Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 7799
Creació de direccions insulars del Consell Insular d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular d'Eivissa, en la sessió extraordinària i urgent de data 19 de juliol de 2019, va aprovar la següent proposta:

“Desprès de les eleccions del passat dia 26 de maig de 2019, d'acord amb allò previst a l'article 64.5 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (segons la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, que el va reformar; en endavant EAIB) i les disposicions transitòries primera i segona de la Llei 7/2009, d'11 de desembre, electoral dels consells insulars, el dia 5 de juliol de 2019 es va constituir el Consell Insular d'Eivissa i va prendre possessió del seu càrrec el seu president. Pel Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10 de juliol de 2019, s'ha disposat l'estructura del govern de la Corporació i la creació dels diferents departaments.

La Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, determina les regles fonamentals del règim jurídic, organització i funcionament dels consells insulars i estableix la potestat d'autoorganització d'aquestes institucions, i preveu a l'article 13 que els departaments poden estructurar-se internament en direccions insulars i secretaries tècniques, si així ho estableixen els reglaments organitzatius dels consells.

En l'anterior legislatura, es varen crear 6 direccions insulars i 5 secretaries tècniques (en total 11 alts càrrecs). En el Ple extraordinari de data 16 de juliol de 2015 es va establir la retribució anual corresponent a cada un d'aquests càrrecs en 41.850 € (distribuïts en catorze pagues), sense perjudici que les persones que tenguessin la consideració de funcionaris/àries del Consell Insular conservarien la seua retribució bruta anual en el moment que fossin anomenades en cas que aquesta fos d'un import superior a l'establert.

En el vigent pressupost general del Consell Insular per a l'exercici 2019 (BOIB núm. 11, de 24 de gener de 2019) consten les dotacions econòmiques per aquests alts càrrecs, que ascendeixen, atesos els increments corresponents derivats de la legislació pressupostària a 43.438, 22 € anuals per a cada un.

Aquesta Corporació, atesa la potestat autoorganitzativa, considera adient reformular la distribució d'aquests alts càrrecs i crear 11 direccions insulars.

Les direccions insulars són els òrgans directius per a la gestió, sota l'autoritat del conseller respectiu o consellera respectiva, d'àrees de funcionament homogènies.

Per tot l'anterior, de conformitat amb les atribucions que té conferides, aquesta Presidència proposa al Ple l'adopció del següent

ACORD

PRIMER. Crear les següents direccions insulars:

- Direcció Insular de Turisme

- Direcció Insular de Medi Rural i Marí

- Direcció Insular de Cooperació i Relacions Institucionals

- Direcció Insular d'Intrusisme

- Direcció Insular d'Innovació i Noves Tecnologies

- Direcció Insular de Transport Públic

- Direcció Insular d'Economia i Hisenda

- Direcció Insular Comerç, Indústria i Artesania

- Direcció Insular d'Educació, Cultura i Patrimoni

- Direcció Insular d'Esports

- Direcció Insular de Benestar Social

Cadascuna d'aquestes direccions insulars percebrà una retribució anual de 43.438,22 euros distribuïda en catorze pagues.

En tot cas, les persones que siguin nomenades directors/ores insulars que tenguin la consideració de funcionaris/àries o personal laboral del Consell Insular d'Eivissa o d'altra Administració pública, conservaran la seua retribució bruta anual en el moment en què siguin nomenades en cas que aquesta fos d'un import superior a l'establert en aquest apartat.

SEGON. Aprovar les corresponents modificacions pressupostàries, si escau, que siguin necessàries per fer efectiu aquest acord.

TERCER. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest acord.

QUART. Publicar el present acord, que produirà efectes des del dia de la seua adopció, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, per a general coneixement.

CINQUÈ. Publicar el contingut d'aquest acord en la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.”

 

Eivissa, 30 de juliol de 2019

La secretària gral acctal. Maria Torres Bonet