Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 5331
Resolució del president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB) de 23 de maig de 2019 per la qual s’autoritzen la convocatòria i les bases per a la selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A proposta del director acadèmic de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), el Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, en la sessió de dia 21 de maig de 2019, va aprovar la convocatòria i les bases per a la selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’ESADIB.

D’acord amb el que disposa la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2019, la contractació de personal temporal ha de tenir lloc en casos excepcionals i per cobrir necessitats urgents inajornables i requereix les autoritzacions prèvies del director general de Pressuposts i Finançament i del director general de Funció Pública i Administracions Públiques.

El 17 de desembre de 2018, el Patronat de la Fundació va aprovar per unanimitat l’inici dels tràmits necessaris per convocar places de professors interins a l’ESADIB.

El 12 de març de 2019, el director general de Pressuposts i Finançament va emetre un informe favorable sobre els aspectes pressupostaris derivats de la dotació de les places necessàries per a la convocatòria del procediment de selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent no permanent de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears.

El 5 d’abril de 2019, la Comissió Interdepartamental de Retribucions va emetre un informe favorable i va autoritzar modificar l’RLT amb la creació de les places objecte d’aquesta convocatòria.

El 23 d’abril de 2019, el director general de Funció Pública i Administracions Públiques va emetre un informe favorable sobre les bases que han de regir aquesta convocatòria.

De conformitat amb l’Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2007 de modificació de l’àmbit d’aplicació i de determinació de l’abast del control de l’article 5 de l’Acord del Consell de Govern de 19 de desembre de 1995, el control previ, preceptiu i vinculant del compliment dels principis de publicitat i d’objectivitat en la selecció de personal, fix i temporal, s’estén a les fundacions de l’àmbit docent i l’òrgan competent per dur a terme aquest control és la Conselleria d’Educació i Universitat, és a dir, la conselleria competent en matèria de personal docent.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer

Autoritzar la convocatòria i les bases per a la selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (annex 1).

Segon

Ordenar la publicació de la convocatòria i de les bases en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 23 de maig de 2019

El president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors

de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears

Martí X. March i Cerdà

 

ANNEX 1

Bases que han de regir la convocatòria per a la selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB)

El Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears (FESMAE-IB), en la sessió de 21 de maig de 2019, va aprovar les bases que han de regir la convocatòria per a la selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). Aquestes bases s’han sotmès als informes legalment preceptius.

La continuïtat en la prestació de la funció docent a l’ESADIB és un dels elements que incideixen en la qualitat i la millora de l’ensenyament. Per aquest motiu, és necessari un procediment de selecció d’aspirants per cobrir les necessitats de personal laboral que compagini el respecte als principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, establerts en els articles 23.2 i 103.3 de la Constitució espanyola, amb les peculiaritats del servei educatiu. Així, és important que, en la mesura que sigui possible, aquest procediment garanteixi l’estabilitat del professorat.

A més, aquest procediment selectiu ha de garantir que els aspirants tenguin la capacitació específica necessària per a les funcions docents concretes que requereix un centre d’ensenyaments artístics superiors, en què els professors han de ser professionals del màxim prestigi i competència per a les funcions que se’ls assignaran. D’acord amb això, la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques ha emès un informe favorable sobre les bases que han de regir aquest procediment.

El marc normatiu aplicable a aquestes bases està constituït per les disposicions següents:

a) La Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions (BOE núm. 310, de 27 de desembre de 2002, i suplement en català del BOE núm. 3, de 21 de gener de 2003).

b) L’Acord del Consell de Govern de 17 de març de 2017 pel qual s’autoritzen les actuacions necessàries perquè la Fundació per al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears absorbeixi la Fundació per a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 18 de març).

c) L’Acord del Consell de Govern de 23 de febrer de 2007 de modificació de l’àmbit d’aplicació i de determinació de l’abast del control de l’article 5 de l’Acord del Consell de Govern de dia 19 de desembre de 1995 sobre comptabilitat i rendició de comptes de les empreses públiques de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 3 de març).

d) L’article 19 de la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2019.

e) L’article 55 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

f) L’article 53 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril.

