Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SENCELLES

Núm. 5664
Aprovació definitiva de l'Acord sobre la Carrera professional horitzontal del empleats públics de l'Ajuntament de Sencelles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l´Ajuntament de Sencelles en sessió ordinària celebrada en data 8 de març de 2019, va acordar l´aprovació provisional de l'Acord de la Carrera  Professional Horitzontal dels Empleats Públics de l'Ajuntament de Sencelles.

En compliment dels articles 49.b) de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local i 102.1.b) de la Llei 20/2006 municipal i de règim local de les Illes Balears, s'ha sotmès l´expedient a informació pública per termini de trenta dies a partir del dia següent al de inserció d´aquest anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears sense que se n'hagin presentat reclamacions i/o suggeriments oportuns. Per tant, l'acord d'aprovació provisional s'entén com d'aprovació definitiva sense més tràmit.

‘' ACORD DE LA CARRERA PROFESIONAL HORITZONTAL DEL EMPLEATS PUBLICS DE L' AJUNTAMENT DE SENCELLES''

1.- OBJECTE.

Establir les bases per implantar la carrera professional horitzontal per tot el personal funcionari tant de carrera com interí, laboral tant fix com temporal al servei de l' Ajuntament de Sencelles.

La carrera professional horitzontal ve establerta com un dret del Empleats Públics a l' art. 16 de RDLEG 5/2015, de 30 d' octubre, pel qual s' aprova el text refós de la Llei de l' Estatut Bàsic dels Empleats Públics.

La carrera professional consisteix amb la progressió individualitzada de graus, categories, esglaons o altes conceptes anàlegs sense necessitat de canviar de lloc de feina i de conformitat amb l' establert a la lletra b) de  l' article 17 i 20.3 del mateix Estatut Bàsic de l' Empleat Públic.

La carrera professional ha de contribuir, així mateix, a l' actualització i perfeccionament de la qualificació d' aquest personal i a la millora de la prestació del servei al ciutadà de l' Ajuntament de Sencelles.

2.- CARACTERÍSTIQUES.

a) És voluntària: correspon al personal inclòs dins l' àmbit d' aplicació decidir si s' hi incorpora i el ritme de progressió als diferent nivells que la configuren, tot complint els requisits establerts.

b) És personalitzada: el reconeixement del nivell té caràcter personal e individual i s' efectuarà considerant el mèrits presentats per la persona interessada de conformitat amb els principis d' igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

c) És progressiva: com a regla general, l' accés als diferents nivells reconeguts en la carreta professional s' efectuarà successivament i de nivell en nivell, de tal manera que l' accés al nivell superior nomes s' assolirà si s' ha acreditat el reconeixement del nivell immediatament inferior, llevat de la fase extraordinària d' implantació.

d) És irreversible: el nivell reconegut té caràcter irrevocable i consolidat a tots el efectes, llevat d' aplicació de la sanció de demèrit que preveu l' article 96.1-(e) de RDLEBEP.

e) És incentivada: el reconeixement de cada nivell està retribuït econòmicament mitjançant el complement de caràcter fix i mensual corresponent.

f) És transparent: les eines del mesurament dels paràmetres i dels criteris que s' hagin d' avaluar es basen en criteris objectius.

g) És oberta: no te limitacions d' accés sempre que es compleixin el requisits basics establerts i els criteris definits per obtenir cada nivell.

h) És homologable: s' han de dur a terme les actuacions que permetin l' accés al sistema de carrera professional al personal que prové d' altres administracions, d' acord amb els principis i els criteris d' homologació que es determinin.

i) És independent del lloc o de la plaça que s' ocupi: obtenir un nivell de carrera professional determinat o accedir a un altre no implica canviar el lloc de treball ni l' activitat que el professional desenvolupa.

 

3.- AMBIT D' APLICACIÓ

3.1- Personal que ha de percebre la carrera professional.

