Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 5038
Secretaria General del Ple. Modificació dels Estatuts de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca amb la inclusió d'un nou article 15 bis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Patronat de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, dia 1 de desembre de 2017, i el Ple de l’Ajuntament, dia 29 de novembre de 2018, aprovaren la modificació dels Estatuts de la Fundació, publicats al BOIB núm. 181 de 3 de desembre de 2011, amb la  inclusió d’un nou article 15 bis:

“Article 15 bis. Patronat emèrit

1r.Composició i designació

L’òrgan consultiu de la Fundació és el Patronat emèrit. Són candidats a la condició de patró emèrit:

a. Els vocals que hagin complert 80 anys d’edat.

b. Els vocals que ho sol·licitin, amb independència de la seva edat.

c. Aquelles persones que, a judici del Patronat, s’hagin distingit per la seva especial dedicació o importants serveis a la Fundació.

El Patronat de la Fundació elegeix els patrons emèrits d’entre els candidats que s’inclouen en els tres punts anteriors per majoria simple dels presents o representats.

El càrrec de patró emèrit és incompatible amb el càrrec de patró. L’adquisició de la condició de patró emèrit suposa el cessament automàtic de la condició de patró.

2n. Absentisme

Previ tràmit d’audiència, els patrons que no assisteixin a tres sessions ordinàries o extraordinàries consecutives sense causa justificada passaran a tenir la condició de patrons emèrits.

3r. Atribucions

El Patronat emèrit té les atribucions següents:

a. Fer propostes i suggerir iniciatives amb la finalitat que el Patronat les debati.

b. Assessorar el Patronat de la Fundació i donar la seva opinió sobre totes les consultes i les qüestions que tant la Junta del Patronat com la Comissió de Govern o el president li sotmetin.

c. Intervenir en les sessions del Patronat, prèvia convocatòria obligatòria dels membres del Patronat Emèrit, que podran assistir-hi amb veu i sense vot.

Les funcions de president, vicepresident i secretari de les sessions del Patronat emèrit les han d’exercir, respectivament, el president, el vicepresident i el secretari del Patronat.”

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

  

Palma, 24 de maig de 2019

  

El secretari adjunt

Miquel Ballester Oliver