Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 8010
Modificació de la restricció de la circulació de vehicles a part del centre de la vila a determinades hores i èpoques de l’any

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'actual sistema de tancament del trànsit rodat del centre de la vila d'Alaró ha provocat queixes dels veïnats dels carrers pels quals es desvia la circulació, així com de residents i comerciants de la zona afectada i també d'altres conductors usuaris que es troben obligats a realitzar una volta que consideren excessiva en alguns casos, durant aquest tancament del trànsit de vehicles a motor a les vies del centre urbà.

L'actual trama urbana d'Alaró fa molt complicat el tancament del centre, atès que sols queda una via de circulació per accedir a la part alta del poble. A més, aquestes vies són estretes i assumeixen una gran quantitat de vehicles durant aquestes restriccions de trànsit.

Tot i això, es considera convenient mantenir la restricció temporal del pas de vehicles en les vies públiques que es diran, cosa que permetrà gaudir d'uns espais amb més seguretat per a les persones vianants.

Vist l'informe de la Policia local, de 5 de juliol de 2019 (rge. núm. 3369).

Atès allò que preveu l'article 7 del Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

En exercici de l'atribució que me confereix l'art. 41,8 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals,

            Resolc:

Restringir durant el període del curs escolar (que inclou els dies lectius i les vacances escolars) la circulació de vehicles a motor en les següents vies públiques:

Pl. de la Vila

C/ Petit

C/ del Campanar

Dies i horari de tancament: de divendres a diumenge, de 16 hores a 19 h.

 

Restringir de l'1 de juny al primer cap de setmana d'octubre (Fira Gremial) la circulació de vehicles a motor en les següents vies públiques:

Pl. de la Vila

Avda. de la Constitució (a partir del C/ Joan Alcover)

C/ de can Retat

C/ d'Alexandre Rosselló

C/ de can Ros

C/ Petit

C/ del Campanar

Dies i horari de tancament: de diumenge a dijous, de 19 hores a 0'30 h. del dia següent; divendres, dissabtes i dia abans de festius, de 19 hores a 2 h. del dia següent.

 

Es deroga i es deixa sense efectes la resolució de batlia núm. 831-2019, d'11 de juliol (BOIB núm. 97, de 16.07.2019) i tota altra resolució que vagi en contra de la present. 

Cosa que es fa pública per a general coneixement i compliment.

Recursos.

Contra aquesta resolució, que és definitiva en via administrativa, es poden interposar,  alternativament, els recursos següents:

a) Directament el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la publicació de la present resolució.

b) El recurs de reposició potestatiu davant la batlia, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la publicació de la present resolució. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de sis mesos, comptadors a partir del dia següent a la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

 

Alaró, 7 d'agost de 2019

El Batle,

LLorenç Perelló Rosselló