Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HISENDA I RELACIONS EXTERIORS

Núm. 7498
Resolució de 24 de juliol de 2019 de la presidenta del consorci Centre Balears Europa per la qual es deleguen competències en el vicepresident d’afers europeus del consorci Centre Balears Europa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant la Resolució del president del consorci Centre Balears Europa de 24 de maig de 2013, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 76, de 30 de maig, es varen delegar en el vicepresident del consorci Centre Balears Europa les competències del director gerent i del president.

2. Per mitjà de l'Acord del Consell de Govern de 12 de setembre de 2014 (BOIB núm. 126, de 18 de setembre), es va autoritzar la modificació dels Estatuts del consorci Centre Balears Europa. Aquesta modificació suposa, entre d'altres aspectes, que es crea una segona Vicepresidència en Afers Econòmics, mentre que l'altra vicepresidència passa a denominar-se Vicepresidència d'Afers Europeus.

3. Amb l'aprovació del Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i del Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (publicats en el BOIB núm. 88, de 3 de juliol), es modifica substancialment l'estructura orgànica vigent fins ara. Concretament, i entre altres conselleries afectades, l'anterior Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques se separa i la Direcció General de Fons Europeus, que fins ara estava integrada en la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, s'integra en la conselleria competent en matèria d'hisenda, és a dir, la nova Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors. D'altra banda, la competència en matèria de relacions exteriors, que fins ara exercia la Conselleria de Presidència, passa a exercir-la la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors esmentada. A més, d'acord amb l'annex 1 del Decret 12/2019, el Centre Balears Europa queda adscrit a la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors.

4. Des del 12 de juliol de 2019 es troba vacant el lloc de director gerent del consorci Centre Balears Europa, i l'exercici de les atribucions d'aquest òrgan corresponen, en virtut de l'article 21.2 dels Estatuts del consorci Centre Balears Europa, al president o presidenta. Tenint en compte la quantitat de funcions que ha d'exercir la presidenta atès que és la persona titular de la Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors, i amb l'objectiu d'aconseguir més eficàcia en l'exercici d'aquestes competències assumides per la presidenta i de les pròpies, es considera convenient delegar en el vicepresident d'afers europeus les competències que els Estatuts atribueixen al director o directora gerent així com les funcions pròpies de la presidenta, llevat de les que siguin indelegables, segons l'article 20 dels Estatuts del consorci Centre Balears Europa i l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Fonaments de dret

1. Els articles 8 i 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 12/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. Els articles 20, 21 i 22 dels Estatuts del consorci Centre Balears Europa.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar en el vicepresident d'afers europeus del consorci Centre Balears Europa les funcions de la presidenta, llevat de les que siguin indelegables segons l'article 20 dels Estatuts del consorci Centre Balears Europa i l'article 9 de la Llei 40/2015.

2. Delegar en el vicepresident d'afers europeus del consorci Centre Balears Europa, i fins a la data en què es nomeni un nou director o directora gerent, les atribucions pròpies del director o directora gerent que, per vacant d'aquest òrgan, actualment exerceix la presidenta.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual té efectes a partir del 17 de juliol de 2019.

  

Palma, 24 de juliol de 2019

La presidenta del consorci Centre Balears Europa Rosario Sánchez Grau