Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 6979
Aprovació inicial i exposició pública del projecte bàsic per la construcció i explotació d’una planta de residus de construcció i demolició (RCD’S) a l’àrea de gestió de residus des Cap de Barbaria, TM Formentera, dins del procediment d’avaluació d’impacte ambiental

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple del Consell Insular de Formentera, per majoria absoluta, en la sessió de dia 10 de juny de 2019, ha adoptat l'acord següent:

(...)

ACORD

PRIMER. Aprovar el projecte bàsic de construcció i explotació d'una planta d'RCDs), a l'àrea de gestió de residus des Cap de Barbaria, TM Formentera, per tal de donar compliment a les especificacions establertes al Pla Director Sectorial de Residus Urbans No Perillosos de l'Illa de Formentera (BOIB Núm. 72 de 30 de maig de 2019).

SEGON. Procedir als tràmits d'Informació Pública i consulta a les persones interessades i Administracions públiques afectades, tot d'acord a l‘informe tècnic sobre el procediment de tramitació per tal d'aconseguir la corresponent Declaració Ambiental Estratègica (DIA), tot d'acord a l'article 34 de la Ley 21/2013, de 9 de diciembre, de evaluación ambiental.

La informació pública es farà mitjançant publicació a la web oficial del Consell Insular de Formentera, i al BOIB on es podrà consultar el projecte via digital al següent enllaç:

https://drive.google.com/open?id=1VHXZff-6hWvFW_10neFv3f_OBYjpSktZ

Així com a suport físic a les oficines de l'àrea de medi ambient del Consell Insular de Formentera: c. Mallorca, 15 baix. Sant Ferran de Ses Roques. 07871. Formentera.

Les Administracions públiques a consultar són:

- Servei de residus i sòls contaminats. Direcció General d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus. Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears. C/ Gremi de Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol). 07009. Palma.

- Servei d'Estudis i Planificació. Direcció General de Recursos Hídrics. Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears. C/ Gremi de Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol). 07009. Palma.

- Servei d'Espais Naturals. Departament de Medi Natural. Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat. Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears. C/ Gremi de Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol). 07009. Palma.

- Servei de Mines. Direcció General de Política Industrial. Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears. Plaça de Son Castelló, 1. (Polígon de Son Castelló). 07009. Palma.

- Servei de Canvi Climàtic i Atmosfera. Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic. Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears. C/ Gremi de Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol). 07009. Palma.

- Servei d'Ordenació del Territori i Servei d'Urbanisme. Direcció General d'Ordenació del Territori. Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears. C/ Gremi de Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol). 07009. Palma.

Les persones interessades a consultar són:

- Amics de la Terra. Eivissa.

- GEN-GOB Eivissa. Eivissa.

- Associació de veïns de l'Illa de Formentera (AVIF). Formentera.

- Grup Balear d'Ornitologia i defensa de la natura. Xavier Álvarez de Lara. La Mola. Formentera.

- Club de pescadors esportius. Juan José Serra Mayans. La Savina. Formentera.

- Associació de caça de Porto-Salè. Germán Pérez Marí. Sant Francesc Xavier. Formentera

- Club de caçadors federats “Es Cap”. José Juan Ferrer Ferrer. Formentera.

- Club de caçadors federats de La Mola. Joan Antoni Ferrer Ferrer. Vénda de Sa Talaiassa. Formentera.

- Plataforma d'afectats pel “deslinde de costes” de Formentera. Vicente Tur Costa. Formentera.

- Amigos del Perro. Francisco Marí Escandell. Vénda de Sa Talaiassa. Formentera.

- Club Busseig Sota s'Aigu. Antonio Carrión Ribas. La Savina. Formentera.

- Qué Celeste. Diletta Carmellini. Vénda de Sa Punta. Formentera

TERCER. Remetre a la CMAIB una sol·licitud d'avaluació ambiental ordinària, junt una còpia del projecte, de l'estudi d'impacte ambiental, i del resultat de la informació pública, per tal que pugui procedir a l'anàlisi tècnic de l'expedient i emetre la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA).

QUART. Procedir a la realització material del projecte prèvia obtenció de la corresponent llicència d'obres i activitats. Incorporant les especificacions que al respecte puguin emetre els departaments d'urbanisme i activitats del Consell Insular de Formentera.

CINQUÈ. Tramitar la corresponent autorització com a gestor de residus de construcció i demolició davant la Direcció General d'Educació Ambiental i Qualitat Ambiental i Residus.

SISÈ. Tramitar la corresponent autorització com a activitat potencialment contaminadora de l'atmosfera (APCA), davant la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic.

SETÈ. Donar compte al Ple de la Corporació a la primera sessió que tingui lloc als efectes oportuns.

S'adjunten com a annexos còpia del projecte i els documents necessaris per les tramitacions oportunes”.

(...)

Per la qual cosa, es posa a disposició del públic la documentació que constitueix l'avantprojecte que inclou l'estudi d'impacte ambiental del projecte bàsic per la construcció d'una planta de residus de construcció i demolició (RCDs) a l'àrea de gestió de residus d'Es Cap de Barbaria, perquè es puguin pronunciar en un termini màxim de 30 dies hàbils a partir de data de publicació.

Una còpia del projecte pot ser consultada en format paper a les oficines de l'àrea de medi ambient del Consell Insular de Formentera situades al c. Mallorca, 15. Sant Ferran de Ses Roques. 07871. Formentera.

Digitalment el projecte pot ser consultat a través del següent enllaç:

Enllaç: https://drive.google.com/open?id=1VHXZff-6hWvFW_10neFv3f_OBYjpSktZ

 

Formentera, 8 de juliol de 2019

La Presidenta del Consell Insular de Formentera Alejandra Ferrer Kirschbaum