Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI

Núm. 7811
Acord de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme pres en sessió de dia 1 d’agost de 2019, relatiu a l’execució de la sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears núm. 240/2019, dictada en les actuacions núm. 11/2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme, en sessió de dia 1 d'agost de 2019, ha pres l'acord següent:

«Vist que pel Lletrat Cap del Consell Insular de Mallorca, s'ha tramès la sentència núm. 240/2019, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, una vegada ha adquirit fermesa, juntament amb el corresponent expedient administratiu, traslladant l'ofici del Lletrat de l'Administració de Justícia per tal que es dugui a efecte i s'adoptin les mesures i actuacions que procedeixin per al seu compliment, i de conformitat amb el dictamen de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, aquesta comissió insular adopta els següents acords:

1r. Executar, en els seus estrictes termes, la sentència de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears núm. 240/2019, de 10 de maig, dictada en les actuacions núm. 11/2017, de recurs contenciós administratiu formulat pel Sr. Gregori Nicolau Barceló i Sra. Catalina Nicolau Barceló, de conformitat amb el seu veredicte, mitjançant el qual s'estima parcialment el recurs i es declara inadequada amb l'ordenament jurídic la prescripció 13ena incorporada a la revisió de les Normes Subsidiàries de Sant Joan, aprovades definitivament el 28 d'octubre de 2016, per a la seva adaptació al Pla Territorial Insular de Mallorca, tan sols en quant afecta a la parcel·la 22 de l'illa 37307 propietat dels Srs. Gregori i Catalina Nicolau Barceló, la qual anul·la el Tribunal i declara, a més, que l'esmentada parcel·la no queda afectada per l'acord de suspensió del dret a edificar.

2n. En compliment del veredicte de la resolució judicial esmentada en l'anterior apartat 1r, atesa la seva fermesa, i així mateix en compliment de l'article 72.2, in fine, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, disposar la publicació d'aquests acords en el mateix diari oficial, Butlletí Oficial de les Illes Balears, en que va ser publicat l'acord de la Comissió Insular declarat nul en l'extrem específic assenyalat a l'apartat anterior.

3r. Atès que l'Ajuntament de Sant Joan no s'ha personat en les actuacions del recurs contenciós administratiu assenyalat en l'apartat 1r, conferir-li trasllat d'aquests acords juntament amb còpia de la resolució judicial, singularment pel que fa a la consideració final del segon apartat de la decisió judicial pel qual es declara que la parcel·la 22 de l'illa 37307, propietat dels Srs. Gregori i Catalina Nicolau Barceló, no queda afectada per l'acord de suspensió de llicències.

4t. Donar trasllat dels presents acords a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, per conducte de l'Assessoria Jurídica del Consell Insular de Mallorca, a l'efecte previngut a l'article 104 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa; així com a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears a l'efecte d'allò previst a l'article 54.2 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.»

La publicació d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta.

 

Palma, 1 d'agost de 2019

El secretari de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme

Jaume Munar Fullana