Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS
Núm. 5470
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears de 24 de maig de 2019 per la qual es convoquen subvencions per donar suport a l’intercanvi entre les Illes Balears i a la projecció exterior de projectes audiovisuals per a l’any 2019
L’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears és una entitat pública empresarial de les que preveu l’article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada, i amb capacitat d’actuar i autonomia de gestió plenes, sens perjudici de la relació de tutela de l’Administració de la Comunitat Autònoma.
L’ICIB s’adscriu a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, sens perjudici dels canvis d’adscripció que pugui determinar el president de les Illes Balears per mitjà dels decrets d’estructura de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
L’ICIB té com a fins generals els relacionats amb el desenvolupament de les indústries i empreses culturals i creatives en el marc de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb els seus Estatuts.
Els àmbits inicials d’actuació de l’ens són l’audiovisual i la cultura digital, les arts escèniques, les arts visuals, el món editorial i la música, sens perjudici que en un futur s’hi puguin incorporar altres sectors, com el patrimoni, l’artesania, el disseny i la publicitat, o altres camps de la cultura.
Entre les funcions i competències de l’ICIB d’acord amb l’Article 5 dels Estatuts de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears publicats en el Decret 50/2018, de 21 de desembre, hi ha fomentar la producció audiovisual i digital, promocionar les Illes Balears com a localització de rodatges audiovisuals i gestionar l’oficina de serveis Illes Balears Film Commission.
L’article 30.26 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears disposa que la Comunitat Autònoma té les competències corresponents al foment de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d’arts combinades, així com les de fer-ne la difusió nacional i internacional.
Així, l’objecte d’aquesta Resolució és convocar subvencions, que tenen la consideració d’ajudes de minimis, per difondre i divulgar la cultura de les Illes Balears, a través de l’exteriorització de les empreses d’audiovisuals de les Illes Balears d’acord amb el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’exercici 2018-2020, aprovat mitjançant l’Acord de Consell de Govern de 9 de març de 2018 (BOIB núm. 31, de 10 de març de 2018); l’Ordre de la consellera d’Educació i Cultura d’1 de juliol de 2009 per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura, i la convocatòria que segueix aquesta Resolució.
Per tot això, d’acord amb el que disposa l’article 15 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), els articles 107.3, apartats d) i e), 108.4 i 109 de la versió consolidada del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (Diari Oficial de la Unió Europea núm. C 326 de 26 d’octubre de 2012), el Reglament Europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari oficial de la Unió Europea núm. L 352 de 24 de desembre de 2013), i fent ús de les facultats que m’atribueix l’article 20 (punt h) dels Estatuts de l’Institut d’Indústries Culturals, dict la següent:
Resolució
1. Aprovar la convocatòria de subvencions per contribuir a la projecció exterior fora de les Illes Balears de plans d’exteriorització de les obres audiovisuals de les empreses d’audiovisuals de les Illes Balears, durant el període comprès entre l’1 de desembre de 2018 i el 30 de novembre de 2019.
2. Fixar els models de documents que s’han de presentar per participar en la convocatòria (annexos 2 a 5).
3. Publicar aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears en el termini d’un mes comptador a partir de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.
També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l’endemà de la seva publicació, d’acord amb l'article 10.1a), de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Palma, 24 de maig de 2019
La presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears
Francesca Tur Riera
ANNEX I.
Convocatòria
1. De l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció
1.1. Aquesta convocatòria té per objecte contribuir a l'intercanvi entre les Illes Balears i a la projecció exterior de projectes audiovisuals de caràcter professional durant el període comprès entre l'1 de desembre de 2018 i el 30 de novembre de 2019 per fomentar la cultura, l'intercanvi i la relació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com entre les Illes Balears i l'exterior.
1.2. S'estableixen dues línies de subvenció:
a) Suport a la mobilitat de productors audiovisuals i professionals en l'àmbit audiovisual de les Illes Balears.
