Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA

Núm. 5734
Proposta i resolució de rectificació d’un error material advertit en la Resolució de 24 d’octubre de 2018 per la qual es qualifica positivament la modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears i se n’ordena la inscripció en el full registral corresponent del Registre de col·legis professionals de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 24 d'octubre de 2018 la consellera de Presidència, en exercici de les competències en matèria de col·legis professionals, va resoldre qualificar positivament la modificació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears i va ordenar-ne la inscripció en el full registral corresponent del Registre de col·legis professionals de les Illes Balears. La resolució es va publicar en el BOIB núm. 142, de 13 de novembre de 2018.

2. El 15 de gener de 2019 va tenir entrada en el Registre de la Conselleria de Presidència un escrit del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, en què informava que s'ha detectat un error material en la versió castellana del text dels Estatuts publicats en el BOIB núm. 142, de data 23 de novembre de 2018, atès que no s'hi ha eliminat l'article 48.2, relatiu a la col·legiació honorària.

3. L'11 de març de 2019 es va emetre un informe favorable del Servei d'Entitats    Jurídiques en relació amb la rectificació d'errors materials en la Resolució de 24   d'octubre de 2018, atès que, efectivament, la sol·licitud de modificació dels Estatuts inclou la supressió de l'article, i així mateix s'esdevé en l'expedient tramitat i en la versió catalana de la resolució, però no en la castellana.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, indica que les administracions públiques poden rectificar, en qualsevol moment, els errors materials existents en els seus actes.

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que la rectificació dels errors materials en actes i disposicions administratives correspon a l'òrgan que hagi dictat l'acte o la disposició.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera de Presidència que dicti una resolució en els termes següents:

1. Rectificar l'error material advertit en la versió castellana dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, publicats en el BOIB núm. 142, de data 13 de novembre de 2018, com a annex a la Resolució de la consellera de Presidència de 24 d'octubre de 2018 per la qual es qualifica positivament la modificació dels   Estatuts del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears i se n'ordena la inscripció en el full registral corresponent del Registre de col·legis professionals de les Illes Balears, en el sentit d'eliminar-hi l'article 48.2, relatiu a la col·legiació honorària.

2. Ordenar la inscripció d'aquesta rectificació en el full registral corresponent del   Registre de col·legis professionals de les Illes Balears.

3. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Notificar aquesta Resolució a la corporació interessada.

Palma, 3 de juny de 2019

El director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior

Josep Enric Claverol i Florit

Conforme amb la proposta. En dict resolució.

La consellera de Presidència

Pilar Costa i Serra