Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 5768
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 7 de juny de 2019 per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de les categories de facultatiu/facultativa especialista d’àrea (FEA) de traumatologia i cirurgia ortopèdica del Servei de Salut de les Illes Balears corresponents al sector sanitari Ponent de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets i fonaments de dret

1. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 12 d'abril de 2019 (BOIB núm. 48/2019, de 13 d'abril) es varen aprovar les bases comunes que constitueixen el règim jurídic que regeix de manera uniforme el desenvolupament de les proves selectives per cobrir les places corresponents a la oferta d'ocupació pública de l'any 2017 de la categoria facultatiu/facultativa especialista d'àrea, aprovades mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 22 de desembre de 2017 (BOIB núm.157/2017, de 23 de desembre), complementari de l'Acord de 27 de gener de 2017 (BOIB núm. 12/2017, de 28 de gener) i ratificats pels Acords de 8 de juny de 2018 (BOIB núm.72/2018, de 12 de juny) i de 21 de desembre de 2018 (BOIB núm.160/2018, de 22 de desembre). En la Resolució esmentada figuraven les següents places:

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de anàlisis clíniques: 11 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'anatomia patològica: 11 places de torn lliure, 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat i 2 de promoció interna.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'angiologia i cirurgia vascular: 2 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia cardiovascular: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia general i aparell digestiu: 19 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia maxil·lofacial: 6 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia pediàtrica: 6 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia plàstica i reparadora: 4 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de cirurgia toràcica: 3 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de dermatologia: 6 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'endocrinologia i nutrició: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de farmacologia clínica: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de geriatria: 3 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'hematologia i hemoteràpia: 7 places de torn lliure 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'immunologia: 3 places de torn lliure i 1 de promoció interna.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina del treball: 2 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina física i rehabilitació: 7 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina intensiva: 14 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina nuclear: 2 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de medicina preventiva i salut pública: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de microbiologia i parasitologia: 7 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de nefrologia: 10 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de neurocirurgia: 3 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de neurologia : 8 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia mèdica: 11 places de torn lliure i 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea d'oncologia radioteràpica: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de pneumologia: 10 places de torn lliure, 1 de torn lliure per a persones amb discapacitat i 1 de promoció interna.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de psiquiatria: 22 places de torn lliure, 2 de torn lliure per a persones amb discapacitat i 3 de promoció interna.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiodiagnòstic: 26 places de torn lliure i 2 de torn lliure per a persones amb discapacitat.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiofarmàcia: 1 plaça de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de radiofísica hospitalària: 2 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de reumatologia: 3 places de torn lliure.

- Facultatiu/facultativa especialista d'àrea de traumatologia i cirurgia ortopèdica: 25 places de torn lliure, 2 de torn lliure per a persones amb discapacitat i 1 de promoció interna.

2. A l'Annex II de les bases hi figuren les places de facultatiu/facultativa especialista d'àrea de traumatologia i cirurgia ortopèdica, que han de ser convocades en règim descentralitzat, al sector sanitari Ponent de Mallorca (Hospital Universitari Son Espases)

3. La conclusió de les negociacions amb les organitzacions sindicals.

Per això, exercint les competències que m'atorga la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d'un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de facultatiu/facultativa especialista d'àrea de traumatologia i cirurgia ortopèdica del Servei de Salut de les Illes Balears incloses en la oferta d'ocupació pública de l'any 2017 del sector sanitari Ponent de Mallorca (Hospital Universitari Son Espases).

2. Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, que s'adjunten a aquesta resolució com a annex.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, als webs <http://opoibsalut.caib.es> i <www.ibsalut.es>, i als taulers d'anuncis dels Serveis Centrals del Servei de Salut, de les gerències d'atenció primària i d'atenció especialitzada, i de la Gerència d'Atenció a Urgències 061.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. També s'hi pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

No obstant això, els interessats poden optar per interposar contra aquesta resolució un recurs de reposició davant del mateix òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la resolució. En aquest cas no es podrà interposar el recurs contenciós administratiu fins que no s'hagi dictat una resolució expressa o presumpta sobre el recurs de reposició, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

  

Palma, 7 de juny de 2019

El director general

Julio Miguel Fuster Culebras

(Per delegació de la consellera de Salut. BOIB 10/2016)

 

 

Annex

Bases de la convocatòria

1. Normes generals

1.1. Es convoca un concurs oposició per cobrir 13 places vacants de personal estatutari de facultatiu/facultativa especialista d'àrea de traumatologia i cirurgia ortopèdica (FEA, grup A1) del Servei de Salut de les Illes Balears, corresponents al sector sanitari de Ponent de Mallorca (Hospital Universitari Son Espases), d'acord amb la distribució següent:

a) 12 places per al torn lliure, 1 de les quals correspon a la reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, sense perjudici que hagi d'acreditar-se la capacitat funcional per exercir les funcions que es derivin del nomenament.

b) 1 plaça de promoció interna.

1.2. Les persones aspirants només poden participar en un dels torns establerts.

1.3. Les proves selectives es regeixen per aquestes bases de la convocatòria i per la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 12 d'abril de 2019 (BOIB núm. 48/2019, de 13 d'abril), per la qual es varen aprovar les bases comunes, que constitueixen el règim jurídic que regula de manera uniforme el desenvolupament de les proves selectives.

1.4. Per ser admeses a les proves selectives, les persones aspirants han de complir els requisits establerts en el punt núm.2 de l'Annex 1 de les bases comunes. Els requisits de titulació a que es refereix la base 2.1.c d'aquestes bases són:

a) FEA de traumatologia i cirurgia ortopèdica: títol de metge/metgessa especialista en cirurgia ortopèdica y traumatologia.

En el cas de les titulacions obtingudes a l'estranger, cal acreditar que estan homologades pel Ministeri d'Educació.

1.5. El procediment i les recomanacions per presentar les sol·licituds es detallen al punt 3 de l'Annex 1 i als Annexos 4, 5 i 6 de les bases comunes. El termini per presentar sol·licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de publicació d'aquesta resolució. Si l'últim dia és inhàbil, el termini s'ha d'entendre prorrogat al primer dia hàbil següent.

1.6. Les persones que integren el Tribunal qualificador són:

Titulars

President: Antoni Bennasar

Secretari: Jaime Caro

Vocal nacional 1: José María Rapariz González

Vocal nacional 2: Werner Brill Kremer

Vocal 1: José Luis Suárez Pérez

Vocal 2: Mariano Martínez Muñoz

Vocal 3: Luis Prieto Deza

Vocal 4: Josep Guimerà Ribas

Suplents

President: David Suárez Peralta

Secretària: Verónica Segura Robles

Vocal nacional 1 : Carlos Pérez Uribarri

Vocal nacional 2: Andrés Camprodon Alberca

Vocal 1: Ignacio Sanpera Trigueros

Vocal 2: Cinta Escuder Capafons

Vocal 3: Luis Soucheiron Serra

Vocal 4: Vicente Guimera García