Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 7461
Acord del Ple del Consell Insular de Menorca en sessió de caràcter extraordinari de 22 de juliol de 2019, relatiu a l’establiment del règim de dedicació, les retribucions i les indemnitzacions dels membres de la corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret de Presidència núm. 421, de 9 de juliol de 2019 (BOIB núm. 93 de 10-7-2019), va aprovar la creació dels departaments als efectes d'establir l'estructuració orgànica del Consell Insular d'acord amb el principi de divisió funcional de l'activitat administrativa. Així mateix, el Decret de Presidència núm. 423, de 10 de juliol de 2019 ( BOIB núm. 94 d'11-7-2019, correcció d'errades al BOIB núm. 96 de 13-7-2019), va determinar l'estructura interna dels departaments.

Amb aquestes dues resolucions es persegueix tenir una estructura de govern al més eficaç i eficient possible, adequada a les competències, necessitats i aspiracions d'aquesta corporació. Així mateix, en aquest context, es considera important reforçar el paper dels consellers que integren els grups polítics a l'oposició i retribuir la tasca de control que els correspon.

Per altra banda, és clar que, tant la nova estructura organitzativa com l'acció de govern, s'hauran d'adaptar a les circumstàncies socials, normatives i de tot tipus que puguin esdevenir, i especialment, per la seva rellevància, les relacionades amb els principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que tenen rang constitucional, i en aquest sentit s'hauran de considerar els informes anuals que reflecteixin la situació financera de la corporació i els plans econòmics financers que en puguin derivar.

Tenint en compte tot l'anterior, i conformement amb el que estableixen l'art. 75 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, que regula les bases de règim local, i l'art. 18.5 del Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca;

El Ple, per majoria adopta l'acord següent:

Primer. Aprovar la dedicació exclusiva de la presidenta de la corporació, amb una retribució anual bruta de 59.119,70 euros.

Segon. Aprovar la dedicació exclusiva de la vicepresidenta, amb una retribució anual bruta de 56.948,63 euros.

Tercer. Determinar que els consellers executius i les conselleres executives, tots amb dedicació exclusiva, tenguin una retribució anual bruta de 56.570,18 euros.

Quart Determinar que els directors i les directores insulars tenguin una retribució anual bruta de 44.883,70 euros.

Cinquè. Aprovar, d'acord amb el que estableix l'article 109 i del Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca, la dedicació parcial a mitja jornada de quatre consellers del Grup Popular per a l'exercici dels càrrecs i les responsabilitats de portaveu, portaveu adjunt, coordinador/a, i secretari/ària de grup, amb una retribució anual bruta de 28.996,67 € euros cadascun.

La dedicació parcial dels consellers esmentats es comptarà prenent com a referència la jornada ordinària del personal del Consell Insular de Menorca.

Sisè. Aprovar, per a tots els consellers que no tenguin reconeguda cap retribució de les indicades en els apartats anteriors, les indemnitzacions següents per assistència a les sessions de cada òrgan col·legiat que es detalla a continuació:

Òrgan

Indemnització per reunió

Ple

570,02 euros

Junta de Portaveus, Comissió de Govern, comissions informatives, Comissió Especial de Comptes i comissions tècniques assessores

238,33 euros

 

De conformitat amb l'establert en l'art. 34 lletra b) del Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca, es fixen les indemnitzacions globals per assistències següents:

a) Consellers/res portaveus dels grups polítics sense dedicació específica ...... 12.140,77 euros/any

b) Resta de consellers sense dedicació específica ……........ 9.194,82 euros/any

La percepció de les indemnitzacions globals indicades resta condicionada a l'assistència efectiva dels consellers a totes les reunions. Per tant, es restarà l'import corresponent de la quantia global si aquesta fos superior, en còmput anual, a la quantia de les indemnitzacions corresponents a les reunions a què efectivament hagi assistir el conseller corresponent.

Setè. Les retribucions abans ressenyades tindran efectivitat a partir de la data del nomenament o de la presa de possessió, segons escaigui en cada cas, per al càrrec corresponent.

Les indemnitzacions per assistència dels consellers membres de la corporació tindran efectivitat a partir de la data de constitució del Consell Insular de Menorca.

Vuitè. Ordenar que s'iniciïn els expedients de modificació de crèdit que en el seu cas facin falta per a l'efectivitat de l'acord, de manera que les retribucions i indemnitzacions aprovades resten supeditades a l'efectivitat de la consignació pressupostària.

 

Maó, 23 de juliol de 2019

Per delegació de la presidenta, la secretària

Rosa Salord Olèo

(Decret 427/2019, d'11 de juliol )

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)