Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TERRITORI, ENERGIA I MOBILITAT

Núm. 5177
Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat per la qual s’emet la posada en servei de les instal·lacions del projecte de planta de GNL per al subministrament de gas natural al nucli urbà de Cala Millor (terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar), el titular de les quals és Redexis Gas, SA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 31 d’agost de 2018, s’atorgà a Redexis Gas, SA, l’autorització d’execució i el reconeixement, en concret, d’utilitat pública, del projecte d’ampliació de la planta de gas natural liquat (GNL) de Cala Millor en el terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar (exp. 2017/32088). Aquesta Resolució es va publicar en el BOIB núm. 311, de 26 de desembre de 2018.

2. L’11 de febrer de 2019 (amb núm. de registre d’entrada 2886) es va presentar a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat la sol·licitud de posada en servei per al projecte d’ampliació de la planta de GNL de Cala Millor i a la qual es va adjuntar la documentació següent:

— Còpia digital (CD) de la documentació de posada en servei.

— Full d’assumpció de la direcció tècnica del projecte d’ampliació de la planta de GNL de Cala Millor per part de l’enginyer industrial José Roig Gómez, de 20 de novembre de 2017.

— Escrit de renúncia a la direcció tècnica del projecte d’ampliació de la planta de GNL per part de l’enginyer industrial José Roig Gómez, de 22 de novembre de 2018.

— Full d’assumpció de la direcció tècnica del projecte d’ampliació de la planta de GNL de Cala Millor per part de l’enginyer industrial Luis Javier Ruiz Herrera, de 22 de novembre de 2018.

— Declaració responsable per part del tècnic competent Luis Javier Ruiz Herrera, de 22 de novembre de 2018, en què declara que compleix amb els requisits legals per ser director tècnic de l’execució del projecte.

— Certificat de direcció i terminació de l’obra d’ampliació de la instal·lació de la planta satèl·lit de recepció, emmagatzematge i regasificació de GNL per donar subministrament a Cala Millor, ubicada a la parcel·la 538, del polígon 2, de Sant Llorenç des Cardassar, i signat digitalment el 22 de gener de 2019 per l’enginyer industrial Luis Javier Ruiz Herrera, col·legiat núm. 7949 pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Madrid. En el certificat s’adjunta la declaració de conformitat del dipòsit criogènic instal·lat, i els plànols i esquemes actualitzats.

3. El 21 de febrer de 2019 el cap del Servei de Transport i Distribució d’Energia sol·licità l’esmena de deficiències a la documentació de posada en servei presentada; en concret, hi mancava la documentació següent:

— El certificat d’inspecció emès per l’OCA on constin les proves de resistència i estanquitat previstes en la norma UNE 60210.

— El justificant del registre de la documentació d’autoprotecció a l’òrgan competent.

— L’informe en matèria d’accidents greus de la Direcció General de Política Industrial.

4. El 23 d’abril de 2019 Redexis Gas, SA, va presentar en el registre electrònic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la contestació a l’escrit d’esmena de deficiències, juntament amb la documentació addicional següent:

— Una còpia del certificat de l’organisme de control Eurocontrol de plantes satèl·lit de gas natural liquat dels dipòsits amb resultat favorable sense defectes (exp. 19-34-GNL-IP-0001).

— La instància d’inscripció del Pla d’Emergència Interior de la planta de GNL de Cala Millor a la Direcció General d’Emergències i Interior de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques - Gestió d’Emergències de les Illes Balears (GEIBSAU), de 7 de març de 2019.

— L’informe complementari a l’acta 4161 sobre la inspecció periòdica realitzada en les instal·lacions de Redexis Gas, SA, en la parcel·la 538, del polígon núm. 2, de Sant Llorenç des Cardassar, en aplicació de la normativa d’accidents greus en què intervenen substàncies perilloses de 4 d’abril de 2019, al qual s’adjunta el dictamen de seguretat (C/AG/000098) de TÜV SÜD ATISAE i el certificat de revisió d’instal·lacions de protecció contra incendis d’1d’abril de 2019.

