Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 6939
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 424/2019 de 10 de juliol, relatiu a determinació de les atribucions del Consell Executiu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb les potestats que em confereix la legislació vigent en relació amb l'organització del Consell Insular de Menorca en ordre a la determinació de les competències dels diferents òrgans insulars, i en particular l'article 9.2 de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de Consells Insulars i l'article 70.2 del reglament orgànic del Consell Insular de Menorca;

RESOLC:

Primer. Correspon al Consell Executiu, l'exercici de les següents atribucions, sense perjudici en qualsevol cas d'aquelles altres que resultin directament conferides per la diversa normativa sectorial aplicable i del que puguin preveure les bases d'execució del pressupost general del Consell Insular de Menorca;

a) Aprovar els plans d'actuació proposats pels diferents departaments.

b) Aprovar el pla anual normatiu.

c) Aprovar el pla estratègic de subvencions.

d) Aprovar el pla anual de contractació.

e) Aprovar i ratificar els convenis amb entitats públiques i privades que subscrigui el Consell Insular de Menorca sempre que pel seu contingut la competència no correspongui a un altre òrgan.

f) Aprovar les bases i les convocatòries públiques d'ajuts i subvencions tant a particulars com a entitats públiques i privades, així com la seva resolució i concedir ajuts de caràcter nominatiu de conformitat amb els límits quantitatius i les condicions que s'estableixin a les Bases d'execució del pressupost. Resoldre els expedients de reintegrament d'ajuts.

g) Autoritzar les fundacions del sector públic adscrites a l'administració insular perquè puguin concedir subvencions en els termes prevists en la disposició addicional setzena de la Llei 38/2003 de 17 de novembre, general de subvencions, així com exercir les funcions previstes en l'esmentada disposició addicional en relació amb els acords d'aprovació de les bases reguladores, l'autorització prèvia de la concessió, les funcions derivades de l'exigència del reintegrament i de la imposició de sancions, les funcions de control i altres que comportin l'exercici de potestats administratives.

h) Aprovar els expedients de contractació, i l'obertura del procediment d'adjudicació respecte dels contractes d'obres, de subministraments, de serveis, de concessió d'obres i de serveis i dels contractes administratius especials quan el seu valor estimat superi el límit de la contractació menor d'acord amb el que estableixi en cada moment la normativa sobre contractes del sector públic, inclosos els de caràcter plurianual sempre que el seu valor estimat no excedeixi del 10% dels recursos ordinaris del Pressupost ni, en qualsevol cas, els sis milions d'euros, inclosos el de caràcter plurianual quan la seva durada no excedeixi de quatre anys, eventuals pròrrogues incloses, sempre que l'import acumulat de les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.

i) Aprovar, respecte dels contractes a què s'ha fet referència en el punt anterior, els projectes d'obres i serveis, els plecs, la despesa i l'exercici de la resta de facultats que la normativa sobre contractes del sector públic atribueixen a l'òrgan de contractació excepte que estiguin expressament atribuïdes a altres òrgans.

j) Aprovar els negocis jurídics mitjançant els quals s'encarrega a una entitat que, d'acord amb la normativa de contractes del sector públic, tengui atribuïda la condició de mitjà propi i servei tècnic del mateix, la realització d'una determinada prestació quan el seu import sigui superior a l'establert, en el seu cas, pel contracte menor i sempre que el seu valor estimat no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva durada no sigui superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses, sempre que l'import acumulat de les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.

k) Concertar contractes privats i adjudicar les concessions sobre béns del Consell Insular, adquirir béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el pressupost base de licitació superi els 15.000 euros i no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de 3.000.000 euros.

l) Alienar el patrimoni quan el pressupost base de licitació sigui superior a 15.000 euros i igual o inferior a 3.000.000 euros i no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost.

m) Disposar d'altres despeses d'acord amb el que estableixin les Bases d'execució del pressupost.

n) L'explotació i cessió de l'ús dels béns de caràcter patrimonial sens perjudici de les limitacions establertes per la legislació vigent. El lloguer de béns immobles de tercers per a les finalitats públiques que li són pròpies sempre que la seva durada sigui superior a un any i l'import del contracte superi els 15.000 €.

o) Sancionar les infraccions molt greus comeses en matèries relatives a les competències pròpies, transferides i/o delegades, excepte les que estiguin atribuïdes per llei a altres òrgans del Consell Insular.

p) L'aprovació de l'oferta pública d'ocupació d'acord amb el Pressupost i la plantilla aprovats pel Ple.

q) Aprovar les bases i la convocatòria de les proves per a la selecció del personal, així com les dels concursos de proveïment de llocs de feina.

r) Aprovar el pla de formació de personal.

s) Aprovar l'increment de grau de personal.

t) Totes aquelles funcions executives sobre competències pròpies que no estiguin atribuïdes a altres òrgans.

Segon. En casos d'urgència i en el cas de suspensió de les reunions ordinàries del Consell Executiu correspondrà a aquesta presidència la resolució dels assumptes competència d'aquest òrgan, sens que es vegi alterat, per aquest fet, el règim de recursos aplicable. De les resolucions adoptades se n'haurà de donar compte al Consell Executiu en la següent sessió que tengui lloc.

Tercer. Derogar totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest decret.

Quart Publicar el contingut d'aquest decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que començarà a vigir el mateix dia de la seva publicació.

Cinquè. Que se'n doni compte al Ple en la primera sessió que tengui lloc.

 

Maó, 10 de juliol de 2019

La presidenta Susana Irene Mora Humbert