Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 7812
Acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme pres en sessió de dia 1 d’agost de 2019, relatiu a un expedient per a la declaració d’interès general en el termes municipal d’Artà

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

«Corregir d'ofici, d'acord amb allò disposat a l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques l'error material produït a l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme adoptat en sessió celebrada dia 2 de maig de 2019 a l'expedient de declaració d'interès general núm. 046/2018, promogut per l'entitat Es Racó d'Artà, SL respecte a la inclusió de l'exoneració del compliment d'uns articles de les Normes Subsidiàries d'Artà. En conseqüència, l'acord resta redactat de la següent manera:

“Examinada l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'interès general establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

 

EXPEDIENT:

046/2018-IG

PROMOTOR:

(dades personals ocultes)

ASSUMPTE:

ampliació agroturisme

EMPLAÇAMENT

POLIGON 6, PARCEL·LES 7, 23 i 29

MUNICIPI:

ARTÀ

tot considerant,

PRIMER.- Que s'han complit els tràmits prevists a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

SEGON.- Que a la vista de l'expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l'article 26 de l'esmentada Llei.

En virtut del que s'ha manifestat, aquesta Comissió Insular, prèvia proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, adopta el següent ACORD:

1r) Declarar l'Interès General de l'activitat expressada, amb independència de la llicència municipal o altres autoritzacions que puguin ser preceptives, condicionat al compliment de les següents condicions:

  1. Abans de la concessió de llicència s'ha d'ajustar l'altura reguladora màxima als 3 metres que s'estableixen dins les Normes Subsidiàries d'Artà per a la zona ARIP.

  2. No s'autoritza dins el projecte la utilització de l'Annex 3 com a Unitat d'Allotjament. En relació al present edifici i analitzada la foto que acompanya al projecte, es considera que l'estat de conservació del mateix i malgrat es anterior a l'any 1960, no es pot considerar com a construcció existent anterior a l'any 1.960. No es considera adequat pel canvi d'us a instal·lació turística i per tant es proposaria la seva eliminació del projecte com a unitat d'allotjament turístic.

  3. Cal tenir en compte l'informe de la CMAIB de dia 27 de febrer de 2019 mitjançant el qual es conclou que el “Projecte de reforma i ampliació de Ses Cases d'es Recó per agroturisme, TM Artà”, no serà objecte de tramitació d'avaluació ambiental segons la Llei 12/2016, de 17 d'agost d'avaluació ambiental de les Illes Balears i la llei 21/2013, d'avaluació ambiental bàsica estatal atès que les modificacions de les característiques del projecte inicial es consideren que no poden tenir efectes adversos significatius sobre el medi ambient segons l'article 14.2.c de la llei 12/2016, excepte si es mantén l'edifici situat dins Xarxa Natura 2000 per magatzem, sala de màquines i altres usos, que inclou la instal·lació d'altres infraestructures i un camí d'accés. En el cas de mantenir-se s'hauran de d'avaluar les seves repercussions sobre l'espai Xarxa Natura 2000.”

  4. S'han de complir els condicionants de l'informe de la Direcció General de Salut Pública i Participació de dia 25 de març de 2019.

2n) Exonerar el projecte del compliment dels següents articles:

  1. De l'article 208.2 de les Normes subsidiàries, segons el qual “l'edificació en una parcel·la no pot situar-se en aquelles zones amb un pendent igual o superior al 20%”.

  2. De l'article 209.2 de les Normes subsidiàries, segons el qual, “la coberta serà inclinada de teula àrab amb acabat de volada horitzontal en façana principal i posterior; només es permetrà un altre tipus de cobertes tradicionals als cossos i elements complementaris, sempre que aquests no superin el 10% de la superfície ocupada total de l'edificació”.

3r) Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d'aquest acord sense que s'hagi sol·licitat la llicència municipal, s'iniciarà l'expedient de caducitat, d'acord amb el que estableix l'apartat 4 de l'esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears.

4t) Assenyalar que l'activitat declarada d'interès general suposa, de conformitat amb l'article 15 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears, la vinculació legal a la mateixa de la superfície total de la parcel·la o parcel·les afectades, per la qual cosa, abans de la concessió de la llicència municipal corresponent, s'ha de dur a terme la vinculació esmentada, i s'ha d'inscriure en el Registre de la Propietat, sense que la finca no pugui ser objecte de cap acte de divisió dels prevists a l'article 32 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre de 2017, d'urbanisme de les Illes Balears, mentre subsisteixi l'activitat”.»

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta.

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs administratiu d'alçada dins el termini d'un mes, i es computa a partir del dia següent al que es produeix la publicació. El recurs d'alçada es pot presentar formalment davant aquesta Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme o davant la Comissió de Govern del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per a la seva resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, a comptar a partir del dia següent al de la recepció de la notificació de l'acte de desestimació del recurs administratiu d'alçada esmentat.

Contra la desestimació per silenci administratiu del recurs d'alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos comptadors a partir del dia següent a la desestimació per silenci, que s'entén produïda si transcorren tres mesos des de la interposició del recurs sense que no s'hagi dictat i notificat la resolució.

 Tot això de conformitat amb el que preveu el vigent Reglament orgànic del Consell Insular de Mallorca, i els articles 30, 40, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Això no obstant, es pot exercir, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

 

Palma, 1 d'agost de 2019

El secretari de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme Jaume Munar Fullana