Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 6721
Dació de compte de les resolucions relatives a les delegacions conferides per la Batlia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment de les disposicions vigents a continuació es fan públiques les resolucions que ha dictat el Sr. Batle relatives a les delegacions conferides per la Batlia:

“RESOLUCIÓ DE BATLIA NÚM. 514/2019.- Vista la Resolució de Batlia núm. 512/2019 signada en el dia d'avui mitjançant la qual es nomenen els membres de la Junta de Govern Local conformement amb el disposat als articles 20.1 b) i 23.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL).

Sense perjudici de la seva assistència permanent al Sr. Batle en l'exercici de les seves atribucions i amb la finalitat de racionalitzar la tramitació dels expedients administratius atribuïts a la competència d'aquesta Batlia per la normativa vigent, atès el disposat als articles 21.3  de Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local (LBRL), 43.2 i 53 del reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals (ROF), fent ús de les facultats que legalment tinc conferides 

RESOLC:

Primer.- Delegar expressament en la Junta de Govern Local d'aquest Ajuntament de Pollença les següents atribucions:

1. Quant a gestió econòmica i hisenda local. La resolució definitiva sobre les següents matèries:

  1. El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el Pressupost aprovat; la autorització i la disposició de despeses dins del límit que fixin les bases d'execució del pressupost per la Batlia i el reconeixement i la liquidació de les obligacions de despeses de les factures derivades de compromisos legalment adquirits dins dels límits que fixin les bases d'execució del pressupost per la Batlia; devolució d'ingressos indeguts; la concessió de subvencions, exceptuant les que ja figurin nominativament en el pressupost de la corporació a persones naturals o jurídiques.

2. Quant a contractació:

  1. Les competències com òrgan de contractació respecte dels contractes d'obres, de subministrament, de serveis, els contractes de concessió d'obres, els contractes de concessió de serveis i els contractes administratius especials, quan el seu valor estimat no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva duració no sigui superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses sempre que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.  

  1. L'aprovació dels projectes d'obra i de serveis quan la competència per a la seva aprovació o concessió sigui del Batle, l'hagi delegada a la Junta de Govern Local i estiguin prevists en el pressupost.

3. Quant al patrimoni:

  1. La competència per a la celebració dels contractes privats, així com l'adjudicació de concessions sobre els béns de les mateixes i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a legislació patrimonial quan el pressupost base de licitació no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats.

4. Quant al personal. La resolució definitiva sobre les següents matèries:

  1. Aprovació de les bases de les proves per a la selecció del personal i per als concursos de provisió de llocs de treball.   

  2. La resolució dels expedients disciplinaris.

  3. La concessió d'ajudes socials en els termes previstos en el text articulat sobre condicions generals de treball del funcionaris i en el conveni col·lectiu de personal laboral.

 

5. Quant a urbanisme:

  1. Les aprovacions dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïdes al Ple, així com la dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.

6. Quant a l'atorgament de llicències. La resolució definitiva sobre les següents matèries:

  1. La concessió de llicències i autoritzacions per a utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local.

  2.  Adjudicació i retirada de les llicències per prestar el servei de transports urbans de passatgers (taxi),

7. Altres. La resolució definitiva sobre les següents matèries:

  1. Sancionar les faltes de desobediència a la seva autoritat o per infracció de les ordenances municipals, excepte aquells supòsits en que tal facultat estigui atribuïda a altres òrgans.

  2. La resolució dels expedients de responsabilitat patrimonial.

  3. L'aprovació dels programes i activitats culturals, educatives, esportives, turístiques, d'oci, benestar social, treball i formació,  etc .. i de convenis que no siguin competència del Ple.

Segon.- La present delegació d'atribucions serà amb tota la seva extensió, inclosa la resolució de recursos administratius de reposició i reclamacions que s'interposin contra els actes dictats per la Junta de Govern en l'exercici de les atribucions delegades

Tercer.- La Batlia es reserva la potestat d'advocació de les competències delegades a la Junta de Govern; l'advocació implica la recuperació del Batle de la competència resolutòria quan per raons d'urgència i apreciades les circumstàncies del cas, no es pugui demorar la resolució fins la propera sessió ordinària de la Junta de Govern , o per l'escassa importància de l'assumpte no sia necessària la convocatòria de sessió extraordinària, donant-ne compte a la primera sessió que es celebri.

