Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 7436
Acord pel qual s’estableix el règim de dedicació, les retribucions i les indemnitzacions dels membres de la Corporació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en la sessió de dia 18 de juliol de 2019, va acordar:

«1. Aprovar la dedicació exclusiva per a la presidenta del Consell de Mallorca, amb una retribució anual bruta de seixanta-set mil tres-cents denou mil euros i setanta-quatre cèntims (67.319,74 €), distribuïda en 14 pagues.

2. Aprovar la dedicació exclusiva per a les vicepresidentes del Consell de Mallorca, amb una retribució anual bruta de seixanta-quatre mil sis euros amb vuit cèntims (64.006,08), distribuïda en 14 pagues i dels vicepresidents de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, amb una retribució cinquanta-sis mil dos-cents quaranta-nou euros amb vint cèntims (56.249,20 €), distribuïda en 14 pagues.

3. Aprovar la dedicació exclusiva per als consellers i conselleres executives del Consell de Mallorca, amb una retribució anual bruta de seixanta mil vuit-cents cinquanta-nou euros i quaranta-sis cèntims (60.859,46 €), distribuïda en 14 pagues.

4. Aprovar la dedicació exclusiva per als directors i les directores insulars del Consell de Mallorca, amb una retribució anual bruta de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €), distribuïda en 14 pagues.

5. Aprovar la dedicació exclusiva per als secretaris i les secretàries tècniques del Consell de Mallorca, amb una retribució anual bruta de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €), distribuïda en 14 pagues.

6. Aprovar la dedicació exclusiva de les persones que han de fer de portaveus dels diferents grups polítics, amb una retribució anual bruta de seixanta mil vuit-cents cinquanta-nou euros i quaranta-sis cèntims (60.859,46 €), distribuïda en 14 pagues.

7. Aplicar la dedicació exclusiva per als consellers i les conselleres electes:

- 3 per al grup de consellers del Partit Popular, amb una retribució bruta anual de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €), distribuïda en 14 pagues.

- 1 per al Grup Socialista al Consell de Mallorca, amb una retribució bruta anual de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €), distribuïda en 14 pagues.

- 1 per al grup de consellers Més per Mallorca, amb una retribució bruta anual de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €),  distribuïda en 14 pagues.

- 1 per al grup de consellers Ciudadanos – Partido de la Ciudadanía, amb una retribució bruta anual de cinquanta-dos mil quatre-cents vint-i-nou euros i noranta-vuit cèntims (52.429,98 €),  distribuïda en 14 pagues.

La dedicació exclusiva s'entén de 37.5 hores setmanals.

Si els grups polítics renuncien a les retribucions previstes en l'apartat anterior poden optar per augmentar el nombre de consellers electes amb dedicació parcial, de manera que cada renúncia amb dedicació exclusiva són dues dedicacions parcials

8. Aprovar la dedicació parcial per als consellers i les conselleres electes:

- 1 per al Grup Socialista en el Consell de Mallorca, amb una retribució bruta anual de vint-i-sis mil dos-cents quinze euros (26.215,00 €), distribuïda en 14 pagues, a més de la del portaveu, establerta al punt 6 anterior.

- 1 per al Grup Partit Popular, amb una retribució bruta anual de vint-i-sis mil dos-cents quinze euros (26.215,00 €), distribuïda en 14 pagues.

- 1 per al Grup Ciudadanos – Partido para la Ciudadanía, amb una retribució bruta anual de vint-i-sis mil dos-cents quinze euros (26.215,00 €), distribuïda en 14 pagues.

- 2 per al Grup El Pi, amb una retribució bruta anual de vint-i-sis mil dos-cents quinze euros (26.215,00 €), distribuïda en 14 pagues.

- 2 per al Grup VOX, amb una retribució bruta anual de vint-i-sis mil dos-cents quinze euros (26.215,00 €), distribuïda en 14 pagues.

La dedicació parcial s'entén de 18,45 hores setmanals.

Si els grups polítics renuncien a les retribucions previstes en l'apartat anterior, poden optar per augmentar el nombre de consellers/eres electes amb dedicació exclusiva, de manera que dues renuncies amb dedicació parcial és una dedicació exclusiva.

9. La retribució es percep en catorze pagues iguals, de les quals dotze són de percepció mensual i dues addicionals, del mateix import que una de mensual, en els mesos de juny i desembre, respectivament.

10. Aprovar per a tots els consellers i les conselleres electes que no tenguin reconeguda cap retribució de les indicades en els apartats anteriors, una indemnització de mil quatre-cents vuit euros i quinze cèntims (1.408,15 €) per cada assistència a les sessions ordinàries del Ple del Consell. En aquest cas, les sessions plenàries de constitució i organització del Consell tenen caràcter ordinari. La percepció de l'assistència als plens és incompatible amb les assignacions fixes que es determinen en aquest acord.

11. Les indemnitzacions dels desplaçaments per assistir a sessions i comissions, i també les reunions de treball que ha ordenat la Presidència de la corporació, es liquida segons l'aplicació del Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'Administració autonòmica de les Illes Balears.

12. Delegar en la Presidència del Consell Insular l'execució d'aquest acord per determinar els membres de la corporació que duen a terme funcions amb règim de dedicació exclusiva o parcial, amb la finalitat de complir el que es disposa en els apartats 3 i 5 de l'article 75 de la LRBRL.

13. Les retribucions abans ressenyades tenen efectivitat a partir de la data de la presa de possessió, segons escaigui en cada cas, per al càrrec corresponent.

Les indemnitzacions per assistències dels consellers membres de la corporació tenen efectivitat a partir de la data de constitució del Consell Insular de Mallorca, dia 6 de juliol de 2019.

14. Les retribucions i les indemnitzacions a què fa referència aquest acord s'incrementen anualment d'acord amb el que es disposa en la Llei de pressuposts generals de l'Estat per al personal de l'Administració pública.

15. D'acord amb el que s'estableix en la normativa per la qual es regula la funció pública, les persones que ocupin alguns dels càrrecs a què fa referència aquest acord i l'exerceixen amb dedicació exclusiva tenen dret a la percepció, referida a catorze mensualitats, dels triennis que puguin tenir reconeguts com a funcionaris, personal estatutari o personal laboral, al servei de qualsevol Administració pública.

16. Els alts càrrecs que siguin personal funcionari o laboral de qualsevol Administració pública i que percebin unes retribucions superiors a la quantia fixada en aquest acord per als alts càrrecs del Consell Insular de Mallorca, la veuran incrementada fins a arribar a l'import de les retribucions esmentades.

17. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

18. Publicar aquest acord en la Seu electrònica del Consell de Mallorca.»

 

Palma, 23 de juliol de 2019

El secretari general, per substitució

Antoni Benlloch Ramada