Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 5715
Bases reguladores per a l'adjudicació de llocs de venda ambulant de flors a la Formentera Flower i festes populars de l'illa de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió celebrada el 31 de maig de 2019, i en exercici de les seues competències, sobre la base d'allò proposat (que conforme als articles 35 i 88 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques, abans articles 54 i 89 de la Llei 30/1992, suposa la motivació d'aquest acte), adoptà, per unanimitat, el següent acord:

Primer.- Aprovar les Bases reguladores per l'adjudicació de llocs de venda ambulant de flors, en la “formentera flower” y festes populars de l'illa de formentera, les quals s'adjunten com annex.

Segon.- Publicar les mateixes el butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB), en el tauler d'anuncis de l'OAC i a la pàgina web de la corporació www.consellinsulardeformentera.cat, als efectes legals oportuns.

Tercer.- Acordar que aquestes Bases, seran executives des del moment de la seva aprovació, en el seu cas, per la comissió de govern. 

BASES REGULADORES PER A L'ADJUDICACIÓ DE LLOCS DE VENDA AMBULANT DE FLORS A LA FORMENTERA FLOWER, I FESTES POPULARS DE L'ILLA DE FORMENTERA

1. Objecte

L'objecte de les presents bases és la regulació del procediment per a l'adjudicació dels llocs de venda, i dels productes permesos per a la venda, entre els quals es troben objectes amb motius de flors, pinta cares, coronetes, collarets amb flors, diademes, estampació de camisetes i aquells relacionats amb la festa que es realitzi en la Formentera Flower o en festes populars.

2. Ubicació i dimensió dels llocs

Els llocs de venda objecte de regulació de les presents bases, es troben ubicats al centre neurològic de cada poble de l'illa de Formentera, o al lloc on determini el Consell Insular de Formentera.

Es podran adjudicar un màxim de 8 llocs de venda a Sant Francesc Xavier, per la Formentera Flower, respectant sempre les entrades de comerços, portals d'accés a habitatges i plans d'emergència.

El nombre dels llocs de venda que puguin adjudicar-se en les festes populars d'altres pobles de l'Illa, el determinarà l'associació que realitzi la festa, amb un màxim de 5.

Les dimensions de les parades han de ser d'2x1m2.

La taxa d'ocupació de via pública, que hauran de pagar les persones que resultin adjudicatàries, ve regulada per l'Ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa i per l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic amb llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries de carrer i ambulants i rodatge cinematogràfic, BOIB núm. 51 de 2013.04.16. Art. 6 Quota tributària, amb un preu de 9 € m2 per dia.

3. Dates de concessió

Els llocs de venda relacionats amb les festes de Flowers i festes populars, podran adjudicar-se d'acord al calendari anual de l'any natural en curs, des de l'àrea de Comerç i l'àrea de Festes del Consell Insular de Formentera:

- Juliol, “Formentera Flower” de Sant Jaume.

Ocasionalment, el Consell Insular de Formentera podrà adjudicar puntualment, mitjançant decret de presidència, lloc/s de venda, a alguna festa no assenyalada en el calendari citat a l´inici d'aquest punt tercer.

 

4. Requisits per a ser adjudicatari

Les sol·licituds s'han de formalitzar segon el model que s'adjunta com annex I a aquestes bases. S'han de presentar en el Registre General d'Entrada del Consell Insular de Formentera, ubicat a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), c/ de Ramon Llull, 6, Sant Francesc Xavier, Formentera, o bé en la forma establerta al seus articles de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 40/2015 d'1 d'octubre, regim jurídic del sector públic.

Cal acompanyar a aquestes sol·licituds, la documentació següent:

a.- Fotocòpia DNI o NIE.

b.- Certificat d'estar al corrent de pagament dels imposts municipals (ATIB).

c.- Memòria descriptiva i fotogràfica del material de venda.

No s'admetrà a tràmit cap sol·licitud que no estigui acompanyada dels documents d'escrits anteriorment.