Es podran sol·licitar ajuts per a:
- Trasllat i allotjament del productor, director, guionista, equip tècnic, etc. a fires, mercats, festivals, fòrums de coproducció, jornades de formació, tallers i conferències relacionades amb el sector audiovisual balear, nacional i/o internacional, sempre que la comissió consideri que contribueixen a la projecció exterior.
S'inclouen exclusivament les següents despeses:
- El desplaçament de personal tècnic. Només s'accepten bitllets en classe turista.
- Les despeses d'allotjament, sempre que es puguin justificar amb factures.
- Les despeses de lloguer de vehicles.
- El quilometratge en els desplaçaments per carretera que no es facin en transport públic, amb un preu màxim de 0,240141 euros per quilòmetre.
- Les despeses del cost de les acreditacions o inscripcions a fires, mercats i jornades professionals per a un màxim de dues persones i amb un màxim de despesa de 350 euros per acreditació.
b) Suport a activitats de projecció exterior fora de les Illes Balears de projectes i produccions audiovisuals
Es podran sol·licitar ajuts per als plans d'exteriorització (desenvolupament del projecte; cerca de finançament; projecció i promoció exterior, i distribució exterior) dels projectes i les produccions de les empreses audiovisuals que contribueixin a la promoció i comercialització de la producció audiovisual mitjançant assistència a les fires, mercats, festivals, fòrums de coproducció i jornades de formació, tallers i conferències relacionades amb el sector audiovisual balear, nacional i/o internacional, sempre que estiguin inclosos dins el pla d'exteriorització i la comissió consideri que contribueixen plenament a l'esmentada exteriorització.
Són únicament subvencionables les despeses següents:
- Les despeses de transport. Només s'accepten bitllets en classe turista. En el cas de desplaçaments en cotxe es compta el quilometratge a un preu màxim de 0,240141 euros per quilòmetre i s'hi afegeixen els peatges, si escau. La benzina està inclosa dins el preu de quilometratge. També s'hi pot incloure el lloguer de vehicles i imports de taxi d'anada i tornada de l'aeroport.
- Les despeses d'allotjament, sempre que estiguin degudament justificades (l'import subvencionable no pot superar els 130 euros per persona i nit).
- Despeses del cost de les acreditacions o inscripcions a festivals, fires, mercats, festivals i fòrums de coproducció (per un màxim de dues persones de l'empresa beneficiària).
- Les despeses de traducció, adaptació i incrustació de subtítols de llargmetratges, curtmetratges, documentals, etc. a un màxim de 3 idiomes.
- La producció, edició i traducció del material promocional (destinats a la participació en les fires, mercats, festivals i fòrums de coproducció), en format: llocs web, blogs, EPK, producció de teasers i/o tràilers, screeners, accions promocionals, publicitàries i d'estratègia.
1.3. Les despeses han de ser respecte de l'activitat subvencionada i dins el període de l'1 de desembre de 2018 al 30 de novembre de 2019.
1.4. No són subvencionables en cap de les línies les despeses corresponents a:
- Despeses de manutenció
- Dietes
- Tiquets de combustible i aparcament
- Despeses de muntatge i producció d'estands
- Despeses de publicitat i premsa de les entitats beneficiàries d'aquesta convocatòria, relacionades amb la mateixa productora (però sí que són subvencionables, les despeses de promoció relacionades amb una producció concreta, vegeu 1.2 b).
2. De l'import màxim que es destina a la convocatòria i crèdits pressupostaris als quals s'imputa
A aquestes ajudes es destina, per a l'any 2019, un import total de 160.000 euros, amb càrrec al capítol 4 dels pressupostos de l'ICIB per al 2019.
3. Dels criteris objectius i de preferència que han de regir en la concessió de la subvenció
3.1. Per a la concessió dels ajuts que estableix aquesta convocatòria s'ha d'aplicar un criteri de resolució per rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds en el Registre General de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, o en els registres i les oficines que preveu l'article 16 de la Llei 39/2015; atès que, d'acord amb la seva naturalesa, no són necessàries ni la comparació ni la prelació de les sol·licituds en un únic procediment, segons l'article 6.3 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'educació i cultura.
