Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL DE GOVERN

Núm. 5959
Acord del Consell de Govern de 14 de juny de 2019 de correcció d’errors del Decret 39/2019, de 17 de maig, sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 67, de 18 de maig de 2019, es va publicar, mitjançant l'edicte 4758, el Decret 39/2019, de 17 de maig, sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes Balears.

S'ha detectat un error de transcripció que afecta l'article 6.1.e) del Decret 39/2019; en concret, el límit del valor nutricional dels sucres totals dels aliments i de les begudes que s'ofereixen per a la venda en els centres educatius no universitaris, que es dedueix del context de l'article.

D'acord amb l'article 56.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, del règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 19 del Decret 68/2012, de 27 de juliol, pel qual es regula el Butlletí Oficial dels Illes Balears, es poden rectificar aquests tipus d'errors.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut, en la sessió de 14 de juny de 2019, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Corregir l'errada material advertida en l'article 6.1.e) del Decret 39/2019, de 17 de maig, sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes Balears, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 67, de 18 de maig de 2019, de la manera següent:

On hi diu:

«Article 6

Prohibició de venda d'aliments i begudes no saludables en els centres educatius no universitaris

1. Queda prohibida, en les cantines, bars o locals similars situats en el recinte dels centres educatius no universitaris, sigui de forma presencial o a través de màquina expenedora, l'oferta de productes envasats que contenguin els valors nutricionals següents:

  1. Un valor energètic superior a dues-centes quilocalories per porció envasada o comercialitzada.
  2. Un greix total, per envàs o porció, amb un contingut superior a 7,8 g o que representi més del 35 % de l'aportació energètica. Queden exclosos els lactis i la fruita seca.
  3. Un greix saturat, per envàs o porció, amb un contingut superior a 2,2 g o que representi més del 10 % de l'aportació energètica.
  4. Àcids grassos trans; només es permeten els presents de forma natural i de menys de 0,5 g per porció. No s'hi inclouen els greixos parcialment hidrogenats.
  5. Sucres totals, amb un contingut inferior a 15 g per envàs o porció, han de representar menys del 30 % de l'aportació energètica. No es comptabilitzen els sucres presents de forma natural en la fruita, les hortalisses, la llet i els productes lactis, els sucs de fruites i els sucs a base de concentrats de fruita. Sí que es comptabilitza el sucre dels nèctars de fruites.
  6. Sal, amb un contingut superior a 0,5 g en cada envàs o porció.
  7. Substàncies estimulants, excepte les presents de forma natural a l'aliment.

Els valors esmentats per envàs o porció es refereixen a racions de 50 g per a aliments sòlids i de 200 ml en cas de líquids.

2. Dins el recinte del centre educatiu sempre hi ha d'haver, almenys, una font d'aigua apta per al consum humà a l'abast de totes les persones del centre educatiu.

3. Les persones responsables del servei d'aliments i begudes en els centres educatius han de comprovar que els productes compleixen aquests criteris mitjançant l'etiquetatge nutricional, per la qual cosa han de sol·licitar la informació a les empreses proveïdores, o bé consultar una persona qualificada amb formació acreditada en nutrició humana i dietètica».

 

Hi ha de dir:

«Article 6

Prohibició de venda d'aliments i begudes no saludables en els centres educatius no universitaris

1. Queda prohibida, en les cantines, bars o locals similars situats en el recinte dels centres educatius no universitaris, sigui de forma presencial o a través de màquina expenedora, l'oferta de productes envasats que contenguin els valors nutricionals següents:

  1. Un valor energètic superior a dues-centes quilocalories per porció envasada o comercialitzada.
  2. Un greix total, per envàs o porció, amb un contingut superior a 7,8 g o que representi més del 35 % de l'aportació energètica. Queden exclosos els lactis i la fruita seca.
  3. Un greix saturat, per envàs o porció, amb un contingut superior a 2,2 g o que representi més del 10 % de l'aportació energètica.
  4. Àcids grassos trans; només es permeten els presents de forma natural i de menys de 0,5 g per porció. No s'hi inclouen els greixos parcialment hidrogenats.
  5. Sucres totals, amb un contingut superior a 15 g per envàs o porció; han de representar menys del 30 % de l'aportació energètica. No es comptabilitzen els sucres presents de forma natural en la fruita, les hortalisses, la llet i els productes lactis, els sucs de fruites i els sucs a base de concentrats de fruita. Sí que es comptabilitza el sucre dels nèctars de fruites.
  6. Sal, amb un contingut superior a 0,5 g en cada envàs o porció.
  7. Substàncies estimulants, excepte les presents de forma natural en l'aliment.

Els valors esmentats per envàs o porció es refereixen a racions de 50 g per a aliments sòlids i de 200 ml en cas de líquids.

2. Dins el recinte del centre educatiu sempre hi ha d'haver, almenys, una font d'aigua apta per al consum humà a l'abast de totes les persones del centre educatiu.

3. Les persones responsables del servei d'aliments i begudes en els centres educatius han de comprovar que els productes compleixen aquests criteris mitjançant l'etiquetatge nutricional, per a la qual cosa han de sol·licitar la informació a les empreses proveïdores, o bé han de consultar una persona qualificada amb formació acreditada en nutrició humana i dietètica».

Segon. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 14 de juny de 2019

La secretària en funcions del Consell de Govern Pilar Costa i Serra