Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 6886
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 421 de 9 de juliol, relatiu a la creació dels departaments del Consell Insular de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el marc del que estableix l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, conformement amb les atribucions que em confereix l'article 9.2 f de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, i d'acord amb les disposicions contingudes en el Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca relatives a la definició de la seva estructura orgànica i a la determinació de les atribucions corresponents als seus diferents òrgans,

RESOLC:

Primer. Disposar l'organització, als efectes d'establir l'estructuració orgànica del Consell Insular d'acord amb el principi de divisió funcional de l'activitat administrativa, dels diferents departaments que seguidament s'indiquen, amb expressió de la seva denominació i la identificació del sector o els sectors materials específics de cada activitat que resulten encomanats a cada un d'ells, en el marc del què estableix la legislació general bàsica aplicable als consells insulars i de la normativa sectorial que els és d'aplicació:

- Departament de Presidència, que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de presidència, relacions institucionals, comunicació interna i externa, les matèries d'informació turística, promoció i producte turístic. Així com les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.

- Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, que comprèn l'activitat del Consell Insular referida a medi ambient, reserva de biosfera, aigua, residus i energia, camins públics inclòs el camí de cavalls, rutes senderistes i accessibilitat universal. També gestionarà els serveis de neteja de platges, així com aquelles actuacions relacionades amb els serveis complementaris a aquest. Així mateix s'encarregarà de la gestió del Llatzeret i les coves de Cala Blanca.

- Departament d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local; que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local,cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

- Departament d'Economia i Territori; que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries d'ordenació i gestió del territori, urbanisme, habitabilitat, litoral, ordenació turística i els procediments d'intervenció administrativa en matèria d'activitats. També gestionarà les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, denominacions d'origen, artesania i Ies actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de projecció econòmica (comerç i indústria).

- Departament de Serveis Generals, que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim intern, que inclou els serveis jurídics, els serveis econòmics, contractació, recursos humans, manteniment i edificació, informàtica i servei d'atenció ciutadana, a més del servei insular de prevenció de riscos laborals. Així mateix, implementarà les polítiques de transparència.

- Departament de Benestar Social, que comprèn l'activitat pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de serveis socials i seguretat social; atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, a la gent gran i als col·lectius en situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut, salut mental i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.

- Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports que comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

- Departament de Mobilitat, comprèn l'activitat administrativa del Consell Insular en matèria de carreteres, millora i manteniment de camins, transports i inspecció tècnica de vehicles.

Segon. Derogar totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que s'estableix en aquest decret, i en particular el Decret de presidència núm. 420/2019 de data d'avui, atès que s'ha produït una errada en la numeració.

Tercer. Publicar el contingut d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè comenci a vigir el mateix dia que es publiqui.

Quart. Donar-ne compte al Ple en la propera sessió que tengui.

 

Maó, 9 de juliol de 2019

La presidenta Susana Irene Mora Humbert