Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 5074
Departament de Mobilitat. Secció de Transports. Resolució examen carnet conductor de galeres

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El regidor de l’Àrea de Mobilitat, per delegació del batle, ha dictat el Decret núm. 9402 de 13 de maig de 2019:

Decret

1. La convocatòria de les proves per a la obtenció del permís de conducció de galeres es farà mitjançant publicació web a la pàgina del departament de Mobilitat.  El calendari de les proves s’anunciarà a l'esmentada pàgina web d’acord amb la disponibilitat municipal, amb una antelació mínima d'un mes.

La hora de començament de les proves i el lloc de realització de les mateixes se indicarà a la llista d'admesos publicada a la pàgina web del Departament de Mobilitat.

2. Els interessats en la obtenció del permís municipal de conductor de galeres, hauran de sol·licitar-ho a Batlia mitjançant instància presentada en el Registre municipal, amb els següents documents:

a) Còpia del Document Nacional de Identitat (DNI) o document equivalent, en aplicació de la normativa en matèria d’estrangeria.

b) Document d’autoliquidació de la taxa municipal per pràctica de prova d’aptitud i exaccions municipals d’aplicació. Aquest document només es podrà presentar quan s’obri el termini d’inscripció per realitzar les proves.

3.- L’aspirant ha de reunir les condicions següents:

- Ser veí de Palma figurant com a tal al Padró Municipal d’Habitants.

- No patir malaltia infecto-contagiosa ni minusvalidesa que impedeixi l’exercici de la conducció, acreditant-ho mitjançant certificat mèdic.

- No haver estat sancionat amb la retirada del permís de conductor o com a conseqüència de la pràctica de la conducció sense permís habilitant, durant els cinc anys anteriors.

4. Les proves que es duran a terme per adquirir el permís de conductor de galeres versaran sobre les matèries establertes a l’article 19 del reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers en vehicles de tracció animal amb conductor, això és:

- Coneixement bàsic de lecto-escriptura, suma i resta aritmètica.

- Coneixement general de la Ciutat, Codi de Circulació, Ordenança Municipal de Circulació i del reglament municipal del servei de transport urbà de viatgers en vehicles de tracció animal amb conductor.

- Especejament i muntatge de guarnicions i la seva nomenclatura.

- Neteja de cavalleria.

- Coneixement pràctic d’enganxament i conducció (marxa en línia, marxa enrere en corba, en ziga-zaga, aturada i arrencada).

A tal efecte es celebraran dues proves:

Primera Prova: Els aspirants hauran de superar un examen de deu preguntes que versaran sobre les matèries a les que es refereix l'article 19 del Reglament. Per superar la  proba s'haurà de superar un mínim de 5 preguntes. Les respostes contestades incorrectament i les respostes en blanc no restaran punts. El temps per la realització de la prova serà de 60 minuts.

Segona Prova (pràctica): Per la realització de la segona prova, els aspirants hauran de tenir a la seva disposició un carruatge del tipus "galera"  dels models autoritzats per el Reglament.

Aquesta prova consistirà en manejar i conduir el carruatge en el lloc que es designi, executant les indicacions que es donin, inclòs l'estacionament del mateix.

També s'exigirà l'especejament i muntatge de guarnicions i la seva nomenclatura, així com coneixement pràctic d'enganxament.

 

5. Resolució de les proves:

Una vegada celebrades les proves, i corregits els exàmens es  qualificarà els aspirants en APTES i NO APTES en cadascuna de les dues parts de l'examen.  Per superar les proves es tindrà que obtenir la qualificació de APTE en cadascuna de les dues parts de l'examen.

L'acta amb les qualificacions es publicarà a la pàgina web del Departament de Mobilitat. Els aspirants APTES tindran un plaç de cinc dies hàbils per presentar el certificat mèdic oficial  que acrediti no patir malaltia infecto-contagiosa ni minusvalidesa que impedeixi l’exercici de la conducció. La no presentació del certificat mèdic en el plaç indicat implicarà la pèrdua del dret a la expedició del carnet de conductor, sense perjudici de la possibilitat de presentar-se a posteriors convocatòries.

Juntament amb la llista dels resultats del examen, es publicarà la data, hora i lloc per la revisió del examen. A la revisió del examen els aspirants hauran d'acudir personalment, sense poder actuar mitjançant representació.

  

Palma, 21 de maig de 2019

El regidor de l’Àrea de Mobilitat,

p.d. Decret de batlia núm. 13051, de 05/07/2017

(BOIB núm. 83, de 08/07/2017)

Joan Ferrer Ripoll

p.d. Decret de batlia núm. 10931, de 15/06/2015

(BOIB núm. 92, de 23/06/2015)