5. El 29 d’abril de 2019 el cap del Servei de Transport i Distribució d’Energia sol·licità l’esmena de deficiències a la documentació de posada en servei presentada; en concret, hi mancava la documentació següent:

— L’informe definitiu sobre accidents greus evacuat per la DGPI.

— El justificant del registre de la documentació d’autoprotecció a l’òrgan competent.

6. El 7 de maig de 2019 Redexis Gas, SA, va presentar en el registre electrònic del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública la contestació a l’escrit d’esmena de deficiències, i va presentar la següent documentació addicional:

— La resolució del director general d’Emergències i Interior per la qual es renova la inscripció del Pla d’Autoprotecció de la planta de GNL de Cala Millor en el Registre general de plans d’autoprotecció, dependent de la Direcció General d’Emergències i Interior de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques (núm. d’inscripció RGPA-114/2012).

— L’informe sobre la inspecció periòdica realitzada a les instal·lacions de Redexis Gas, SA, a la parcel·la 538, del polígon 2, de Sant Llorenç des Cardassar, en aplicació de la normativa d’accidents greus en què intervenen substàncies perilloses, amb resultat favorable.

7. Les característiques principals de la instal·lació són les següents: — Gas que s’ha de subministrar: gas natural amb un PCS (Hs) entre un mínim de 10,26 kWh/m3 i un màxim de 13,26 kWh/m3, en funció de la seva procedència.

— Descripció de la instal·lació: ampliació de la planta satèl·lit de GNL amb un nou recipient criogènic amb una capacitat de 104,615 m3, amb una capacitat final total de 344,615 m3 (104,615 m3 + 240,00 m3), ubicada al paratge de na Gatera (polígon 2, parcel·la 538) del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar.

— Pressupost: 35.170,39 euros.

8. Amb tot això, els serveis tècnics de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic, en concret el cap del Servei de Transport i Distribució d’Energia i Generació Tèrmica, varen informar favorablement sobre la sol·licitud de posada en servei de les instal·lacions del projecte de la planta de GNL per al subministrament de gas natural al nucli urbà de Cala Millor (TM de Sant Llorenç des Cardassar), atès que la documentació aportada és la que estableix la normativa aplicable.

Fonaments de dret

1. La Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del sector d’hidrocarburs.

2. El Reial decret 1434/2002, de 27 de desembre, que regula les activitats de transport, distribució, comercialització, subministrament i autorització d’instal·lacions de gas natural.

3. El Reial decret 919/2006, de 28 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament tècnic de distribució i utilització de combustibles gasosos i les seves instruccions tècniques complementàries ICG 01 a 11.

4. El Decret 96/2005, de 23 de setembre, d’aprovació definitiva de la revisió del Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears.

5. El Decret llei 3/2014, de 5 de desembre, de mesures urgents destinades a potenciar la qualitat, la competitivitat i la desestacionalització turística a les Illes Balears.

6. El Decret 1/2016, de 16 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. El Decret 4/2018, de 24 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015, de 7 d’agost, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. La Resolució del conseller de Territori, Energia i Mobilitat de 18 d’abril de 2016 de delegacions de competències i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Emetre la posada en servei de les instal·lacions de distribució de gas natural corresponents a l’ampliació de la planta de GNL per al subministrament de gas natural al nucli urbà de Cala Millor (terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar), les característiques tècniques de la qual es descriuen en l’apartat setè dels fets.

2. Notificar aquesta Resolució al titular de la instal·lació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Territori, Energia i Mobilitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la notificació, d’acord amb l’article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la notificació de la Resolució, d’acord amb l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 17 de maig de 2019

El director general d’Energia i Canvi Climàtic

Ferran Rosa Gaspar

Per delegació de competències del conseller de Territori, Energia i Mobilitat

(BOIB 50/2016)