Bases generals

1. Objecte

L’objecte d’aquestes bases és regular els processos selectius per proveir diverses places de professors interins per a diferents àrees de coneixement com a personal laboral docent de la FESMAE-IB, adscrits a l’ESADIB. Aquests processos s’adrecen a persones que, per la seva experiència professional i titulació, tenguin competència adquirida en les àrees o matèries corresponents.

Atès que, d’acord amb el que es disposa en l’article 55 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, els alumnes que hagin acabat els estudis superiors d’Art Dramàtic obtindran el títol superior d’Art Dramàtic de l’àrea corresponent, que queda inclòs, a tots els efectes, en el nivell 2 del Marc espanyol de qualificacions per a l’educació superior i és equivalent a un títol universitari de grau, en l’annex 2 d’aquesta convocatòria figuren les places vacants de professor interí, amb dedicació a temps parcial o a temps complet i amb les titulacions exigides per a cada plaça i les observacions oportunes.

2. Places convocades

S’autoritza la convocatòria per seleccionar professors interins per impartir les àrees de coneixement següents:

Àrees per a les quals es contractaran professors interins segons les necessitats docents del centre:

  • A01 Àrea d’interpretació (mitja jornada), tot el curs.

  • A02 Àrea d’interpretació (mitja jornada), tot el curs.

  • A03 Àrea d’interpretació (mitja jornada), tot el curs.

  • A04 Àrea d’escenografia (mitja jornada), tot el curs.

  • A05 Àrea de dansa aplicada a l’art dramàtic (mitja jornada), 5 mesos (1r semestre).

  • A06 Àrea de veu, música i cant (jornada sencera), tot el curs.

  • A07 Àrea de dicció i expressió oral (mitja jornada), tot el curs.

  • A08 Àrea de teoria teatral (jornada sencera), tot el curs.

  • A09 Àrea de teoria teatral i literatura dramàtica (mitja jornada), tot el curs.

Per al curs 2019-2020, la Fundació contractarà professors per a les àrees que siguin necessàries segons les necessitats docents del curs. A títol merament orientatiu, s’expressa entre parèntesi la jornada prevista actualment, la qual està subjecta a canvis segons les necessitats reals del centre.

3. Característiques del contracte

La contractació serà de caràcter temporal, d’interinitat en un lloc vacant, amb dedicació a temps parcial o a temps complet, fins a la cobertura definitiva de les places mitjançant els mecanismes i els termes legals prevists.

Dedicació

Una vegada matriculats els alumnes, l’horari lectiu dels professors s’ha d’adequar a les necessitats docents del centre, a partir de les quals es definirà el salari total que ha de percebre cada professor durant el curs i la jornada laboral que ha de fer d’acord amb la disponibilitat docent.

En formalitzar el contracte, el personal que es contracta ha de manifestar de manera expressa que no incorre en cap tipus d’incompatibilitat. Les persones que facin feina al sector públic han d’acreditar documentalment la compatibilitat corresponent abans de signar el contracte.

Emoluments

Els emoluments s’estableixen segons les taules salarials de la Fundació.

El sou brut que correspon a cada professor és proporcional a les hores de docència que imparteix.

4. Requisits dels aspirants

Per poder ser admesos al procés selectiu d’aquesta convocatòria, el dia en què acabi el termini per presentar les sol·licituds (annex 3) els aspirants han de complir i poder acreditar els requisits següents:

a)  Han de tenir la titulació suficient i han de complir els requisits específics que s’indiquen per a cada plaça en l’annex 2. La titulació que presentin els aspirants s’ha d’haver obtingut a l’espai europeu d’educació superior. En el cas de titulacions obtingudes fora de l’espai europeu d’educació superior, s’ha de presentar el document que n’acrediti l’homologació.

b)  De conformitat amb l’article 10.2 de la Llei orgànica 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2000, de 22 de desembre, i l’article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text  refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, els estrangers residents a Espanya, no comunitaris i assimilats, en els termes prevists en la normativa vigent, poden participar, d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, en els processos de selecció de personal laboral convocats per les administracions públiques, sempre que compleixin la resta de condicions exigides per les bases corresponents, així com en la normativa vigent.

c)  Han d’haver complert 18 anys i no han d’excedir l’edat de jubilació forçosa.

d)  No han d’estar inhabilitats per sentència ferma per exercir funcions públiques ni han d’haver estat separats del servei de cap entitat o institució del sector públic per una resolució disciplinària ferma. Aquestes circumstàncies s’han de manifestar mitjançant el model de declaració escrita que figura en l’annex 4.

e)  Han de tenir compatibilitat laboral i contractual per exercir funcions docents a ens del sector públic instrumental, circumstància que s’ha de manifestar per escrit mitjançant el document que figura en l’annex 5.

f)   Han de presentar l’original o una còpia del document bancari justificatiu de l’abonament dels drets d’inscripció per a cada una de les places a les quals opten.