Els Empleats Públics de l' Ajuntament de Sencelles que tenen dret a percebre la carrera professional horitzontal son:

  1. Funcionaris de Carrera i Personal Laboral.
  2. Funcionaris Interins i Personal Laboral temporal que hagin assolit un nivell dins l' Ajuntament de Sencelles.
  3. Funcionaris de la Policia Local amb situació de segona activitat, amb o sense destinació.

3.2- Personal que no ha de percebre la carrera professional.

  1. Personal Eventual.
  2. Personal d' Alta Direcció.

4.- REQUISITS PER ADQUISICIO NIVELL INICIAL.

La primera adquisició de nivell, en el moment inicial d' aplicació de la carrera professional, serà d' una sola vegada, tenint en compte el anys de servei prestat i les hores de formació determinades per assolir el nivell. En aquesta primera instancia es tindran en compte totes les hores realitzades durant la vida laboral a l' administració publica. S' entendrà en aquesta primera instància , i als únics efectes d' assolir el nivell inicial, que tots els mesos treballats a l' Ajuntament de Sencelles es computaran aplicant l' article 10 d' aquest acord.

Per acreditar la formació i així poder adquirir el nivell corresponent d' acord al temps treballat, tota la documentació que acrediti la formació realitzada s' haurà de presentar per registre d' entrada i dins els primers 2 mesos posteriors a l'entrada en vigor de la carrera professional aprovada pel Ple de l' Ajuntament de Sencelles i publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Es Valorarà la formació realitzada fins que finalitzi el període abans indicat.

La formació presentada fora de termini no es valorarà per a adquirir el nivell corresponent.

Tota la formació presentada haurà d' estar relacionada amb el lloc de treball que ocupa del grup de cotització en vigor de cada moment.

L' Ajuntament de Sencelles crearà una comissió d' avaluació i disposarà d' un termini màxim de 3 mesos per valorar la documentació i definir el nivell assolit per a cada treballador.

TAULA DE LES HORES DE FORMACIO PER ASSOLIR NIVELLS INICIALS.

Funcionaris

Subgrup A1

Subgrup A2

Grup B

Subgrup C1

Subgrup C2

Altres Grups

Laborals

Grup 0

Grup I

Grup II

Grup III

Grup IV

Grups     V i VI

Nivell I

35

30

25

20

15

10

Nivell II

70

60

50

40

30

20

Nivell III

105

90

75

60

45

30

Nivell IV

140

120

100

80

60

40

5.- ESTRUCTURA.

a. La carrera horitzontal s' estructura em quatre nivells, cadascun dels quals el professional han de romandre un període mínim de temps per adquirir les competències necessàries per accedir al nivell superior.

b. El període mínim de serveis prestats per accedir a cada nivell son els següents:

- Nivell I:         5 anys

- Nivell II:        5 anys des de l' accés al nivell I (10 anys de servei)

- Nivell III:       5 anys des de l' accés al nivell II (15 anys de servei)

- Nivell IV:       5 anys des de l' accés al nivell III (+20 anys de servei)

c. Es consideren serveis prestats als efectes de requisits d' experiència prèvia d' accés a la carrera professional horitzontal, el períodes de temps en situació de servei actiu o en situació amb reserva de lloc de feina exercits a un lloc del mateix cos o escala – i especialitat, si escau – i en una categoria professional equivalent a qualsevol administració publica.

d. També, es computen els serveis prestats en altres categories, cossos o escales i especialitats, si escau o categoria professional.

e. S' entendrà com a temps treballat efectiu mínim de permanència, el temps transcorregut en alguna de les situacions administratives següents:

- Servei Actiu

- Serveis Especials

- Serveis en Altres Administracions Públiques

- Excedència voluntària per raó de violència de gènere, en el termes que estableix l' art. 89.5 del TREBEP

- Excedència per cura de familiars

- Excedència forçosa

- Excedència especial que es regula en el Decret 5/2012

f. L' obtenció del nivell dona dret al reconeixement d' aquest nivell.

6.- CALENDARI D' APLICACIÓ.