Quart.- De la present resolució es donarà coneixement al Ple en la primera sessió que se celebri de conformitat amb els articles 38 c) del ROFJEL,  sense perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el portal de transparència de l'Ajuntament, en compliment del disposat en l'article 6.1 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

“RESOLUCIÓ DE BATLIA NÚM. 515/2019.- Aquesta Batlia, d'acord amb el disposat a l'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local (LBRL), té atribuïda la facultat de delegar determinades atribucions

Raons d'oportunitat i conveniència, en comptes d'una millora i agilització del servei, aconsellen delegar les atribucions que tot seguit es diran pel que, en base a lo anterior, considerant el disposat en l'esmentat article 21.3 i els articles 43,44,120 i 121 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals (ROFJEL), fent ús de les atribucions que legalment tinc conferides

RESOLC:

Primer.- Delegar en el Regidor Sr. ANDRÉS NEVADO RODRÍGUEZ i Primer Tinent de Batle l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGAT DE SERVEIS GENERALS; CEMENTIRI MUNICIPAL; MERCAT  PORT DE POLLENÇA I FESTES PORT DE POLLENÇA i  DELEGACIÓ especial de PORT DE POLLENÇA.

Segon.- Delegar en el Regidor Sr. DAVID ALONSO GARCÍA i Segon Tinent de Batle l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGAT D'HISENDA i CONTRACTACIÓ.

Tercer.- Delegar en la Regidora Sra. FRANCISCA CERDÀ NADAL i Tercera Tinent de Batle  l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGADA DE BENESTAR SOCIAL; RESIDÈNCIA SOCIAL I IGUALTAT.  

Quart.- Delegar en la Regidora Sra. MARIA BUADES CIFRE i Quarta Tinent de Batle l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGADA DE MEDI AMBIENT; ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA I COMUNICACIONS I TURISME.   

Cinquè.- Delegar en el Regidor Sr. JOSEP LLUIS PONS CIFRE l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGAT D'INFRAESTRUCTURA MUNICIPAL I FESTES POLLENÇA i CALA SANT VICENÇ.    

Sisè.- Delegar en el Regidor Sr. MATEU SOLER ESTRANY l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGAT DE JOVENTUT; NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA; ESCOLA DE MÚSICA I BIBLIOTECA MUNICIPAL.

Setè.- Delegar en el Regidor Sr.  MIQUEL LLOBETA VIVES l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGAT DE COMERÇ; FIRES; MERCAT POLLENÇA i  DELEGACIÓ especial de CALA SANT VICENÇ.    

Vuitè.- Delegar en la Regidora Sra.  MARIA MAGDALENA XUMET ROSSELLÓ l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la direcció i de la gestió de les àrees de DELEGADA D'EDUCACIÓ I ESPORTS.    

Novè.- Les delegacions especials territorials del Port de Pollença i de la Cala Sant Vicenç coordinaran la seva actuació amb els altres delegats i delegades d'àrea, de manera que resti garantida la unitat de govern del municipi. 

Desè.- Les facultats delegades comprenen l'exercici de les competències atribuïdes genèricament a les esmentades àrees, relatives al sector de l'activitat administrativa pròpia d'aquestes àrees de gestió municipal que la legislació vigent assigna als municipis.   

Onzè.- Les delegacions esmentades comprenen tant les facultats de direcció dels serveis corresponents inclosos en les respectives àrees així com les de gestionar-los en general, amb exclusió de la facultat de resoldre mitjançant actes administratius que afectin a tercers. 

Dotzè.- Les delegacions conferides requeriran per a la seva eficàcia l'acceptació del Regidor/a delegat/ada i d'elles se'n donarà compte al Ple de l'Ajuntament en la primera sessió que tingui lloc, de conformitat amb els articles 38 i 44 del ROFJEL, sense perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el portal de transparència de l'Ajuntament, en compliment del disposat en l'article 6.1 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Tretzè.- El Regidor Delegat queda obligat a informar periòdicament a aquesta Batlia sobre la gestió de la competència/àrea delegada i les disposicions que dicti, i prèviament, de les decisions de transcendència en els termes prevists a l'article 115 del ROFRJEL.

En el no previst en aquesta resolució regiran la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local; la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROFJEL) en el marc de les regles que per a les delegacions s'estableixen a dites normes.

Pollença, 22 de juny de 2019

                                                                                                                                                                N'he pres raó,

           EL BATLE                                                                                                                             LA SECRETÀRIA                                     

Bartomeu Cifre Ochogavía                                                                                                     Francisca M. Adrover Cànaves”

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Pollença, 4 de juliol de 2019

EL BATLE

Bartomeu Cifre Ochogavía