5. Drets d’admissió

Per poder ser admesos en aquest procediment, els aspirants han d’abonar, en concepte de drets d’inscripció, la quantitat de 45 euros per a cada una de les places a les quals aspirin. La quantitat s’ha d’abonar al c/c de CaixaBank IBAN ES37 2100 8634 2102 0001 8652, el titular del qual és la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears. S’ha de fer un ingrés per separat per a cada plaça abans que acabi el termini d’admissió de sol·licituds.

El fet que l’aspirant no aboni els drets d’inscripció suposa no admetre’l al procés de selecció.

Pel que fa a la devolució dels drets d’inscripció d’aquesta convocatòria, únicament es retornaran en cas d’exclusió (no admissió) de la persona interessada.

La sol·licitud de devolució s’ha de presentar a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears en un termini de 10 dies naturals comptadors a partir de l’endemà de la publicació de la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos. En aquesta sol·licitud s’hi ha de fer constar un número de compte corrent o de llibreta d’estalvis, el titular del qual ha de ser el sol·licitant. La devolució es farà per transferència bancària.

6. Òrgan de selecció

El president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears ha de nomenar una comissió tècnica de selecció, que és l’òrgan encarregat del procés de selecció d’aquesta convocatòria i que té capacitat per interpretar les bases i per resoldre qualsevol incidència que es produeixi durant el procés de selecció.

La comissió ha d’estar formada per cinc membres: un president, un secretari i tres vocals. El president de la comissió ha de ser el director acadèmic de l’ESADIB. El secretari de la comissió, que actuarà amb veu i sense vot. El director acadèmic ha de proposar dos vocals externs a l’ESADIB, d’altres escoles superiors d’art dramàtic espanyoles o de la Universitat de les Illes Balears. L’altre vocal ha de ser un inspector d’educació, designat pel conseller competent en matèria d’educació. De cada un dels membres se n’ha de nomenar el suplent corresponent, també del secretari.

La comissió queda vàlidament constituïda sempre que hi assisteixin, com a mínim, dos vocals, a més del president. També hi ha de ser present el secretari. Si ho considera necessari, aquesta comissió pot nomenar assessors en matèries específiques i personal administratiu per dur a terme tasques administratives.

La composició de la comissió tècnica de selecció s’ha de publicar, abans que iniciï les seves tasques, al tauler d’anuncis de l’ESADIB (c. del Morer, 6, 07001, de Palma) i a la pàgina web www.esadib.com.

El secretari de la comissió tècnica de selecció és el responsable de publicar al tauler d’anuncis i a la pàgina web de l’ESADIB els documents que s’indiquen en aquesta convocatòria i en les bases que la regulen. Cada vegada que es publiqui un document, el secretari ha d’expedir una diligència en la qual s’ha d’indicar la data de la publicació. Aquesta diligència s’ha d’incorporar a l’expedient corresponent.

7. Reserva per a aspirants amb discapacitat

En compliment del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut bàsic de l’empleat públic (EBEP), s’han d’adoptar les mesures necessàries per complir el que preveu l’article 59 de l’EBEP. Per això, es reserva per a aspirants amb discapacitat la plaça de professor interí corresponent a l’àrea següent: A01 Àrea d’interpretació.

8. Sol·licituds

Les persones interessades a prendre part en aquest procés de selecció han de presentar una sol·licitud d’acord amb el model que figura en l’annex 3 d’aquesta Resolució. Aquesta sol·licitud es trobarà també a la pàgina web www.esadib.com.

Les sol·licituds i la documentació s’han de presentar al registre de l’ESADIB, al carrer del Morer, número 6, 07001, de Palma. Les sol·licituds s’han d’adreçar al conseller d’Educació i Universitat i president del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears. L’horari per presentar aquesta documentació és de dilluns a divendres (llevat dels dies festius) de les 9 a les 14 hores.

