Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 8011
Resolució de la directora general de Personal Docent de dia 9 d’agost de 2019, per la qual es modifica la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de juliol de 2019 per la qual es publica la llista única per especialitats i illes de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de febrer de 2019, de convocatòria de proves selectives d’ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La base 8.5 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de febrer de 2019 (BOIB núm. 28, de 5 de març), per la qual es convoquen les proves selectives d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents disposa que d'acord amb el que estableix l'article 61 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, quan es produeixin renúncies dels aspirants seleccionats als drets derivats de la participació en el procediment selectiu, abans del seu nomenament com a funcionari en pràctiques o presa de possessió, l'òrgan convocant ha de requerir una llista complementària dels aspirants que segueixen als seleccionats per la seva inclusió a la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu a l'òrgan de selecció afectat per les renúncies.

La Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de juliol de 2019 va publicar la llista única per especialitats i illes de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de febrer de 2019, de convocatòria de proves selectives d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents.

Vistes les renúncies presentades per aspirants seleccionats als drets derivats de la participació en el procediment selectiu, a requeriment de la Direcció General de Personal Docent, les comissions de selecció / tribunals únics han presentat una llista complementària de seleccionats que han de ser inclosos a la llista única per especialitats i illes de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu.

La directora general de Personal Docent d'acord amb l'apartat 1.a) de la Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 29 d'octubre de delegació de determinades competències en matèria de gestió de personal en la directora general de Personal Docent (BOIB núm. 163, de 5/11/2015), és competent per dictar la present Resolució.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primera.- Fer pública la llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos, especialitat i illa a l'Annex 1 d'aquesta Resolució.

Segona.- Fer pública la llista complementària per cos, especialitat i illa, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.5 de la Resolució de convocatòria a l'Annex 2 d'aquesta Resolució.

Tercera.- Modificar la Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de juliol de 2019 per la qual es publica la llista única per especialitats i illes de tots els aspirants que han superat el procediment selectiu convocat per Resolució de la directora general de Personal Docent de 25 de febrer de 2019, de convocatòria de proves selectives d'ingrés, accés i adquisició de noves especialitats als cossos docents, d'acord amb la llista de renúncies i la llista complementària que s'esmenten als apartats anteriors.

Quarta.-  Informar que en el termini de 10 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació al BOIB d'aquesta Resolució, els aspirants seleccionats d'acord amb la base 8.5 de la Resolució de convocatòria han de presentar a la Direcció General de Personal Docent, o per qualsevol dels mitjans que assenyala l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, els documents següents:

a) Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'ingrés al cos o de la certificació acadèmica original acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar, o del rebut acreditatiu del pagament corresponent dels drets d'expedició del títol.

Si la titulació ha estat obtenguda a l'estranger, caldrà adjuntar la corresponent homologació o bé la credencial de reconeixement de la titulació per a l'exercici de la professió en el cos corresponent.

b) Fotocòpia del document nacional d'identitat vigent. En el cas de tenir la nacionalitat d'un altre estat membre de la Unió Europea, caldrà presentar fotocòpia del Certificat de ciutadà de la Unió Europea juntament amb la fotocòpia del passaport o document d'identitat en vigor.

c) Fotocòpia compulsada del títol de formació pedagògica i didàctica a què es refereix l'article 100.2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació o, si escau, documentació justificativa acreditativa de l'exempció d'aquest requisit segons el que s'estableix a la base 2.3 d'aquesta convocatòria.

Quan, en substitució del títol de formació pedagògica i didàctica, s'al·legui haver prestat serveis docents durant dos cursos acadèmics complets o, si no, dotze mesos en períodes continus o discontinus, amb anterioritat a l'1 d'octubre de 2009 o a l'1 de setembre de 2014, segons pertoqui, a centres públics o privats d'ensenyament reglat degudament autoritzats, en els nivells i ensenyaments les especialitats docents dels quals es regulen al Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, s'acreditarà aquest fet mitjançant la documentació següent:

- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre públic, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel secretari del centre amb el vistiplau del director del centre o un full de serveis expedit per l'Administració educativa, que indiqui expressament el nivell, les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.

- Si l'experiència docent que s'acredita correspon a un centre privat o privat concertat, s'ha d'aportar un certificat original de vida laboral i un certificat expedit pel director del centre (excepte que s'acrediti la impossibilitat d'aportar el certificat per desaparició de l'empresa), amb el vistiplau del Departament d'Inspecció Educativa, que indiqui expressament el nivell i les especialitats que s'han impartit i la data d'inici i final del període que s'acredita.

d) Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física ni psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i l'especialitat per als quals ha estat seleccionat.

e) Declaració jurada, o promesa, de no haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que figura com a Annex 9 en aquesta convocatòria.

Així mateix, els aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola hauran de presentar declaració jurada, o promesa, de no estar sotmesos a sanció disciplinària ni condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu Estat d'origen, segons el model que figura com a Annex 9 a aquesta convocatòria.

f) Els aspirants amb discapacitat han de presentar fotocòpia compulsada del Dictamen establert a la base 2.1.3.3, excepte que l'hagin presentat dins el termini de presentació de sol·licituds o s'hagi autoritzat a l'Administració per sol·licitar-ho.

g) Certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Els aspirants de nacionalitat espanyola que no hagin autoritzat a la Conselleria d'Educació i Universitat perquè sol·liciti aquesta certificació i la consulta de les dades del document nacional d'identitat, en el cas de ser inclosos en la llista definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu,  han de presentar aquesta certificació.

