Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 5195
Aprovació definitiva del Pla Director la finca pública Galatzó

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió ordinària celebrada pel Ple Municipal en data 26 de juliol de 2018 acorden aprovar inicialment el Pla Director de la finca pública Galatzó.

Durant el període d'informació pública es van presentar Al·legacions. Un cop informades, d'acord amb el que estableix l'article 102 d) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, el Ple de l'Ajuntament, mitjançant Acord de 29 de novembre de 2018, va resoldre aprovar definitivament el Pla Director la finca pública Galatzó per majoria, estimant-se les al·legacions formulades.

La documentació del Pla consta de dos volums: el Volum I - Documentació, que és un recull descriptiva de la finca i dels diferents models de gestió municipal des la seva adquisició a l'any 2006 i el volum II - Pla de l'Ús i Gestió, on es defineix i estableix el model de gestió i un conjunt de línies d'actuació a executar, amb l'objecte de establir un sistema d'explotació agropecuari basat en criteris d'agricultura ecològica, així com regular els usos i activitats a la finca, sobre la base de uns objectius proposats.

En aquesta publicació, es transcriu la resolució adoptada en sessió plenària de 29 de novembre de 2018 pel qual s'aprova definitivament el Pla Director de la finca pública Galatzó, i es publica el text íntegre corresponent el Pla d'Ús i Gestió (volum II) així com l'índex de volum I (documentació). Tota la documentació del Pla es pot consultar al Servei de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià i a la plana web municipal www.calvia.com.

Contra el present acord, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, a comptar des del dia de la publicació del present edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que establia els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

PROPOSTA DEL TINENT DE BATLE, DELEGAT DE URBANISME, ECONOMIA I COMERÇ PER L'APROVACIÓ DEFINITIVA DEL PLA DIRECTOR DE LA FINCA PÚBLICA GALATZÓ

En sessió plenària de dia 26 de juliol de 2018 es va adoptar l'acord d'aprovar inicialment el Pla Director de la Finca Pública Galatzó, publicant-se dit acord al BOIB núm. 98 de 9 d'agost de 2018. Aquest Pla Director constitueix el document de gestió de la finca municipal, que persegueix el propòsit de regular i gestionar els usos presents i potencials que tenen lloc en la finca, sota criteris de persistència i estabilitat, rendiment sostingut i màxim d'utilitats, mitjançant l'establiment d'unes línies generals de gestió sobre els quals assentar les bases d'us i gestió.

Aquest acord d'aprovació inicial es va sotmetre a informació pública i audiència dels interessats durant el termini de trenta dies hàbils, a on els interessats podien examinar l'expedient i presentar les reclamacions, objeccions o observacions que estimin oportunes. Així mateix, també se va sol·licitar a l'Institut Balear de la Dona emissió d'informe d'impacte de gènere del text aprovat inicialment, d'acord amb la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

Com a resultat de l'exposició pública s'ha presentat una al·legació per part de la Sra. Isabel Manresa Pérez i suggeriments per persones interessades durant el període d'exposició pública del Pla Director de la finca pública Galatzó, així com informe sobre l'impacte de gènere per part del l'Institut Balear de la Dona.

Per això, aquest Tinent d'Alcalde delegat en matèria d'urbanisme, economia i comerç, en ús de les atribucions que li van ser conferides per l'Ajuntament mitjançant resolució de 6 de juliol de 2018, proposa al Ple municipal que, de conformitat amb el que disposa els articles 100 a 103 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i articles concordants de la Llei 7/1985 de 2 d'abril reguladora de les bases de règim local i la resta de normativa adequada, adopti els següents acords:

RESOLUCIÓ

PRIMER.- Estimar l'al·legació de la Sra. Isabel Manresa Pérez, així com suggeriment realitzats durant el tràmit d'exposició pública, incorporant al volum II (pla d'us i gestió) del Pla Director els següents annexes:

  1. Annex VII. Principals usos de les edificacions, per aclarir els usos definits al Pla Director per a les diferents edificacions de la finca.

  2. Annex VIII. Marc econòmic, que estructura diferents partides econòmiques pel manteniment de la finca pública en funció les directrius del Pla.

SEGON.- Aprovar DEFINITIVAMENT el Pla Director de la Finca Pública Galatzó, on es defineix tant el model de gestió de l'ús públic, social, educatiu i turístic, així com les directrius de la gestió agrícola i ramadera i la protecció i conservació del medi natural, paisatgístic i del patrimoni humà, en concordança a totes les normes aplicables i que afecten a aquest espai.

TERCER. A l'efecte del present acord s'entén com a àmbit territorial d'aplicació, l'espai delimitat de la Finca pública Galatzó, en el qual s'inclouen les àrees naturals, agrícoles i forestals, així com les seves construccions, infraestructures i serveis.

Aquesta proposta que m'honro a sotmetre a la consideració de la Corporació plenària, que resoldrà aquells que consideri més convenient per als interessos municipals.”

 

Calvià, 20 de maig de 2019

El Tinent de Batle delegat d'Urbanisme, Economia i Comerç (Por delegació de Batlia de 06 de juliol de 2018)  Marcos Pecos Quintans

Documents adjunts