Les sol·licituds també es poden presentar per correu urgent i certificat. En aquest cas, la sol·licitud s’ha de presentar a una oficina de Correus dins un sobre obert perquè la puguin datar i segellar abans de certificar la tramesa. Les sol·licituds s’han d’adreçar a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), al carrer del Morer, 6, 07001, de Palma (Illes Balears).

Els aspirants han de presentar una sol·licitud per a cada plaça a la qual optin, acompanyada de dos sobres tancats amb el nom i els llinatges, la plaça i el número de sobre escrits a l’exterior. Els sobres han de tenir el contingut següent:

Sobre 1. Acreditació dels requisits i projecte docent:

  • Una fotocòpia del DNI, del passaport o del document acreditatiu de la nacionalitat.

  • Una fotocòpia dels requisits exigits per a cada plaça en l’annex 2. En el cas de les titulacions obtingudes a l’estranger, s’ha de presentar la credencial de l’homologació d’aquestes. En el cas de les titulacions obtingudes fora de l’espai europeu d’educació superior, s’ha de presentar el document que n’acrediti l’homologació.

  • Una declaració per escrit del fet de no estar inhabilitat per sentència ferma per exercir funcions públiques i de no haver estat separat del servei de cap entitat o institució del sector públic per una resolució disciplinària ferma (en l’annex 4 hi figura un model de declaració).

  • L’original emplenat i signat de la declaració de compatibilitat que figura en l’annex 5.

  • El justificant bancari (original o còpia) del pagament dels drets d’admissió indicats en el punt 5 d’aquest annex.

  • Cinc exemplars del projecte docent de l’àrea corresponent (màxim, 10 fulls).

Sobre 2. Acreditació dels mèrits:

  • Un currículum amb els documents que acreditin els mèrits al·legats.

La comissió tècnica de selecció no pot valorar en cap cas els mèrits que no s’hagin acreditat d’aquesta manera. Un mateix mèrit no es pot valorar en més d’un apartat o subapartat.

La documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits aportats ha d’estar en català o castellà. Si està redactada en un altre idioma, ha d’anar acompanyada de la traducció jurada oficial corresponent que doni fe pública del contingut i la fidelitat de la traducció. No es valorarà cap document que no s’ajusti a aquest requisit.

En el cas que un aspirant es presenti a diverses places i que els mèrits al·legats per a cadascuna siguin idèntics, és suficient que presenti un únic sobre número 2 adjunt a la sol·licitud d’una de les places i que indiqui, en el peu de les sol·licituds de la resta de places, que el sobre número 2 (acreditació dels mèrits) s’adjunta a la sol·licitud corresponent a la plaça indicada en primer lloc.

9. Termini i forma de presentació de les sol·licituds i la documentació

El termini de presentació de les sol·licituds i la documentació és de quinze dies naturals comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Els documents continguts dins els sobres 1 (acreditació dels requisits i projecte docent) i 2 (acreditació dels mèrits) han de ser fotocòpies simples. Posteriorment, un cop s’hagi publicat la llista definitiva de les persones que han superat les proves i sempre abans de la signatura del contracte de treball, els aspirants a qui s’hagi assignat alguna plaça han de presentar els originals de les fotocòpies simples presentades juntament amb la sol·licitud, a fi que el personal del registre del centre les pugui compulsar.

Si algun aspirant no aporta, en aquest termini, tots els originals de les fotocòpies simples que va presentar per acreditar els requisits i els mèrits, quedarà automàticament exclòs del procés i la plaça que inicialment li corresponia s’adjudicarà al següent aspirant de la llista segons l’ordre de prelació de les persones que hagin superat les proves.

La Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears ha de garantir la custòdia, durant el temps que duri el procés de selecció, de tota la documentació lliurada pels aspirants. Un cop finalitzat el procés i publicada la llista definitiva de les persones que han superat les proves, les persones interessades poden sol·licitar la devolució de la documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits. La documentació s’ha de recollir personalment o a través d’una tercera persona autoritzada per escrit. Sempre que hi hagi una petició expressa, també es pot retornar per correu postal contra reembossament de les despeses d’enviament.

En compliment del Decret 99/2010, de 27 d’agost, pel qual es regulen els arxius de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats que integren el seu sector públic instrumental, transcorreguts dos anys i tres mesos des de la publicació de les llistes definitives, la Fundació podrà eliminar o destruir aquesta documentació.

