Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, UNIVERSITAT I RECERCA

Núm. 7420
Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 22 de juliol de 2019 per la qual s’autoritza una organització temporal especial per al cicle formatiu de Vitivinicultura

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. El Govern de l'Estat, prèvia consulta a les comunitats autònomes, estableix els títols corresponents als estudis de formació professional. D'acord amb això, va dictar el Reial decret 1688/2007, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Vitivinicultura i se'n fixen els ensenyaments mínims (BOE núm. 14, de 16 de gener de 2008).

  2. L'article 31 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu regula els programes formatius en la modalitat d'alternança en col·laboració amb empreses, i el Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears, preveu a l'article 21 mesures de flexibilització i d'innovació en l'oferta de cicles formatius mitjançant programes formatius en alternança. A més, l'article 47 de la darrera norma esmentada regula els programes formatius en alternança en col·laboració amb empreses i concreta determinats aspectes del procés d'ensenyament i aprenentatge a l'empresa i la formació que s'ha de desenvolupar al centre educatiu.

  3. L'article 21 del Decret 91/2012 també preveu que es poden establir mesures per flexibilitzar les condicions en què s'imparteixen els cicles formatius per respondre a les necessitats del sistema productiu o de diversos col·lectius. Entre d'altres mesures, el conseller pot autoritzar que un centre imparteixi determinats mòduls o unitats formatives que es poden cursar en períodes lectius diferents als establerts amb caràcter general, en les condicions que es determinin.

  4. A les Illes Balears, l'IES Felanitx té autoritzada la impartició del cicle formatiu de formació professional de grau superior de Vitivinicultura. Aquest centre ofereix un grup mixt d'alumnes que inclou alumnes que cursen el cicle de forma presencial amb assistència continuada al centre i un nombre d'alumnes que cursen aquests ensenyaments mitjançant un programa formatiu en alternança (formació professional dual).

  5. El 5 de juny de 2019, l'IES Felanitx va presentar una sol·licitud en la qual se sol·licitava una organització temporal i horària especial per impartir el cicle formatiu de grau superior de Vitivinicultura, tant per als alumnes que el cursen de forma presencial com per als alumnes de formació professional dual. A la sol·licitud s'expressen els motius que la justifiquen, relacionats amb el cicle vegetatiu de la vinya. El centre demana una autorització per avançar l'inici de les activitats lectives respecte de la data oficial d'inici de curs per als cicles formatius que s'estableix en la resolució anual per la qual s'estableix el calendari escolar del curs corresponent per als centres docents no universitaris de les Illes Balears.

  6. El 16 de juliol de 2019, el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial va signar un informe favorable per a l'autorització d'una organització temporal especial en els mateixos termes que figuren en aquesta Resolució.

Fonaments de dret

  1. El Reial decret 1688/2007, de 14 de desembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Vitivinicultura i se'n fixen els ensenyaments mínims.

  2. L'article 31 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

  3. Els articles 21 i 47 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

  4. L'Ordre EDU/2243/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Vitivinicultura.

Per tot això, dict la següent:

Resolució

  1. Autoritzar una organització temporal especial per al cicle formatiu de Vitivinicultura. L'organització temporal especial que s'autoritza s'especifica a l'annex d'aquesta Resolució.

  2. Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial perquè adopti les mesures necessàries per aplicar el que es disposa en aquesta Resolució.

  3. Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

  4. Establir que aquesta Resolució entri en vigor a l'inici del curs escolar 2019-2020.

  

Palma, 22 de juliol de 2019

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca

Martí X. March Cerdà

 

ANNEX

Organització temporal especial

  1. El cicle formatiu es pot impartir dins el termini comprés entre el 6 de setembre i el 30 de juny de cada curs escolar. La programació anual del cicle ha d'assegurar que els mòduls s'imparteixen d'acord amb el nombre de hores anuals que es preveuen a l'Ordre EDU/2243/2009, de 3 de juliol, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Vitivinicultura.

  2. Aquesta organització temporal especial és vàlida per a tots els alumnes que cursen el cicle, inclosos els alumnes que cursen el cicle mitjançant un programa formatiu en alternança (formació professional dual).