Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 8225
Acord adoptat a la sessió plenària de 17 de juliol de 2019, sobre el reconeixement de la dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Després de la celebració de les eleccions municipals el 26 de maig de 2019, i havent-se constituït el dia 15 de juny de 2019 la nova Corporació Local, es fa públic l'acord adoptat a la sessió plenària de 17 de juliol de 2019 sobre el reconeixement de dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació, de conformitat amb l'article 75.5 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

En relació amb l'expedient de reconeixement de dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació, emet el següent informe amb proposta de resolució, de conformitat amb el que estableix l'article 175 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals, aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, amb base als següents

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER. El 12 de juliol de 2019, per Providència d'Alcaldia, es va iniciar de l'expedient de reconeixement de dedicació exclusiva o parcial a membres de la Corporació.

SEGON. El 12 de juliol de 2019, la Secretaria va emetre un informe sobre la legislació aplicable i el procediment que s'ha de seguir.

TERCER. El 12 de juliol de 2019, l'Alcaldia va elaborar una memòria proposada sobre aquest tema.

QUART. El 12 de juliol de 2019, la Intervenció va emetre un informe sobre l'existència de consignació suficient i adequada en el pressupost municipal vigent per atendre les retribucions dels càrrecs proposats.

LEGISLACIÓ APLICABLE

La Legislació aplicable a l'assumpte és la següent:

— L'article 75, 75 bis i 75 ter de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

— La disposició addicional trenta-cinquena de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2018.

— L'article 13.4 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic dels ens locals.

— L'Ordre de 12 de març de 1986, sobre alta i cotització al règim general de la Seguretat Social dels membres de corporacions locals amb dedicació exclusiva.

— L'article 8.1.f) de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Vist l'informe de fiscalització de 12 de juliol de 2019.

Vist l'informe amb proposta de resolució del secretari de la Corporació, així com esmena presentada pel grup de govern durant el desenvolupament de la sessió.

ACORD

PRIMER. Establir a favor dels membres de la Corporació que exerceixin els seus càrrecs en règim de dedicació exclusiva, amb efectes retroactius des de la data de la presa de possessió, les retribucions que a continuació es detallen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l'any i les dues restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d'alta en el règim general de la Seguretat Social, havent d'assumir aquesta Corporació el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

— El càrrec que ocupa l'Alcaldia, percebrà una retribució anual bruta de 55.000 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Governació i Medi ambient, percebrà una retribució anual bruta de 36.375,5 €. Aquest càrrec ocuparà una Tinença d'Alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Obres públiques, Mobilitat, Transports, Comerç, Pla estratègic, percebrà una retribució anual bruta de 36.375,5 €. Aquest càrrec ocuparà una tinença d'alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Esports, Joventut i Transparència, percebrà una retribució anual bruta de 36.375,5 €. Aquest càrrec ocuparà una tinença d'alcaldia.

SEGON. Establir a favor dels membres de la Corporació que exerceixin els seus càrrecs en règim de dedicació parcial, amb efectes retroactius des de la data de la presa de possessió, les retribucions que a continuació es relacionen, que es percebran en catorze pagues, dotze corresponents a les diferents mensualitats de l'any i les dues restants corresponents a les mensualitats de juny i desembre, i donar-los d'alta en el règim general de la Seguretat Social, havent d'assumir aquesta Corporació el pagament de les quotes empresarials que correspongui.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Interior, Sanitat i Benestar animal, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 29.100,40 €. Aquest càrrec ocuparà una tinença d'alcaldia.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Economia, Hisenda, Agricultura i Pesca, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada d'Urbanisme i Activitats, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Serveis Socials, Igualtat, Educació, Cultura i Patrimoni, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Turisme, Festes i Participació ciutadana, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Via Pública i Manteniment i Neteja d'edificis públics, en règim de dedicació parcial al 80%, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

— El càrrec que ocupa la regidoria delegada de Contractació, Serveis Generals i Noves Tecnologies, en règim de dedicació parcial al 80 %, percebrà una retribució anual bruta de 24.515 €.

TERCER. Establir els efectes retroactius de l'acord des del dia de la presa de possessió dels regidors, en els termes de l'article 39.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, excepte en aquells supòsits en què s'incorri en incompatibilitat en els termes de la Llei 53/1984, de 26 de desembre; en aquest cas la data d'inici de percepció de retribucions serà aquella en què deixi d'existir la causa d'incompatibilitat per haver cessat en la seua activitat pública o privada.

QUART. Publicar de forma íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord del Ple, a l'efecte del seu general coneixement, així com en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

CINQUÈ. Notificar aquest Acord als interessats i al servei de personal i a la Intervenció perquè en prenguin coneixement i tengui efecte.

 

Sant Antoni de Portmany, 14 d'agost de 2019

L'Alcalde

Marcos Serra Colomar