Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 7390
Acord delegació de competències del Ple en la Presidència del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en la sessió extraordinària de dia 18 de juliol de 2019, va acordar:

«En l'article 8 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, s'estableixen les competències que corresponen al Ple del Consell. Així mateix, es preveu que el Ple pot delegar l'exercici de les seves atribucions en el president i en la Comissió de Govern, llevat de les excepcions que s'hi assenyalen.

D'acord amb la disposició esmentada i per millorar la eficàcia en la gestió de l'Administració pública, propòs al Ple l'acord següent:

Primer. Delegar en la Presidència del Consell de Mallorca les atribucions següents:

1. Exercir les accions judicials i administratives, i de defensa de l'entitat en matèries de competència plenària.

2. Declarar la lesivitat dels actes del Consell de Mallorca. 

3. Concertar operacions de crèdit la quantia acumulada de les quals, en l'exercici econòmic, excedeix del 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost, llevat de les operacions que individualment superin el 10 per cent dels recursos ordinaris, i també les que es destinen a finançar despeses corrents. Concertar operacions de tresoreria quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment supera el 15 per cent dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior. 

4. L'aprovació dels projectes d'obra i de serveis quan sigui competent per la contractació o concessió i quan encara no estiguin previstos en els Pressuposts.

5. La competència en matèria de contractes privats, l'adjudicació de concessions sobre els béns de la Corporació i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial; així com l'adquisició dels béns declarats de valor històric o artístic de qualsevol valor, excepte l'exercici del dret de tempteig i retracte previst a l'article 32 de la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni Històric de les Illes Balears.

6. Les competències com a òrgan de contractació respecte als contractes d'obres, de subministrament, de serveis, de concessió de serveis, els contractes administratius especials, i els contractes privats:

-  Quan el seu import és superior al 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost o quan la seva quantia és igual o superior a sis milions d'euros

-  El que tenen una durada superior a quatre anys

7. Autoritzar i disposar despeses pluriennals de competència plenària.

8. Ampliar el nombre d'anualitats i elevar els percentatges a què es refereix l'apartat 3 de l'article 174 del Real decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.

9. Les atribucions que corresponen al Ple en matèria d'expropiació forçosa.

10. Investigar i recuperar d'ofici els béns dels quals la corporació és titular.

11. Resoldre les sol·licitud d'autoritzacions de compatibilitat d'activitats causades pel personal funcionari i laboral. 

Segon. Publicar el contingut d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que ha de començar a vigir el mateix dia en què s'hi publica.

 

Tercer. Derogar totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposen al que s'estableix en aquest acord. »

  

Palma, 22 de juliol de 2019 

El secretari general

Jeroni M. Mas Rigo