novembre de 2019, instal·larà el dispositiu de localització anomenat caixa verda a bord de les embarcacions que figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

Disposició final

Publicitat i notificació

Donar publicitat d'aquesta Resolució mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears i notificar-la a tots els interessats.

 

Palma, 12 d'agost de 2019

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació Maria Asunción Jacoba Pia de la Concha García-Mauriño

 

ANNEX LLISTAT D'EMBARCACIONS DE PESCA PROFESSIONAL D'ARTS MENORS PER A LA PROVA PILOT D'INSTAL·LACIÓ DE LA CAIXA VERDA

EMBARCACIÓ

MATRÍCULA

FOLI

PORT BASE

APOLO ONCE

MH-2

147

COLÒNIA DE SANT JORDI

CALYPSO II

PM-1

1960

COLÒNIA DE SANT JORDI

DES PAS

PM-1

1-15

COLÒNIA DE SANT JORDI

ETERNA

PM-1

1457

COLÒNIA DE SANT JORDI

JUAN MANUEL

PM-1

1830

COLÒNIA DE SANT JORDI

MARCOS

PM-1

1921

COLÒNIA DE SANT JORDI

MIGA

PM-1

1884

COLÒNIA DE SANT JORDI

PORTOCOLOM

PM-1

3-17

COLÒNIA DE SANT JORDI

SYLMAR TRES

PM-1

1995

COLÒNIA DE SANT JORDI

XORIGUER UNO

PM-1

1661

COLÒNIA DE SANT JORDI