Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 7293
Resolució per al reconeixement com a col·lecció museogràfica al fons artístic del Consell de Mallorca i la seva inscripció en el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El vicepresident primer i conseller executiu de Cultura, Patrimoni i Esports, el dia 3 de juliol de 2019, va dictar la següent resolució que transcric, literalment a continuació:

“Resolució per al reconeixement com a col·lecció museogràfica al fons artístic del Consell de Mallorca i la seva inscripció en el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques del Consell Insular de Mallorca.

Antecedents

1.El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports presentà  d'ofici a la comissió assessora de museus la proposta de reconeixement de tot el seu fons artístic com a col·lecció museogràfica, en compliment amb l'acord del Ple del Consell de Mallorca que, en sessió ordinària de 12 de desembre de 2016, aprovà la proposta de creació del Museu d'Art del Consell.

2.El cap de la Secció de Museus i Belles Arts ha emès informe tècnic favorable en data 26 de març de 2019.

3.La Comissió Tècnica Insular de Museus, reunida en sessió de 29 d'abril de 2019, va acordar per unanimitat la proposta de reconeixement del Fons d'Art del Consell de Mallorca com a col·lecció museogràfica.

Fonaments

1.L'article 8 de la Llei 4/2003, de 26 de març, de Museus de les Illes Balears.

2.Reglament de Reconeixement i Registre de Museus i Col·leccions museogràfiques de Mallorca (aprovat pel Ple del CIM en sessió de 13 de desembre de 2012, BOIB núm. 12 de 24 de gener de 2013).

3.L'article 2b) del Decret d'organització del Consell de Mallorca de dia 9 de juny de 2017 (BOIB núm. 73 de 15 de juny de 2017).

Per tot això dicto la següent RESOLUCIÓ:

1.Reconèixer al fons artístic del Consell de Mallorca com a col·lecció museogràfica i inscriure'l en el Registre Insular de Museus i Col·leccions Museogràfiques del Consell de Mallorca, amb les següents dades:

- Camp temàtic: art, arts decoratives i etnografia.

- Marc geogràfic en funció dels fons, del objectius, de la programació i de l'àmbit d'actuació: els objectius i el marc d'actuació se centren en Mallorca.

- Denominació pública que s'autoritza: Col·lecció museogràfica del Consell de Mallorca.

2.Publicar aquesta resolució en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada, dins el termini d'un mes, davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant la presidència, comptador a l'endemà de la recepció d'aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptador des de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Un cop transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no heu rebut la notificació de la resolució expressa, s'entén desestimat per silencia i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, sense limitació de temps.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 

Palma, 3 de juliol de 2019

El cap de servei jurídic de Patrimoni Històric

Miquel Barceló Llompart