Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 6208
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria de 19 de juny de 2019 per la qual s’amplia el termini de presentació de sol·licituds de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria de 28 de març de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades a promoure la continuïtat de les empreses de les Illes Balears mitjançant la planificació dels processos de relleu empresarial i a promoure la millora en la gestió mitjançant plans d’empresa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.- En data 4 d'abril de 2019 es va publicar la convocatòria d'ajudes destinades a promoure la continuïtat de les empreses de les Illes Balears mitjançant la planificació dels processos de relleu empresarial i a promoure la millora en la gestió mitjançant plans d'empresa (BOIB nú. 43).

2.- Les subvencions compreses en aquesta convocatòria estan incloses dins el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis 2018-2020, aprovat per l'Acord del Consell de govern de 9 de març de 2018.

3.- L'apartat primer de la Resolució estableix que l'objecte de la convocatòria és afavorir la continuïtat de les empreses amb domicili fiscal a les Illes Balears al llarg dels exercicis 2018-2019, que exerceixen una activitat lucrativa dins l'àmbit de les activitats del comerç i dels serveis i de l'activitat industrial, per mitjà de la planificació del relleu empresarial, amb l'elaboració d'un protocol d'empresa familiar i pla de continuïtat, a través de l'elaboració d'un pla de relleu extern, quan el relleu es pretengui realitzar a treballadors de l'empresa, i/o mitjançant un pla d'empresa.

4.- Atesa la escasa incidència de la convocatòria en la qual que encara no s'ha rebut cap sol·licitud, i el parer dels representants del sector que consideren positiva una ampliació del termini per possibilitar a les empreses la preparació de la documentació necessària per sol·licitar la subvenció, resulta convenient ampliar el termini de presentació de sol·licituds en un mes i mig més, atès que no existeix precepte en contra ni es perjudiquen en cap cas els drets de terceres persones.

Fonaments de dret

1.- L'article 2.7 de Decret 24/2015, de 7 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d'agost de 2015), modificat pel Decret 1/2016, de 16 de febrer (BOIB núm. 23, de 28 de febrer de 2016), el qual atribueix a la Direcció General de Comerç i Empresa el foment en matèria de comerç i empresa.

2.- L'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 8 d'abril de 2008, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de comerç i serveis (BOIB núm. 52, de 17 d'abril) i es fixen les bases per a aquesta convocatòria de subvencions, tot això d'acord amb el Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

3.- El text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4. Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria de 28 de març de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades a promoure la continuïtat de les empreses de les Illes Balears mitjançant la planificació dels processos de relleu empresarial i a promoure la millora en la gestió mitjançant plans d'empresa.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer. Ampliar fins al 19 d'agost de 2019 el termini de presentació de sol·licituds de la Resolució de 28 de març de 2019 per la qual es convoquen ajudes destinades a promoure la continuïtat de les empreses de les Illes Balears mitjançant la planificació dels processos de relleu empresarial i a promoure la millora en la gestió mitjançant plans d'empresa.

Segon. Modificar l'apartat setè de la Resolució de convocatòria, de dia 28 de març, en els termes següents:

7.1. El termini de presentació de sol·licituds, per a ambdós programes s'iniciarà a partir del tercer dia des de la data de publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), i finalitzarà quan s'esgoti el pressupost destinat per a l'any 2019, i en tot cas en un termini de quatre mesos i quinze dies des de la publicació de la convocatòria (BOIB núm. 43 de 4 d'abril). Per tant el termini finalitzarà el 19 d'agost de 2019.

Tercer. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Treball, Comerç i Indústria en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públicques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es por interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 19 de juny de 2019

El conseller de Treball, Comerç i Indústria

Iago Negueruela Vázquez