La carrera professional s' implementarà, i es percebrà a compte de la quantia corresponent al grau o nivell de carrera que es reconegui inicialment, amb efectes econòmics de dia 1 de gener de 2019 amb el següent calendari:

- 33 % amb efectes econòmics des del dia 1 de gener del 2019

- 66 % amb efectes econòmics des del dia 1 de gener del 2020

- 100 % amb efectes econòmics des del dia 1 de gener del 2021

Amb efectes econòmics d' 1 de gener de 2019 s' abonarà el 50% de la carrera professional.

Per poder continuar cobrant la carrera professional a partir d' 1 de gener de l' any següent, s' haurà de realitzar la formació aprovada al pla de formació abans de dia 30 de setembre de l' anys anterior. Aquesta s' haurà d' acreditar entre l' 1 octubre i el 31 d' octubre, per tal que dins el mes de novembre es puguin avaluar i validar la formació presentada durant l' any per mantenir o assolir els nivells.

7.- COMPLEMENT RETRIBUTIU DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL.

Les retribucions, en còmput anual, dels complements de carrera corresponents a cadascun dels nivells assenyalats son el següents:

Funcionaris

Subgrup A1

Subgrup A2

Grup B

Subgrup C1

Subgrup C2

Altres Grups

Laborals

Grup 0

Grup I

Grup II

Grup III

Grup IV

Grups     V i VI

Nivell I

3000€

2400€

2200€

2000€

1700€

1300€

Nivell II

6000€

4560€

4080€

3600€

2900€

2200€

Nivell III

9000€

6600€

5960€

5250€

4200€

3000€

Nivell IV

12000€

8640€

7820€

7000€

5500€

4500€

El personal funcionari i laboral que es trobi a l' àmbit subjectiu d' aplicació d' aquest acord, percebrà amb efectes d' 1 de gener de 2019, la quantia corresponent en el grau o nivell de carrera professional que tingui reconegut.

Esdevé necessari adaptar la despesa generada a les regles d' equilibri pressupostari.

S' abonarà el complement de carrera professional mensualment mentre s' estigui d' alta a la seguretat social a l' Ajuntament de Sencelles.

8.- MANTENIMENT DE NIVELL. AVALUACIÓ DE L' ACOMPLIMENT.

L' Ajuntament dissenyarà un pla de desenvolupament per l' acompliment de la carrera professional que serà negociat amb la representació sindical de la Mesa General Empleats Públics de l' Ajuntament i necessàriament durà integrat un pla de formació extret d' anàlisi de necessitats formatives o bé de les accions formatives que l' ajuntament programarà cada any, fixant un mínim de temps de formació especifica que no podrà ser inferior a les hores de la següent taula:

Funcionaris

Subgrup A1

Subgrup A2

Grup B

Subgrup C1

Subgrup C2

Altres Grups

Laborals

Grup 0

Grup I

Grup II

Grup III

Grup IV

Grups     V i VI

Nivells

35

30

25

20

15

10

Els treballadors podran continuar realitzant formació dins la seva jornada laboral, tal i com està regulat, si be les hores realitzades fora de l'horari laboral computaran com a una 1.5 hores realitzades de formació.

L' incompliment de la formació comportarà la suspensió del complement de carrera professional  per al personal afectat, llevat que l' incompliment sigui per causes de força major, que se descriuran al document d' avaluació de l' acompliment preceptiu.

En cas de que es suspengui el complement de la carrera professional, s' obrirà un procediment, amb audiència de l' interessat i dels representants del personal a la Mesa corresponent, procediment que conclourà amb l' establiment de les mesures oportunes.

9.- PROGRESSIÓ DE NIVELL.

Per a que els treballadors acollits al sistema de carrera profesional horitzontal puguin progressar al nivell superior han de complir amb la següent regla:

- Acreditar el temps de servei prestats requerit per a cada nivell d' acord amb l' apartat 5.b)

- Complir amb els requisits enumerats a aquest document

10.- CRITERIS DE PONDERACIÓ DELS SERVEIS PRESTATS.

