Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 8025
Acord del Consell Executiu pel qual s’acorda la delegació en les persones titulars dels departaments per resoldre qualsevol actuació derivada de la concessió de subvencions sempre que no es modifiqui el seu objecte

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, en la sessió de dia 7 d'agost de 2019, va acordar:

«Antecedents

1. El Decret de 8 de juliol de 2019 de la Presidència del Consell de Mallorca crea els Departaments que n'han d'estructurar el Govern i el Decret de 16 de juliol de 2019 determina l'organització del Consell Insular de Mallorca.

2. Per agilitzar la realització de tots els tràmits de gestió de les subvencions per part del Consell de Mallorca, així com els de pèrdua del dret al cobrament de la subvenció i d'altres que es puguin produir, es fa convenient i, fins i tot, necessari que el Consell Executiu, que és l'òrgan que ha d'aprovar les convocatòries i concessió de subvencions, de la seva competència, delegui aquestes actuacions en les Conselleries Executives que gestionen subvencions. En conseqüència, es pretén dotar els titulars dels òrgans que reben la delegació dels instruments necessaris per a una gestió més eficaç i eficient dels assumptes, per millorar la gestió de les subvencions i així com assolir d'una manera més òptima els seus objectius.

Fonaments de dret

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, que regula el règim de delegació de competències i preveu que els òrgans de les diferents administracions poden delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració malgrat que no siguin jeràrquicament dependents; aquestes delegacions de competències han de ser publicades en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i, en tot cas, les resolucions administratives que s'adoptin per delegació indicaran expressament aquesta circumstància i es consideraran dictades per l'òrgan delegant.

2. L'article 36. f) i g) del Reglament orgànic del Consell de Mallorca atribueix al Consell Executiu aprovar i resoldre les convocatòries d'ajuts o subvencions a particulars o entitats públiques i privades en la quantia que es determini en les bases d'execució del pressupost i sempre que la competència no correspongui al Ple; també li correspon resoldre els expedients individuals sobre ajudes o subvencions a particulars o entitats públiques i privades en la quantia que es determini en les bases d'execució del pressupost.

3. L'article 9.2 a) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars i l'article 34.1 a) de Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local, reconeixen a la presidenta del Consell de Mallorca l'atribució de dirigir el govern i l'administració insular.

Per tot això, la presidenta del Consell Insular de Mallorca fa al Consell Executiu la següent proposta d'

ACORD

Primer. Delegar en les persones titulars dels Departaments del Consell Insular de Mallorca la competència de resoldre qualsevol actuació derivada de la concessió de les subvencions (modificació de la concessió, reintegrament, pèrdua del dret al cobrament de la subvenció, etc.) sempre que no es modifiqui l'objecte de la subvenció.

Segon. Establir que en les resolucions que es dictin s'indicarà expressament que s'adopten per delegació del Consell Executiu.

Tercer. Disposar que les delegacions a què fa referència aquest Acord s'entenen sens perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al Consell Executiu.

Quart. Disposar que aquest Acord produirà efectes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Cinquè. Ordenar la publicació d'aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

 

Palma, 8 d'agost de 2019

La secretària general, per substitució

Nieves Rodríguez Verdú