3.2. Les sol·licituds d'ajuts es poden resoldre individualment encara que no n'hagi acabat el termini de presentació, fins que s'exhaureixin els crèdits destinats a la convocatòria i, si no és el cas, fins que es resolguin tots els expedients presentats dins el termini.
4. De l'import de la subvenció
4.1. L'import màxim anual que es pot concedir:
a) Per a la modalitat de mobilitat (vegeu punt 1.2a), és de quinze mil euros (15.000€) per sol·licitant durant tot el període subvencionable d'aquesta convocatòria.
b) Per a la modalitat de projecció exterior (vegeu punt 1.2b), és de vint-i-cinc mil euros (25.000 €) per sol·licitant i projecte, durant tot el període subvencionable d'aquesta convocatòria.
4.2. Pel que fa a les activitats a les quals fa referència el punt 1.2. a), relacionades exclusivament amb mobilitat, les quantitats s'atorgaran d'acord amb el que s'indica seguidament:
a) Per a desplaçaments i estades entre les Illes Balears:
Si es fa una o més activitats a les Illes Balears fora de l'illa de residència:
- Un màxim de 100 € per persona al desplaçament i 100 € per a l'allotjament per persona i dia.
- Es pot incloure el cost de l'acreditació a fires, mercats o jornades professionals (fins a dues acreditacions per projecte), amb un màxim de 350 € per persona.
El límit per sortida no pot excedir els 1.500 €.
b) Per a desplaçaments i estades a territoris de l'Espanya peninsular:
- Si es fa una o més activitats a la mateixa població de l'Espanya peninsular: un màxim de 150 € per persona al desplaçament i 100 € per a allotjament per persona i dia.
- Es pot incloure el cost de l'acreditació a fires, mercats o jornades professionals (fins a dues acreditacions per projecte), amb un màxim de 400 € per persona.
El límit per sortida no pot excedir els 1.800 €.
c) Per a desplaçaments i estades a territoris d'Europa i de les Illes Canàries:
- Si es va a un o més esdeveniments a diverses poblacions d'Europa i les Illes Canàries: un màxim de 400 € per persona per al desplaçament i 120 € per a l'allotjament per persona i dia.
- Es pot incloure el cost de l'acreditació a fires, mercats o jornades professionals (fins a dues acreditacions per projecte), amb un màxim de 500 € per persona.
El límit per sortida no pot excedir els 3.500 €.
d) Per a desplaçaments i estades a territoris fora d'Europa:
- Si es va a un o més esdeveniments a diverses poblacions fora d'Europa: un màxim de 900 € per persona per al desplaçament i 150 € per a l'allotjament per persona i dia.
- Es pot incloure el cost de l'acreditació a fires, mercats o jornades professionals (fins a dues acreditacions per projecte), amb un màxim de 600 € per persona.
El límit per sortida no pot excedir els 4.000 €.
4.3. Pel que fa a les activitats a les quals fa referència el punt 1.2. b), relacionades amb la projecció exterior, la subvenció cobreix com a màxim el 50 % del cost total del pla d'exteriorització fins a un màxim de 25.000 € (vint-i-cinc mil euros), sempre que l'acumulat amb altres ajuts de minimis de qualsevol administració pública atorgats durant l'exercici fiscal corrent i els dos anteriors no superi l'establert en la normativa europea. L'import mínim a sol·licitar a la modalitat 1.2. b) és de 600 € (sis-cents euros). No s'admeten sol·licituds per imports inferiors a aquesta quantitat.