10. Admissió d’aspirants

Un cop transcorregut el termini per presentar les sol·licituds, la comissió tècnica de selecció ha de revisar la documentació aportada pels aspirants en el sobre 1. Una vegada comprovada, s’ha de publicar la llista provisional d’aspirants admesos i exclosos al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com. En el cas dels exclosos, s’ha d’indicar la causa d’exclusió.

En tot cas, amb la finalitat d’evitar errors i, si se’n produeixen, possibilitar-ne l’esmena dins el termini previst i en la forma escaient, les persones interessades han de comprovar no solament que no figuren en la relació de persones excloses sinó, a més, que el seu nom consta en la relació d’aspirants admesos.

Per esmenar els possibles errors o aportar els documents que siguin preceptius, els aspirants disposen d’un termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l’endemà de la publicació de la llista provisional. Si no es presenten esmenes a la llista provisional, o un cop ateses les reclamacions i esmenats els errors, si n’hi ha hagut, s’ha de publicar la llista definitiva d’aspirants admesos i exclosos al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com.

Contra l’aprovació de la llista definitiva es pot presentar un escrit d’al·legacions davant el protectorat de la Fundació (Conselleria d’Educació i Universitat) en un termini de tres dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació, d’acord amb els articles 34, 35 i 43 de la Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions, i a l’efecte de controlar la legalitat del procediment.

La resolució del protectorat es pot impugnar davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

11. Fases del procés de selecció

El procés de selecció consta de dues fases:

Fase 1. Defensa oral del projecte docent

La finalitat d’aquesta primera fase és avaluar l’aptitud pedagògica dels aspirants, els quals han de defensar oralment el projecte docent de l’àrea de coneixement davant la comissió tècnica de selecció, d’acord amb el calendari i els criteris d’organització que fixi la mateixa comissió. El calendari s’ha de publicar al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com.

Aquesta fase, que té caràcter eliminatori, s’ha de qualificar de 0 a 10 punts. Per superar la prova, els aspirants han d’obtenir una qualificació mínima de 5 punts. El contingut i els criteris de valoració d’aquesta prova s’indiquen en el punt 2.1 de l’annex 2 d’aquesta Resolució.

Una vegada avaluats tots els aspirants, la comissió tècnica de selecció ha de fer pública, al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com, l’acta amb les qualificacions obtingudes pels candidats, així com la llista provisional dels aspirants que hagin superat aquesta primera fase. El secretari de la comissió tècnica de selecció ha d’estendre una diligència amb la data de publicació de l’acta de la primera fase al tauler d’anuncis i a la pàgina web del centre.

Fase 2. Valoració dels mèrits

La comissió tècnica de selecció ha de valorar els mèrits dels aspirants que hagin superat la primera fase seguint el barem inclòs en el punt 2.2 de l’annex 2 d’aquesta Resolució.

Reclamacions contra les qualificacions durant el procés

Després de cada fase amb caràcter eliminatori, els aspirants poden presentar una reclamació davant la comissió tècnica de selecció contra l’aprovació de les llistes amb les qualificacions en un termini de tres dies hàbils comptadors des de l’endemà de la data en què s’hagin publicat. La comissió tècnica de selecció disposa d’un termini màxim de deu dies naturals per resoldre les reclamacions i publicar les llistes definitives.

En el cas que hi hagi reclamacions que es resolguin favorablement als aspirants que les hagin presentades i que la següent fase del procés ja s’hagi dut a terme, la comissió tècnica de selecció s’ha de reunir de nou per avaluar aquests aspirants.

12. Finalització del procés de selecció

Una vegada la comissió tècnica de selecció hagi resolt el procés de selecció, ha d’aprovar i fer pública, al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com, l’acta amb les qualificacions de la segona fase, així com la llista provisional de les persones que hagin superat les proves, ordenada per àrea i puntuació, que també s’ha de publicar al tauler d’anuncis de l’ESADIB i a la pàgina web www.esadib.com.

