Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 5777
Extracte de l'acord de Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma de 29 de maig de 2019, por el qual es convoquen subvencions, corresponents a la Línea 6. Suport a la creativitat i la producció literàries, les arts plàstiques, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i audiovisuals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 459950

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria del text complet que es podrà consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.palmacultura.cat i www.palma.cat):

Primer. Beneficiaris:

1. Premis Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la i Joan Alcover de Poesia

Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català. La presentació d'una obra implica que l'autor no en té compromesos els drets d'edició, que no ha estat presentada a cap altre concurs pendent d'adjudicació i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

2. Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals

Poden optar al Premi artistes de qualsevol nacionalitat i residència. Els autors participants poden presentar l'obra a altres concursos.

3. Premi Ciutat de Palma de Còmic

Pot optar al Premi qualsevol obra que s'ajusti al concepte de còmic comunament acceptat i que compleixi els següents requisits:

a.) Ser original i inèdita.

b.) No haver estat premiada a cap altre concurs ni estar pendent de veredicte en la data en què finalitzi el termini de presentació.

c.) No ser d'autors morts abans de l'anunci d'aquesta convocatòria.

L'obra pot ser en català o castellà.

4. Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música

Les obres que hi concursin han de ser enregistraments musicals originals d'artistes establerts a les Illes Balears. Es premiarà l'autor o autors del millor àlbum musical de llarga durada, publicat entre l'1 d'octubre de 2018 i el 30 de setembre del 2019 per productors fonogràfics independents o artistes autoeditats establerts a les Illes Balears.

També poden optar al Premi els enregistraments d'artistes de les illes publicats per productors independents residents a l'estranger.

5. Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques

Pot optar al Premi qualsevol obra d'arts escèniques produïda o coproduïda per productores i/o companyies de les Balears, estrenada i/o representada a Palma entre l'1 d'octubre de 2018 i el 30 de setembre de 2019. En tot cas, hauran de ser obres o espectacles estrenats, reestrenats o en gira durant les dates esmentades.

En el cas de les obres dramàtiques i les de teatre musical, tant el text com la música s'ha d'haver escrit originalment per a l'espectacle que es presenta al Premi. En els casos de dansa i/o circ han de ser coreografies originals. En el cas de les obres teatrals traduïdes, adaptades i/o versionades, ho han de ser legalment pels autors que es presenten al Premi i així s'ha d'acreditar.

Els autors participants poden presentar l'obra a altres concursos. Les obres que hi concursin han de ser produccions escèniques de companyies i/o productores establertes a les Illes Balears.

6. Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals

Pot optar al Premi qualsevol obra audiovisual de ficció o no-ficció en qualsevol dels seus gèneres o subgèneres (incloent-hi l'animació, el documental i els gèneres experimentals). No s'admetran:

- espots publicitaris o amb fins comercials, ni clips de promoció musical

- muntatges parcials provinents de llargmetratges

- episodis televisius, incloent-hi pilots de sèries o muntatges provinents d'aquestes

Es pot presentar un projecte realitzat per un sol autor o per diversos autors integrants que es reparteixin les seves tasques, els quals seran considerats coautors (direcció i/o guió).

Les obres que hi concursin han de ser produccions audiovisuals d'autors i/o productores establerts a les Illes Balears.

Segon. Finalitat:

Premis Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la i Joan Alcover de Poesia, en llengua catalana, amb la finalitat de donar suport a la creació literària, estimular-la, i reconèixer la tasca dels escriptors.

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d'Arts Visuals, amb la finalitat de donar suport a la creació artística contemporània, contribuir al dinamisme del sector de les arts visuals i reconèixer la tasca desenvolupada pels artistes.

Premi Ciutat de Palma de Còmic, amb la finalitat de donar suport al sector del còmic i reconèixer la tasca dels creadors.

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere de Música, per a guardonar enregistraments musicals realitzats a les Illes Balears o que hi estiguin relacionats.

Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques, amb la finalitat d'estimular la producció escènica de qualitat, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals, amb la finalitat d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma, aprovades pel Ple en data 26/02/2015 i publicades en el BOIB núm. 35 de data 12 de març de 2015.

Quart. Consignació pressupostària de tota la línia: 82.000 euros.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

El termini de presentació de sol·licituds és el que se indica a cada una de les bases dels Premis.

 

Palma, 7 de juny de 2019

El cap del Departament de Cultura

Damià Sans Tous