Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 8214
Convocatòria any 2019 sobre les prestacions no tècniques de serveis socials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovades l'Ordenança municipal de les bases reguladores , publicades al BOIB amb numero 152 i data de 14 de desembre de 2017, de l'Ordenança  municipal de bases reguladores de les prestacions no tècniques de serveis socials. S'estableix la següent convocatòria per l ‘any 2019 :

1.- Beneficiaris

En podran ser beneficiàries les persones físiques i/o famílies residents i empadronades al municipi de sa Pobla en estat de necessitat reconegut en el moment  de fer la sol·licitud i que compleixin els requisits establerts per poder-los ser concedida dita ajuda.

Tindran un accés prioritari aquelles persones i/o famílies que es trobin en les situacions de necessitat en compliment de l'art. 6 de la Llei 4/2009, d'11 de juny de serveis socials de les Illes Balears.

2.-Persones  preceptores

Les pròpies persones sol·licitants i beneficiàries de les ajudes.

Les entitats o persones designades per poder-les percebre, així com els proveïdors dels béns o servies per als quals es concedeixi l'ajuda.

En el cas d'ajudes de lloguer, sempre seran ingressades al compte corrent de la persona arrendadora. La persona sol·licitant haurà d'aportar una fotocòpia de la primera plana de la cartilla bancària de la persona propietària de l'habitatge.

3.- Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es podran presentar fins dia 15 de desembre de 2019, els sol·licitants  hauran de complir tots els requisits establerts a l'ordenança reguladora de les bases.

4.-Procediment de gestió de les ajudes

Les ajudes seran tramitades pel/per la treballador/a social de Serveis Socials de l'Ajuntament de sa Pobla, tal i com ens indica l'article 7 de l'Ordenança municipal de bases reguladores d'aquesta convocatòria.

5- import i partida pressupostària

L'import màxim que es podran destinar a aquest tipus de subvencions , durant l'any 2019, serà de 49.674€, amb càrrec a la partida pressupostària 2310 48000 01 del Pressupost del Municipi de sa Pobla.

 6.- Els òrgans competents per tramitar i resoldre aquesta subvenció són els que estableix el punt 7 de les bases reguladores de la subvenció.

7.- Obligacions de les persones beneficiàries.

  1. Acreditar els requisits exigits per tenir accés a les ajudes.

  2. Acceptar ofertes de treball tutelat i/o protegit formulades pels serveis públics d'ocupació o altres institucions competents, sempre que no s'acrediti impediment i a discreció de l'informe tècnic de referència dels Equips bàsics d'atenció social .

  3. Comunicar als serveis socials municipals les variacions o canvis existents en la situació social i econòmica de la persona o de la unitat convivència que pugin modificar les circumstàncies que van donar lloc a la sol·licitud i resolució.

  4. Destinar la prestació a la finalitat que la va motivar (ajut al lloguer, medicaments, aliments, etc.).

  5. Amb caràcter general l'atorgament de l'ajut resta condicionat a l'acceptació de l'obligació de seguir un pla de treball individual i familiar per part de la persona usuària.

  6. En el cas de les prestacions econòmiques amb modalitat de pagament al proveïdor del servei i, en el cas que aquesta cobreixi només una part del cost del mateix, el beneficiari tindrà l'obligació de fer-se càrrec de la part restant (endossament).

  7. Justificar l'ajuda mitjançant la presentació de factures acreditatives de la despesa.

  8. Comunicar als serveis socials de l'Ajuntament l'obtenció d'altres ajudes per a la mateixa finalitat.

  9. Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control financer que efectuï l'Ajuntament de Sa Pobla i facilitar quanta informació i documentació li sigui requerida.

  10. Reintegrar els imports concedits quan no s'apliquin per a les finalitats per a les quals es van concedir.

  11. Mantenir l'empadronament i la residència efectiva en el municipi de durant el temps de percepció de l'ajuda.

  12. Qualsevol altre obligació relacionada directament amb l'objecte de l'ajuda i que específicament s'estableixi en l'acord de concessió d'aquesta, i que serà proposada conforme al criteri professional dels serveis socials municipals.

 

Sa Pobla, 9 d'agost de 2019

El Batle-President

Llorenç Gelabert Crespi