En el cas que hi hagi empats en la puntuació final, la comissió tècnica de selecció els ha de resoldre atenent el criteri següent:

  • Puntuació més alta en la fase 1

Contra l’aprovació d’aquesta llista provisional es pot presentar, en un termini de tres dies hàbils comptadors des de l’endemà de la data en què es publiqui al tauler d’anuncis, un escrit de reclamació davant la comissió tècnica de selecció, la qual disposa d’un termini de deu dies naturals per resoldre les reclamacions i aprovar la llista definitiva de les persones que hagin superat les proves, que també s’ha de publicar al tauler d’anuncis i a la pàgina web de l’ESADIB.

Contra l’aprovació de la llista definitiva es pot presentar, en un termini de tres dies hàbils comptadors des de l’endemà de la data en què s’hagi publicat, un escrit d’al·legacions davant el protectorat de la Fundació (Conselleria d’Educació i Universitat), d’acord amb el que disposen els articles 34, 35 i 43 de la Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions, i a l’efecte de controlar la legalitat del procediment. La resolució del protectorat es pot impugnar davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

Els documents aportats pels aspirants s’han de conservar durant un període de dos anys i tres mesos comptadors a partir de la publicació de la llista definitiva.

Les contractacions que es duguin a terme durant la vigència d’aquesta convocatòria s’han de regir pel que s’estableix en el punt 3 d’aquest annex.

 

13. Reclamacions i al·legacions

Contra aquesta convocatòria i les bases que la regeixen es pot presentar un escrit d’al·legacions davant el protectorat de la Fundació (Conselleria d’Educació i Universitat) en un termini de vuit dies hàbils comptadors des de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. La resolució del protectorat es pot impugnar davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu, d’acord amb els articles 34, 35 i 43 de la Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions.

 

ANNEX 2 Requisits corresponents a les àrees convocades, descripció de les fases del procés de selecció i barem de mèrits

1. Requisits corresponents a les àrees

Les titulacions requerides per a cadascuna de les àrees són les que s’indiquen a continuació:

  • A01 Àrea d’interpretació. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Direcció Escènica i Dramatúrgia. Nivell C1 de català.

  • A02 Àrea d’interpretació. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Direcció Escènica i Dramatúrgia. Nivell C1 de català.

  • A03 Àrea d’interpretació. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Direcció Escènica i Dramatúrgia. Nivell C1 de català.

  • A04 Àrea d’escenografia. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Escenografia. Nivell C1 de català.

  • A05 Àrea de dansa aplicada a l’art dramàtic. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o títol superior de Dansa. Nivell C1 de català.

  • A06 Àrea de veu, música i cant. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o títol superior de Cant. Nivell C1 de català.

  • A07 Àrea de dicció i expressió oral. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Interpretació, o grau o llicenciatura de Filologia Catalana, o grau o llicenciatura d’Humanitats, sempre que s’acrediti haver cursat català i la seva literatura. Nivell C1 de català.

  • A08 Àrea de teoria teatral. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Direcció Escènica i Dramatúrgia, o grau o llicenciatura d’Història de l’Art, o grau o llicenciatura d’Història. Nivell C1 de català.

  • A09 Àrea de teoria teatral i literatura dramàtica. Títol superior d’Art Dramàtic, especialitat Direcció Escènica i Dramatúrgia, o grau o llicenciatura d’Història de l’Art, o grau o llicenciatura d’Història, o grau o llicenciatura de Filologia (Hispànica, Catalana, Anglesa, etc.), o grau o llicenciatura d’Humanitats, sempre que s’acrediti haver cursat català i la seva literatura o haver cursat llengua i literatura espanyoles. Nivell C1 de català i nivell C1 d’anglès.

2. Fases del procés de selecció

2.1. Primera fase: defensa oral del projecte docent

S’ha de valorar la viabilitat del projecte docent respecte de l’àrea de coneixement a la qual es presenta l’aspirant dins el projecte educatiu del centre i la innovació pedagògica que aporta. L’aspirant disposa d’un temps màxim de 20 minuts per defensar oralment el projecte i la comissió tècnica de selecció pot formular les preguntes que consideri convenients sobre el contingut de l’exposició.

La comissió tècnica de selecció ha de valorar la defensa oral del projecte d’acord amb els criteris següents:

  • Projecte docent de l’àrea de coneixement: 3 punts.

  • Continguts pedagògics: 3 punts.

  • Estructuració de coneixements: 2 punts.

  • Claredat en l’exposició: 2 punts.