La presentació de les sol·licituds es realitzarà de forma telemàtica i el termini de presentació serà de 10 dies naturals abans de la data d'inici d´alguna de les festes populars o flowers mencionades en el punt tercer d'aquestes bases. No seran admeses a tràmit les sol·licituds presentades amb posterioritat a aquesta data.

Els productes permesos per a la venda, són objectes amb motius de flors, pinta cares, coronetes, collarets amb flors, diademes, estampació de camisetes i aquells relacionats amb la festa que es realitzi en la Formentera Flower o en festes populars.

5. Procediment d'adjudicació

El procediment per a l'adjudicació es realitzarà mitjançant un sorteig, que es realitzarà per part dels membres d'una Comissió que es constituirà al respecte.

Un cop comprovat per part de la Comissió que les sol·licituds acompleixen tots els requisits establerts en aquestes bases, es realitzarà l'adjudicació per sorteig d'entre totes les instàncies que s´hagin presentat en temps i forma.

La composició d'aquesta Comissió es la següent:

- President/a: El/la conseller/a de l'àrea de comerç del Consell Insular de Formentera, o persona a qui delegui.

- Secretari/a: El/la secretari/a de la corporació, o funcionari/a a qui delegui.

- Vocals: 3 funcionaris de l'àrea de Comerç i Cultura del Consell Insular de Formentera.

6. Horari de venda

L'horari dins del qual els adjudicataris podran realitzar la venda, és el següent: des de les 19.00 hores fins a la finalització de cadascuna de les festes.

7. Disposicions generales

Correspon als adjudicataris el compliment del següent:

a) El lloc adjudicat haurà de ser ocupat pel titular de l'autorització atorgada pel Consell Insular de Formentera, queda prohibida qualsevol forma de traspàs o transmissió de la mateixa.

b) L'adjudicatari mantindrà en tot moment en perfecte estat de neteja i higiene, l'espai assignat, així com l'espai públic circumdant.

c) L'adjudicatari haurà de dedicar-se únicament a la venda dels gèneres autoritzats, quedant totalment prohibida la venda de qualsevol altre tipus de producte.

d) Un cop notificada l'adjudicació del lloc de venda per part de l'Àrea de Comerç del Consell Insular de Formentera, l'adjudicatari, previ al primer dia de venda, ha de presentar a la citada àrea, el justificant del pagament de la taxa corresponent.

e) L'adjudicatari haurà de portar en tot moment de la durada de la venda, el comprovant de pagament i el document acreditatiu de l'adjudicació del lloc de venda. L'esmentada documentació, podrà ser requerida per la Policia Local de Formentera.

f) El lloc de venda serà muntat i desmuntat pels adjudicataris, essent la instal·lació de la llum a càrrec dels mateixos.

8. Penalitzacions per incompliment

L'incompliment de l´establert en aquestes bases donarà lloc automàticament, a l'extinció de l'autorització i retirada del lloc de venda corresponent.

L'extinció de la llicència donarà lloc al fet que l'interessat no pugui concórrer a cap de les posteriors festes organitzades pel Consell Insular de Formentera durant l'any en curs.

9. Normativa aplicable

Per a tot allò no regulat en les presents bases, serà d'aplicació supletòria, el títol X de l'Ordenança municipal de Policia i Bon Govern, la Llei 8/2009, de 16 de desembre, de reforma de la Llei 11/2001, de 15 de juny, sobre l'ordenació de l'activitat comercial a les Illes Balears per a la transposició de la Directiva 2006/123/ CE del Parlament Europeu i del Consell, de 12-12-2006, relativa als serveis en el mercat interior, i el Reial Decret 199/2010, de 26 de febrer, de regulació de l'exercici de la venda ambulant o no sedentària.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Formentera, 7 de juny de 2019

El President en funcions del Consell Insular de Formentera

Jaume Ferrer Ribas