Els aspirants que no posseeixin la nacionalitat espanyola han de presentar certificació negativa de condemnes penals expedit per les autoritats del seu país d'origen o d'on siguin nacionals respecte dels delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i de tràfic d'éssers humans.

h) Sol·licitud d'ajornament de la fase de pràctiques, si escau.

Tota la documentació emesa en llengua diferent al castellà o català ha de venir acompanyada de la corresponent traducció oficial en una de les dues llengües oficials de les Illes Balears, realitzada per un traductor jurat.

Cinquena. Informar que els qui dins el termini fixat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació requerida, o bé aquells en els quals s'observi, a partir de la revisió de la seva documentació, que els manca algun dels requisits assenyalats a la base segona de la convocatòria, no seran nomenats funcionaris en pràctiques, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la sol·licitud inicial de participació.

Sisena. Informar que qui necessiti ajornament de la incorporació a la fase de pràctiques, en casos excepcionals i per causes degudament justificades i apreciades per la Direcció General de Personal Docent, l'haurà de sol·licitar juntament amb la documentació establerta en la base sisena d'aquesta resolució i dins el mateix termini.

Els aspirants als quals se'ls hagi concedit l'ajornament de la fase de pràctiques, seran nomenats funcionaris en pràctiques, i hauran de realitzar la totalitat de la fase de pràctiques durant el curs 2020-2021.

Aquests funcionaris en pràctiques realitzaran la fase de pràctiques en la destinació definitiva adjudicada en el concurs de trasllats convocat durant el curs 2019-2020. En el cas de no haver-hi obtingut destinació definitiva, realitzaran la fase de pràctiques en la destinació provisional obtinguda en el procediment d'adjudicació de destinacions provisionals per al curs 2020-2021 per als funcionaris en pràctiques, en aquest cas el número d'ordre que ocuparà serà el primer de la promoció de l'especialitat a la qual s'incorpora.

Setena.  Fer saber que tots els aspirants han d'emplenar l'Annex 2 (declaració jurada de no trobar-se en cap de les causes d'incompatibilitat establertes a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i al Reial Decret 598/1985).

Així mateix, els aspirants que no han prestat serveis com a funcionaris interins docents en les Illes Balears o bé aquells que vulguin modificar les dades que consten en la Direcció General de Personal Docent, han d'emplenar els annexos que corresponguin segons el cas.

Tots aquests annexos estan a disposició dels aspirants a la pàgina Web de la Direcció General de Personal Docent, i s'han de lliurar juntament amb la documentació establerta en la base sisena i dins el mateix termini.

Vuitena. Informar que els aspirants que participin en el procés selectiu per a l'ingrés al mateix cos en convocatòries corresponents a diferents administracions educatives han d'optar per una, de manera que renunciaran a tots els drets que els puguin correspondre per la seva participació en les restants. En el cas de no realitzar aquesta opció, l'acceptació del primer nomenament s'entendrà com a renúncia tàcita a les restants.

Novena. Obrir un termini de cinc dies hàbils, comptadors a partir de la publicació d'aquesta Resolució al BOIB, perquè els aspirants que han superat el procés selectiu en convocatòries corresponents a diferents administracions educatives optin per una d'elles, mitjançant instància dirigida a la Direcció General de Personal Docent, en la qual manifestaran que renuncien als drets que els puguin correspondre per la seva participació en les altres. Si no es realitza aquesta opció, l'acceptació del primer nomenament s'entendrà com a renúncia tàcita als altres.

Desena. Aprovar els annexos 1 i 2 que contenen, respectivament, la llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos, especialitat i illa; la llista complementària per cos, especialitat i illa, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.5 de la Resolució de convocatòria

Onzena. Informar que la Direcció General de Personal Docent ha d'adoptar les mesures necessàries per a l'execució d'aquesta Resolució.

Dotzena. Publicar aquesta Resolució i els annexos 1 i 2 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També hi poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 9 d'agost de 2019

La directora general de Personal Docent

Rafaela Sánchez Benítez

 

ANNEX 1

Llista de renúncies dels aspirants seleccionats per cos, especialitat i illa.

Cos: 0590 PROFESORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 009 DIBUIX

Illa: MALLORCA

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***3518**

MARTI GOMEZ, FRANCISCO JAVIER

6.0916

1

Cos: 0590 PROFESSORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 005 GEOGRAFIA I HISTÒRIA

Illa: EIVISSA

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***7724**

PONS FERRANDEZ, JOSE MANUEL

6.9734

1

***4714**

CLAR CASTELLO, BORJA

6.1362

1

 

ANNEX 2

Llista complementària per cos, especialitat i illa, dels aspirants que han estat seleccionats en el procediment selectiu d'acord amb la base 8.5 de la Resolució de convocatòria.

Cos: 0590 PROFESORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 009 DIBUIX

Illa: MALLORCA

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***2314**

VIDAÑA LLADO, LLUIS

5.813

1

Cos: 0590 PROFESSORS D'ENSENYAMENT SECUNDARI

Especialitat: 005 GEOGRAFIA I HISTÒRIA

Illa: EIVISSA

DNI

Llinatges i nom

Puntuació

Accés

***5362**

GUERRERO EKLUND, SILVIA

5.7746

1