Aquesta fase és eliminatòria i s’ha de qualificar de 0 a 10 punts. Per superar la prova, els aspirants han d’obtenir una qualificació mínima de 5 punts.

2.2. Segona fase: valoració dels mèrits

a) Mèrits docents: màxim, 10 punts.

Experiència professional en el desenvolupament de funcions docents coincidents amb les del lloc que s’ha de proveir o anàlogues a aquestes, pel que fa al contingut professional i al nivell tècnic:

  • Per cada curs a centres d’ensenyament superior d’art dramàtic, segons les hores lectives i la coincidència amb l’àrea de coneixement: de 0,75 a 1,5 punts.
  • Per cada curs a centres d’ensenyament superior i universitats, segons les hores lectives i la coincidència amb assignatures de l’àrea de coneixement: de 0,5 a 1 punt.

Documents justificatius:

  • Centres públics: una fotocòpia dels nomenaments, dels contractes o d’un certificat expedit pel secretari del centre, amb el vistiplau del director, en què han de constar les assignatures impartides i la data de presa de possessió i la de cessament, o d’un full de serveis d’una administració educativa, amb plenes competències educatives, en què ha de constar la durada real dels serveis prestats.
  • Centres privats: una fotocòpia dels contractes o d’un certificat expedit pel titular o el director del centre corresponent, en què s’han de detallar les assignatures impartides i la durada a cada curs acadèmic.

b) Mèrits professionals i artístics: màxim, 10 punts.

  • Experiència com a professional en l’àmbit de les arts escèniques (experiència com a artista, gestor o investigador) segons el perfil de la plaça: màxim, 5 punts.

Per l’experiència artística: 0,25 punts per cada contracte o espectacle.

Per la gestió de teatres o per càrrecs relacionats amb la gestió escènica: 0,25 punts per any.

Per l’experiència com a investigador en l’àmbit de les arts de l’espectacle: Participació en projectes de recerca: 0,5 punts per projecte.

Participació com a investigador responsable en projectes de recerca: 1 punt per projecte.

Obtenció de beques de recerca predoctorals o postdoctorals: 0,5 punts per beca obtinguda.

Estades de recerca: 0,5 punts per estada.

Direcció de treballs de final de màster (TFM): 0,5 punts per TFM.

Direcció de tesis doctorals: 1 punt per tesi.

  • Seminaris, congressos, conferències, premis obtinguts i publicacions relacionats amb l’àrea de coneixement: màxim, 5 punts. Per cada ponència o comunicació a seminaris i congressos de l’àmbit de la plaça: 0,25 punts. Per cada conferència de l’àmbit de la plaça: 0,25 punts. Per cada publicació relacionada amb la plaça: 0,25 punts. Per premis obtinguts que estiguin relacionats amb l’àmbit de la plaça: 0,25 punts per cada premi.

Documents justificatius:

Una fotocòpia dels certificats acreditatius de cada activitat realitzada expedits per l’organisme corresponent. En el cas de l’experiència artística, una fotocòpia dels contractes o dels programes dels espectacles, en què ha de figurar el nom de l’aspirant. En el cas de les publicacions, se n’ha de presentar un exemplar o una fotocòpia.

c) Mèrits acadèmics: màxim, 10 punts.

  • Formació específica de l’àmbit de la plaça: màxim, 4 punts. Cursos específics de 20 hores o més de l’àmbit de la plaça a escoles especialitzades o amb professors de prestigi reconegut: de 0,5 a 1 punt.
  • Estudis de postgrau: màxim, 4 punts.
  • Títol de doctor: 2 punts.
  • Màster oficial: 1 punt.
  • Postgraus: 0,5 punts.
  • Altres titulacions superiors o universitàries: 1 punt per títol.
  • Coneixements de català: Certificat de nivell C2 de català: 0,5 punts.
  • Premi extraordinari de llicenciatura o grau: 1 punt.
  • Premi extraordinari de doctorat: 1 punt.
  • Direcció o tutorització de treballs de final d’estudis (TFE) i/o treballs de final de grau (TFG): 0,25 punts per TFE o TFG.

Documents justificatius:

Una fotocòpia del títol (o del certificat que acrediti l’abonament dels drets d’expedició del títol), dels premis, dels certificats dels cursos rebuts i de les activitats realitzades, segons correspongui.

d) Càrrecs de gestió acadèmica: màxim, 10 punts.