Per a aquell personal que compti amb serveis prestats a distints grups professionals s' aplicarà una regla de ponderació d' aquests serveis a l' efecte de determinar la seva inclusió a un o altre nivell dins el grup professional en que presta servei en l' actualitat.

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup A1 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

0.6

0.5

0.4

0.3

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup A2/B o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

0.6

0.5

0.4

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup C1 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

1

0.6

0.5

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup C2 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

1

1

0.6

11.- PROCEDIMENT PER OBTENIR ELS NIVELLS DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL.

1. El procediment d' accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal s' inicia d' ofici per l' òrgan competent mitjançant la aprovació de la convocatòria corresponent, que ha de tenir preferentment caràcter anual.

2. Les sol·licituds s' han de presentar per escrit o pel procediment telemàtic que es prevegi, d' acord en la forma i el termini que estableix la convocatòria, i adjuntant els documents que justifiquin que es compleixen els requisits per participar en l' accés al nivell. El compliment del requisits vindrà referit al dia d' expiració del termini fixat amb la convocatòria per presentar sol·licituds.

3. D' avaluar el mèrits aportats per la persona interessada, s' encarrega la Comissió de Seguiment i Avaluació, per comprovar que es compleixen els mínims exigits per accedir al nivell. A tal fi, s' incorporarà informe que emetrà el departament de personal, on s' acreditarà la formació per cada treballador que sol·liciti la carrera professional.

S' hauran d' acreditar el serveis a l' Administració Pública amb indicació del grup/nivell a que pertany per cada un dels dies pel que ha prestat servei.

S' haurà d' indicar si es tracta de funcionari de carrera o interí, personal laboral fix o temporal i que no està inclòs dintre del article 3.2.

4. El procediment ha de tenir una durada màxima de cinc mesos  (dos mesos per acreditar la formació realitzada i tres mesos per valorar la documentació i definir el nivell assolit per a cada treballador) i finalitza amb la resolució motivada per Ple o organisme competent atès l' acord adoptat per la Mesa General d¡ Empleats Públics. Contra aquesta resolució es por interposar un recurs d' acord amb la normativa aplicable.

5. Els efectes econòmics es retrotrauran l' endemà de la data d' acompliment del nivell assolit per part de l' interessat/da.

12.- ÒRGANS DE VALORACIÓ DE LA CARRERA PROFESSIONAL.

1. A l' efecte de l' adequada valoració del requisits necessaris per l' acces als diferents nivells de carrera professional l' òrgan competent serà l' Ajuntament de Sencelles, aquest crearà una Comissió de Seguiment i Control per a la seva supervisió.

2. Tots els acords adoptats a la Mesa General d' Empleats Públics seran vinculants per a la seva aplicació.

3. La Comissió de Control i Seguiment es reunirà cada any dins la primera quinzena de novembre per validar la formació presentada durant l' any per mantenir o assolir els nivells.

4. Els tècnics de cada àrea proposaran de forma genèrica o específica la formació a realitzar al Pla de Formació Anual, a la vegada la Comissió de Seguiment i Control supervisarà i validarà la proposta que es farà pública dins el primer semestre de l' any en curs.

Aquesta formació s' haurà de realitzar a partir de l' 1 d' octubre i fins el 30 de setembre del següent any.

Per mantenir actualitzat el sistema de manera que respongui a la realitat i a les necessitats, els mèrits tindran que esser avaluats i aprovats per l'òrgan d'Avaluació, que estarà composta per Batlia, o aquella persona en qui delegui, el Secretari de la Corporació, el delegat de personal funcionari, el delegat de personal laboral, i un funcionari Administratiu. Una vegada aprovats, aquests paràmetres han d'integrar l'annex corresponent a cadascuna de les convocatòries ordinàries de carrera professional.

SEGON.-  Publicar l' acord de carrera professional al BOIB als efectes corresponents.

    

Sencelles, 6 de junio de 2019

EL ALCALDE,

Joan Carles Verd Cirer