4.4. Pel que fa al punt 1.2 b), projectes d'exteriorització, les sol·licituds es qualificaran en funció de les puntuacions següents:
a) L'interès i la rellevància per a l'empresa, dins la seva estratègia global, del projecte d'exteriorització presentat. Fins a un màxim de 25 punts.
b) La coherència de les accions proposades (fires, festivals, mercats de la convocatòria on es participa) d'acord amb el pla presentat respecte dels projectes de producció audiovisual o obres audiovisuals que abraça el pla d'exteriorització. Fins a un màxim de 25 punts.
c) La contribució a la difusió del patrimoni cultural de les Illes Balears, incloent-hi la llengua catalana, així com de la cultura audiovisual i cinematogràfica de les Illes Balears a l'exterior. Fins a un màxim de 10 punts.
d) Les accions en mitjans de comunicació internacionals. Fins a un màxim de 5 punts.
e) La capacitat demostrada de contractació internacional i projecció exterior d'acord amb els antecedents de l'empresa sol·licitant presentats en el pla. Fins a un màxim de 10 punts.
f) La repercussió econòmica a les Illes Balears dels productes o produccions que formen part del pla d'exteriorització i volum de contractació internacional que puguin generar. Fins a un màxim de 20 punts.
g) La identificació de les empreses internacionals susceptibles de comprar les obres audiovisuals que formen part del pla d'exteriorització. Fins un màxim de 5 punts.
h) Euroregió: Donat que les Illes Balears ocupen la presidència de l'Euroregió, es valoraran amb puntuació addicional els projectes que contribueixin al foment de l'intercanvi cultural dins de l'Euroregió. Fins a un màxim de 10 punts.
4.5. Pel que fa al punt 1.2 b), projectes d'exteriorització, les sol·licituds que no obtenguin puntuació en un mínim de cinc criteris dels set anteriors que estableix la modalitat corresponent, s'han d'excloure del procediment.
4.6. Pel que fa al punt 1.2 b), projectes d'exteriorització, les sol·licituds que no obtinguin com a mínim un 60 % de la puntuació total s'han d'excloure del procediment.
4.7. Pel que fa al punt 1.2 b), projectes d'exteriorització, en el cas que algun beneficiari renunciï a la subvenció, o en el cas que es produeixi una minoració en l'import final justificat, l'import de l'ajuda es pot adjudicar a altres expedients de sol·licitud de subvenció.
4.8. Pel que fa al punt 1.2 b), projectes d'exteriorització, aquesta subvenció és compatible amb altres subvencions concedides als beneficiaris per a la mateixa finalitat (excepció feta de les que provenen de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, segons el que estableix el punt 5.6 d'aquesta convocatòria), sempre que no superi el 50 % del pressupost presentat pel projecte d'exteriorització de l'activitat subvencionada.
4.9. En cap dels casos no s'abonarà un import superior al justificat mitjançant factures.
5 . Dels beneficiaris i els requisits que han de complir
5.1. Pel que fa al suport a la mobilitat dels professionals als quals es fa referència en el punt 1.2 a), en són beneficiaris les persones físiques i jurídiques, independentment de la seva residència fiscal.
5.2. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2 b), en són beneficiaris:
a) Les empreses de producció audiovisual independents amb residència fiscal a les Illes Balears i les associacions relacionades amb el sector audiovisual amb residència fiscal a les Illes Balears, així com les que tenguin residència fiscal fora de la nostra comunitat que estiguin inscrites en un registre d'empreses audiovisuals o cinematogràfiques d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu i amb establiment operatiu a l'Estat espanyol, sempre que en el moment de sol·licitud de l'ajut tenguin un establiment operatiu a les Illes Balears, amb dos anys d'antiguitat. Així mateix, han de tenir les seves obres registrades en una societat de gestió de drets. En el cas de les associacions, aquestes han d'assegurar que les empreses a les quals representen compleixen els dos requisits anteriors.
b) Les persones físiques que estiguin donades d'alta d'una activitat econòmica en epígrafs relacionats amb el sector audiovisual.
5.3. S'entén per empresa de producció audiovisual independent aquella persona jurídica, amb ànim de lucre, que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa d'una manera directa o indirecta en més del 15 % del capital social d'una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15 % per part d'una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual i, en els darrers tres exercicis fiscals, no ha facturat més del 90 % del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.
5.4. S'entén per empresa distribuïdora independent la que no és objecte d'influència dominant, directa o indirecta, ni per part d'empreses d'estats no membres de la Unió Europea ni associats a l'Espai Econòmic Europeu, ni d'empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, per raons de propietat, de participació financera o per les normes que regeixen la presa de decisions. S'entén que hi ha una influència dominant, directa o indirecta, d'una empresa quan aquesta compleix alguna de les condicions següents:
- Tenir més del 50 % del capital subscrit en l'empresa distribuïdora.
- Disposar de la majoria dels vots corresponents a les participacions emeses per l'empresa distribuïdora o que puguin designar més de la meitat dels òrgans d'administració o direcció.
5.5. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), i als efectes d'aquesta convocatòria, no tenen la condició de beneficiaris:
a) Empreses en crisi. Als efectes d'aquestes bases s'entén per empresa en crisi l'empresa en què concorre alguna de les circumstàncies que estableix l'article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior. Les empreses en concurs de creditors també s'inclouen en aquest concepte d'empreses en crisi.
b) Les empreses que estiguin subjectes a una ordre de recuperació pendent a conseqüència d'una decisió prèvia de la Comissió Europea que hagi declarat un ajut il·legal i incompatible amb el mercat interior.
c) Les persones en les quals concorrin les circumstàncies previstes per l'article 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.
5.6. No hi poden optar els projectes que obtinguin una ajuda pel mateix concepte de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.
6. De la sol·licitud i dels documents que han d'acompanyar la sol·licitud
6.1. La sol·licitud s'ha de presentar per mitjà del model normalitzat (annex 2) degudament emplenat i signat, el qual haurà d'anar acompanyat de la documentació següent:
a) L'acreditació de la identitat:
- En el cas que el sol·licitant sigui una persona física: fotocòpia del DNI, passaport o NIE.
- En el cas que el sol·licitant sigui una persona jurídica: fotocòpia del NIF i fotocòpia del DNI, passaport o NIE del representant del beneficiari.
b) La documentació acreditativa dels requisits de la condició de beneficiari (IAE, document de constitució de l'entitat i estatuts).
c) La declaració responsable conjunta per mitjà normalitzat (annex 3):
- De compliment de les obligacions establertes en l'article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, i en l'article 11 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.
- De no incórrer en cap causa de prohibició o d'incompatibilitat per percebre la subvenció, de conformitat amb la normativa aplicable.
- De totes les ajudes i subvencions sol·licitades o concedides per qualsevol institució pública o privada, nacional o estrangera, o concedides per aquestes i que estiguin relacionades amb la sol·licitud.
- Que el sol·licitant està al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant la Hisenda autonòmica, i
- Que el sol·licitant, en cas que sigui una empresa, compleix amb la legalitat vigent pel que fa a la contractació de treballadors (de mantenir les condicions de treball pertinents del personal laboral, d'acord amb la normativa laboral i social aplicable, si escau).
- De la condició d'empresa de producció o de distribució audiovisual independent, d'acord amb el punt 5 d'aquesta convocatòria, si escau.
- De ser el titular del compte bancari.
- De l'acceptació expressa de les bases d'aquesta convocatòria.
d) L'acreditació, si s'escau, que l'entitat està exempta de declarar l'IVA.
6.2. Pel que fa al suport a la mobilitat en territoris d'Europa, al qual fa referència el punt 1.2 a), el projecte ha d'incloure:
a) Memòria descriptiva i detallada del projecte, en la qual cal incloure:
- Els objectius del projecte.
- La relació d'activitats i les dates en què es duen a terme.
- Les dates i rutes dels viatges amb indicació de les persones que viatgen, si escau.
- La trajectòria de les persones implicades.
- Altres activitats vinculades amb les actuacions que es duguin a terme, si escau.
b) Pressupost detallat del projecte, amb l'IVA desglossat.
c) Inscripció, carta d'invitació, etc. a l'esdeveniment que es realitza. En cas que sigui assistència a fira o la part professional d'un festival, comprovant de l'acreditació.
6.3. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), el projecte d'activitat presentat ha de tenir el contingut següent i incloure'n la documentació corresponent:
a) Objectius del pla d'exteriorització (que comprengui el període de l'1 de desembre de 2018 al 30 de novembre de 2019), amb especial atenció a la relació d'aquest pla amb l'estratègia global de l'empresa (pla de promoció, distribució i vendes, de projectes i/o obres audiovisuals, cartes d'interès o contractes de televisions, agents de vendes i/o distribuïdores, etc.)
b) Relació dels festivals, les fires, els mercats, jornades formatives, tallers i/o conferències als quals es preveu assistir.
- Ha d'incloure les dates, les rutes dels viatges, el pla de patrocinis i finançament de producció audiovisual.
- S'ha d'adjuntar contracte, carta d'invitació, carta d'interès o inscripció del sol·licitant, si s'escau, a les fires, mercats, festivals i fòrums de coproducció indicats en aquestes bases. El contracte, la carta d'invitació, carta d'interès i la inscripció han de fer referència expressa a l'aportació econòmica que assumeix el beneficiari.
c) Explicació de la contribució i rellevància del pla d'exteriorització en la difusió del patrimoni cultural, audiovisual i cinematogràfic de les Illes Balears a l'exterior.
d) Detall de les accions en mitjans de comunicació internacionals.
e) Antecedents de l'activitat exterior i internacional del sol·licitant amb indicació de les accions exteriors i internacionals fetes en els 18 mesos anteriors a la presentació de la sol·licitud, i capacitat de contractació internacional i de projecció exterior.
f) Relació dels projectes o produccions audiovisuals a exportar, amb indicació de les seves productores i repercussió econòmica que puguin generar a les Illes Balears, i volum de contractació que puguin generar.
g) Relació dels clients i possibles compradors (empreses i mitjans) a qui va dirigit el pla d'exteriorització.
h) Pressupost detallat del projecte d'exteriorització amb el pertinent IVA desglossat.
i) Descripció curricular de les persones, els col·lectius, les entitats o les empreses implicades en el pla.
j) Contracte d'adquisició de drets de propietat intel·lectual i/o traducció de les obres audiovisuals que s'inclouen dins del projecte d'exteriorització, si s'escau amb la factura de pagament.
Qualsevol dada no acreditada no serà computada en la valoració del projecte.
La informació corresponent als apartats a-j (memòria explicativa del projecte d'activitat presentat dels plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b) s'ha d'enviar també en suport digital, en un document en format pdf, a l'adreça electrònica: info@icib.caib.es Cal posar a l'assumpte del correu el nom del projecte i la convocatòria de subvenció a la qual opta.
6.4. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), en la mateixa convocatòria un mateix sol·licitant només pot presentar una sol·licitud, que inclogui tots els projectes i produccions audiovisuals del pla d'exteriorització.
7. Dels terminis per efectuar la sol·licitud i les eventuals esmenes
7.1. El termini per presentar les sol·licituds s'obre a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i està obert fins al 15 de setembre de 2019.
7.2. Per a les activitats que s'hagin dut a terme entre l'1 de desembre de 2018 i el 30 de juny de 2019, les sol·licituds es poden formalitzar fins al 30 de juny de 2019. Per a la resta de sol·licituds, amb activitats que es duguin a terme a partir de l'1 de juliol de 2019, les sol·licituds s'han de formalitzar amb un mínim de deu dies hàbils abans de l'inici de l'activitat.
7.3. El termini per esmenar la sol·licitud o la documentació presentada amb aquesta és de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la notificació del requeriment a la persona interessada. Transcorregut aquest període sense que s'hagi esmenat, se'l tendrà per desistit de la seva sol·licitud i s'arxivarà l'expedient sense més tràmits, prèvia resolució corresponent. La notificació es farà mitjançant el correu electrònic que la persona interessada hagi indicat a la sol·licitud a efectes de notificacions.
8. Composició de la Comissió de Valoració
Les sol·licituds de les subvencions previstes en aquesta convocatòria han de ser analitzades per una comissió de valoració constituïda per cinc persones:
President: director de l'ICIB o la persona que designi.
Vocals: un tècnic/una tècnica de l'ICIB o de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i dos professionals externs experts en la matèria objecte de l'ajut.
Secretari: un tècnic/una tècnica de l'ICIB o de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
S'ha de tendir a la paritat de gènere en la composició d'aquesta Comissió. A més, a la comissió hi podrà haver un observador de les associacions del sector audiovisual legalment establertes.
9. Instrucció del procediment i avaluació de les sol·licituds
9.1. L'inici del procediment de concessió de subvencions regulades en aquesta convocatòria correspon a la presidenta de l'ICIB. L'òrgan competent per instruir el procediment és el director de l'ICIB, que també té la competència de la resolució del procediment.
9.2. La instrucció del procediment s'ha de dur a terme d'acord amb l'article 16 del Decret legislatiu autonòmic 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, i l'article 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.
9.3. La proposta de resolució provisional s'ha de notificar individualment per via telemàtica a l'adreça de correu electrònic indicada per cadascun dels sol·licitants de la subvenció i s'ha de publicar en el lloc web de l'ICIB per tal que les persones interessades puguin formular-hi al·legacions en un termini de 10 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà d'haver-se publicat la proposta de resolució en el web de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la qual cosa s'ha de fer constar mitjançant diligència de l'òrgan instructor.
10. Resolució
10.1. El director de l'ICIB disposa d'un termini màxim de sis mesos, comptadors a partir de la data d'entrada de la sol·licitud de subvenció en el registre de l'òrgan competent per a la instrucció del procediment, per resoldre motivadament i notificar la petició mitjançant la publicació de la resolució de concessió en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. S'entenen desestimades les sol·licituds no resoltes en el termini esmentat.
10.2. Es preveu la possibilitat de dictar resolucions parcials i successives de concessió, a mesura que els òrgans instructors formulin les propostes corresponents.
10.3. Contra la resolució de concessió o denegació de les subvencions, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la presidenta de l'ICIB en el termini d'un mes, comptador des del dia de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
11. De les obligacions dels beneficiaris
11.1. En el termini de cinc dies hàbils, el beneficiari ha de comunicar el començament de l'activitat objecte de la subvenció, en el cas que l'activitat s'hagi de fer amb posterioritat a la presentació de la sol·licitud enviant un correu electrònic a l'adreça info@icib.caib.es, així com una altra comunicació de finalització d'activitat quan correspongui.
11.2. Cal que el beneficiari comuniqui a l'ICIB, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la realització de qualsevol acte públic relacionat amb l'activitat subvencionada.
11.3. El beneficiari ha de fer constar el suport de l'ICIB en tots els programes, cartells i elements propagandístics i de comunicació de l'activitat, així com als crèdits de la producció de l'obra audiovisual, mitjançant la utilització del logotip de l'ICIB, disponible al lloc web de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a la pàgina d'Identitat corporativa, i el de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.
11.4. En cas que el beneficiari vulgui renunciar a l'ajut, s'ha de notificar a l'ICIB mitjançant el pertinent model normalitzat de renúncia (annex 4).
11.5. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), cal entregar dues còpies del tràiler, una en suport físic (DVD, USB o memòria externa) i un altre en arxiu MOV o MP4.
11.6. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), cal entregar dues còpies de la producció en format DVD i l'altra, en arxiu MOV o mp4 per arxivar-la.
11.7. Pel que fa al suport a plans d'exteriorització al qual fa referència el punt 1.2. b), la productora proporcionarà també fotografies i vídeos del making of, així com altres elements promocionals editats que seran usats per l'ICIB per a les seves accions de màrqueting internacional i les seves diferents accions promocionals en les que es mostrin les Balears com a localització per als rodatges.
11.8. Els compromisos assumits en virtut d'aquestes bases s'han de mantenir durant tot el període de durada de l'activitat fins al moment del pagament.
11.9. L'incompliment d'alguna d'aquestes obligacions implica la pèrdua del dret a rebre la subvenció.
12. De la documentació per a la justificació del compliment de la finalitat de la subvenció de l'aplicació dels fons percebuts
12.1. La subvenció s'ha de justificar mitjançant la presentació d'un compte justificatiu (annex 5), subscrit per la persona beneficiària o pel seu representant, que ha de contenir:
- La documentació a què es fa menció a l'article 15 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura, d'1 de juliol de 2009, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura: memòria justificativa i econòmica emplenada (annex 5); factures amb el justificant de pagament, si escau, i cinc (5) exemplars dels materials gràfics i audiovisuals editats amb motiu de l'activitat subvencionada.
12.2. Els beneficiaris han de presentar aquest compte justificatiu en el termini d'un mes després d'haver dut a terme l'activitat. Si en aquesta data no s'ha publicat la resolució de concessió en el BOIB, s'entén que la justificació s'ha de fer en el mes següent a aquesta publicació. Transcorregut el termini establert de justificació sense haver-se presentat, es requerirà al beneficiari per tal que en el termini improrrogable de quinze dies naturals sigui presentada. La manca de presentació de la justificació en el termini establert en aquest apartat comportarà l'exigència del reintegrament i la resta de responsabilitats establertes a la Llei general de subvencions. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximirà el beneficiari de les sancions que, de conformitat amb la Llei general de subvencions, corresponguin.
12.3. Les factures han d'estar a nom del beneficiari i pagades als proveïdors, la qual cosa s'ha d'acreditar amb una còpia del rebut de transferència bancària o amb l'acceptació de pagament per part del proveïdor. En els casos de factures que no superin els 500 euros, no és necessària la presentació del justificant de pagament, tot i que han de formar part de la memòria justificativa i s'han d'aportar juntament amb les altres factures.
12.4. En cas que es presentin factures originals (aquelles que no són digitals), se n'ha d'adjuntar una còpia. L'òrgan instructor compulsarà les còpies en el moment de registrar el compte justificatiu (annex 5) i tornarà les factures originals als sol·licitants.
12.5. Cal que les factures es presentin en el mateix ordre en què figuren en el compte justificatiu (annex 5).
12.6. El termini per esmenar defectes en la justificació de la subvenció és de quinze dies naturals, comptadors des del dia en què l'òrgan instructor ho comuniqui al beneficiari.
13. De la forma, terminis i condicions de pagament de la subvenció
13.1. El pagament de la subvenció es farà un cop justificada l'activitat, mitjançant una transferència bancària. El termini màxim per fer efectiu aquest pagament és de sis mesos, comptadors des de la data d'entrada del compte justificatiu (annex 5).
13.2. En compliment del que preveu l'article 37 del text refós de la Llei de subvencions, es pot efectuar un pagament parcial abans de la presentació del compte justificatiu, sempre que existeixin raons d'interès públic que justifiquin la bestreta. Per sol·licitar les bestretes, el beneficiari de la subvenció ha de presentar una instància dirigida al director de l'ICIB que exposi les raons per les quals es demana un pagament anticipat de la subvenció. En aquests casos, a instància motivada de l'òrgan competent per a l'atorgament de la subvenció, caldrà l'autorització prèvia del conseller competent en matèria d'hisenda i pressuposts.
14. De la disposició que estableix les bases reguladores i altra normativa d'aplicació
14.1. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).
14.2. El Decret legislatiu 2/2005 de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.
14.3. La Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en allò que sigui d'aplicació i totes les normes de caràcter econòmic administratiu que li siguin aplicables.
14.4. Els articles 107.3, apartats d) i e), 108.4 i 109 de la versió consolidada del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (Diari Oficial de la Unió Europea núm. C 326 de 26/10/2012).
14.5. El Reglament europeu 1407/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (Diari Oficial de la Unió Europea núm. L 352 de 24/12/2013).