  • Membre de l’equip directiu de centres d’ensenyament superior d’art dramàtic: 1 punt per curs acadèmic.
  • Membre de l’equip directiu de centres d’ensenyament superior: 0,5 punts per curs acadèmic.
  • Cap de departament de centres d’ensenyament superior d’art dramàtic: 0,5 punts per curs acadèmic.
  • Cap de departament de centres d’ensenyament superior: 0,25 punts per curs acadèmic.

Documents justificatius:

Una fotocòpia dels nomenaments o una fotocòpia d’un certificat expedit pel secretari del centre amb el vistiplau del director.

 

ANNEX 3 Model de sol·licitud

Sol·licitud per a la convocatòria de selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

Plaça d’interí per a l’àrea de coneixement: ___________________________________

Sol·licitant

DNI / Passaport / NIE: __________________________________________________

Primer llinatge: ________________________________________________________

Segon llinatge: ________________________________________________________

Nom: ________________________________________________________________

Data de naixement: ____________________________________________________

Home / Dona: _________________________________________________________

Localitat de naixement: _________________________________________________

Província de naixement: _________________________________________________

Telèfons: _____________________________________________________________

Domicili (carrer o plaça i número): _________________________________________

Codi postal: __________________________________________________________

Municipi: _____________________________________________________________

Província: ____________________________________________________________

Adreça electrònica: _____________________________________________________

Nacionalitat (només per a estrangers): _____________________________________

Dades acadèmiques

Titulació al·legada per participar en el procés de selecció: ______________________________________________________________

Centre d’expedició: _____________________________________________________

Sol·licit:

Que m’admeteu al procés de selecció de professors interins de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears.

Declar:

​​​​​​​Que són certes les dades consignades en aquesta sol·licitud i que em compromet a provar-les documentalment en els terminis fixats en la convocatòria i en les bases del procés de selecció.

_____________________________, ____________ d________ de 2019

 

[Signatura]

CONSELLER D’EDUCACIÓ I UNIVERSITAT I PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ PER ALS ESTUDIS SUPERIORS DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES DE LES ILLES BALEARS

 

ANNEX 4 Model de declaració escrita del fet de no estar inhabilitat

Convocatòria de selecció de professors interins per a diferents àrees com a personal laboral docent de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

DNI / Passaport / NIE: __________________________________________________

Primer llinatge: ________________________________________________________

Segon llinatge: ________________________________________________________

Nom: ________________________________________________________________

Data de naixement: ____________________________________________________

Home / Dona: _________________________________________________________

Localitat de naixement: _________________________________________________

Província de naixement: _________________________________________________

Telèfons: _____________________________________________________________

Domicili (carrer o plaça i número): _________________________________________

Codi postal: __________________________________________________________

Municipi: _____________________________________________________________

Província: ____________________________________________________________

Nacionalitat (només per a estrangers): _____________________________________

DECLAR:

Que no he estat inhabilitat/ada per sentència ferma per exercir funcions públiques ni he estat separat/ada per resolució disciplinària ferma del servei de cap entitat o institució del sector públic.

 

_____________________________, _______ d____________ de 2019

 

[Signatura]

 

Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears

 

ANNEX 5 Model de declaració de compatibilitat

D’acord amb el que estableix l’article 13 del Reial decret 598/1985, de 30 d’abril, sobre incompatibilitats del personal al servei de l’Administració de l’Estat, de la Seguretat Social i dels ens, organismes i empreses que en depenen (BOE núm. 107, de 4 de maig),

_____________________________________________________________________

[Nom i llinatges]

DECLAR:

1.  Que no ocup cap lloc de feina ni exercesc cap activitat al sector públic delimitat per l’article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’incompatibilitats del personal de les administracions públiques, llevat dels supòsits prevists en aquesta Llei, ni duc a terme cap activitat privada incompatible o subjecta a reconeixement d’incompatibilitat.

2.  Que no percep cap pensió per jubilació, retir o orfandat o per qualsevol règim de la Seguretat Social públic i obligatori, a l’efecte establert en l’article 3.2 i en la disposició transitòria novena de la Llei 53/1984.

 

____________________________________________, _______ d________ de 2019

 

[Signatura]

 

Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears