Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 5655
Aprovació definitiva de l'ampliació al carrer de la Mar de la Declaració de Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, en sessió ordinària celebrada el dia 29 de maig de 2019, en compliment del que disposen els articles 30 de la Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears i article 14 de l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions de Sant Antoni de Portmany, va adoptar l'acord que literalment diu el següent:

«Primera. Desestimar les al·legacions presentades per Antonio Tur Cardona, amb núm. de registre d'entrada 1184 de data 12 de març de 2019, i Antonio David Costa Torres, administrador solidari de l'entitat TODAJU CB, amb núm. de registre d'entrada 2051, de data 14 de març de el 2019.

Segona. Aprovar definitivament l'ampliació a carrer de la Mar de la Declaració de Zona de Protecció Acústica Especial (ZPAE), incloent-hi el tram comprès entre el número 4 (encreuament carrer General Balanzat) i l'11 (encreuament carrer General Prim) d'aquest carrer.

A l'efecte de la seva inclusió dins de la zona declarada ZPAE així com l'obligatorietat de acollir-se a les mesures correctores que per a la mateixa es dictin, quedaran incloses totes aquelles activitats i establiments que compten amb accessos (principals o d'emergència) al carrer objecte de declaració. Així mateix s'entén que el carrer que configura el perímetre de la zona declarada de protecció, queden afectades - com en tota la resta - les activitats situades a banda i banda de la calçada

Tercera. A fi de permetre una progressiva reducció dels nivells de contaminació acústica que registra aquesta àrea, la mateixa queda sotmesa al següent conjunt de mesures correctores, tal com es recull en el punt 9 del «Informe tècnic del Pla de Zona de la Zona d' protecció Acústica Especial aprovada al barri conegut com "West End" a Sant Antoni de Portmany »:

A) Establir una limitació en l'horari de tancament de les activitats d'oci nocturn dels Tipus 2 i 3 avançant l'horari de tancament a les 3: 00h. Així doncs, a la zona s'aplicaran els següents horaris de tancament:

GRUPS

HORA APERTURA

HORA TANCAMENT

CLASSIFICACIÓ

Restaurants, Bars i Cafeteries

08.00

03.00

Tipus 1

Bars Musicals

08.00

03.00

Tipus 2

Café Concert

16.00

03.00

Tipus 3

Discoteques i Sala de festes (Zona I)

16.00

03.00

Tipus 3

De la mateixa manera, s'aplicarà una limitació horària als establiments destinats a venda de menjar per emportar, begudes, etc, que no podran comercialitzar menjars o begudes a la via pública a partir de les 23.00h (és a dir a través de buits en la façana). No obstant això, l'horari de tancament del local d'aquestes activitats - com la resta de tipologies - serà a les 3: 00h.

B) Procedir a la retirada de terrasses i vetlladors en horari nocturn (des de les 00:00 fins a les 8:00) atorgant fins a les 00:30 hores per a la retirada dels estris i mobiliari, i limitar el consum d'alcohol a la via pública de tota la zona afectada, prohibint l'ocupació de la via pública a partir de les 23.00h per a la realització d'activitats comercials o publicitàries a la via pública (màquines expenedores, quioscs ...) i quedant suspesa tota emissió de música a l'exterior.

C) No admetre la implantació de noves activitats de Tipus 2 i 3, ni ampliació de les ja existents amb la mateixa tipologia.

D) No es permetrà la realització d'obres en activitats de Tipus 2 i 3, llevat que comporten la disminució dels valors d'immissió de soroll a l'exterior o a les confrontants o que, si més no, acreditin que aquests es mantenen.

E) Les activitats de Tipus 2 i 3, no podran disposar de cap buit susceptible de ser obert, diferents dels accessos (portes de doble habitacle d'entrada i moll de tancament) i portes d'emergència, de manera que s'utilitzaran sistemes de ventilació forçada per a la renovació de l'aire.

F) Les activitats de Tipus 2 i 3, hauran d'instal·lar limitadors de soroll per controlar els nivells d'immissió de soroll a l'interior del local d'acord al nivell declarat. Aquest equip serà dotat d'un sistema de transmissió telemàtica que pugui consultar l'Ajuntament en temps real.

A aquests efectes pel que fa a les característiques tècniques d'aquests equips, s'estarà al que disposa la normativa reguladora que resulti d'aplicació, és a dir, l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, possibles modificacions i altres normes d'aplicació.

G) Procedir a la vigilància del compliment de l'aforament màxim de cadascuna de les activitats, d'acord amb la seva llicència d'activitat. Aquest valor ha de figurar indicat, mitjançant plaça visible, a l'exterior de l'activitat.

Quarta. Publicar l'acord en el Butlletí Oficial dels Illes Balears, entrant en vigor el dia següent al de la publicació, i traslladar-lo al Consell Insular d'Eivissa. ».

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament o recurs de reposició potestatiu, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant l'Alcalde d'aquest Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la recepció de la present notificació, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la jurisdicció contenciosa administrativa. Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu no podrà interposar recurs contenciós-administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació per silenci. Tot això sense perjudici que pugui interposar Vd. Qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Sant Antoni de Portmany, 7 de juny de 2019

L'alcalde,

José Tur Torres