Secció III. Altres disposicions i actes administratius
CONSELL INSULAR DE MENORCA
Núm. 4855
Resolució del Conseller Executiu del Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, núm. 2019/71, de 15 d’abril de 2019, relativa a l’aprovació del model normalitzat per a l’inici de l’activitat d’una escola d’educació de temps lliure infantil i juvenil a Menorca
Fets
1. El 7 de juliol de 2018 s’ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2016, de 26 de juliol, integral de la joventut.
Aquesta norma regula fins a sis àmbits de la normativa aplicable en joventut, concretament: el reconeixement de les escoles d’educació de temps lliure infantil i juvenil (títol I), els programes dels cursos de director/a i de monitor/a d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil (títol II), les activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil (títol III), les instal·lacions juvenils (títol IV), el programa Carnet Jove (títol V) i el Cens d’entitats juvenils i d’entitats prestadores de serveis a la joventut (títol VI).
2. El Decret 23/2018 —al títol I, capítol 2, article 5, punt 1— fa referència a l’obligació de presentar una declaració responsable per a l’inici de l’activitat d’una escola d’educació de temps lliure infantil i juvenil, segons un model normalitzat. El mateix article també especifica quins són els continguts bàsics d’aquesta declaració responsable (punts 2, 3 i 4).
3. Per altra banda, el mateix Decret 23/2018 —al títol I, capítol 4, article 15, relatiu al Cens d’escoles d’educació de temps lliure infantil i juvenil, punt 2— fa referència al fet que el Cens d’escoles d’educació de temps lliure infantil i juvenil de Menorca ha de tenir la mateixa estructura, organització i funcionament que el cens autonòmic i, a continuació, als punts 1 i 2 de l’article 16, es relaciona quines són les dades que s’han d’inscriure al cens.
Fonaments de dret
1. Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.
2. Llei 21/2006, de 15 de desembre, d’atribució de competències als consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure.
3. Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2016, de 26 de juliol, integral de la joventut.
RESOLC:
PRIMER. Aprovar el model normalitzat que s'adjunta com a annex:
- Declaració responsable per a l’inici de l’activitat d’una escola d’educació de temps lliure infantil i juvenil a Menorca.
SEGON. Publicar aquesta Resolució i l'annex corresponent en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Annex
DECLARACIÓ RESPONSABLE PER A L’INICI DE L’ACTIVITAT D’UNA ESCOLA D’EDUCACIÓ DE TEMPS LLIURE INFANTIL I JUVENIL A MENORCA
1. DADES DE LA PERSONA O ENTITAT RESPONSABLE
NOM I LLINATGES / RAÓ SOCIAL DE LA PERSONA O L’ENTITAT RESPONSABLE O DE LA PERSONA QUE ACTUA COM A REPRESENTANT: |
NIF/CIF: |
|||
DOMICILI: |
NÚM.: |
PIS: |
PORTA: |
|
POBLACIÓ: |
CP: |
|||
TELÈFON: |
ADREÇA ELECTRÒNICA: |
|||
ADREÇA ELECTRÒNICA: |
2. DADES DE L’ESCOLA
NOM DE L’ESCOLA: |
DATA EN QUÈ S’HA D’INICIAR L’ACTIVITAT: |
3. DECLARACIÓ
Declar, sota la meva responsabilitat, que l’escola d’educació de temps lliure infantil i juvenil compleix els requisits que estableix la normativa per a l’inici de l’activitat, que dispòs de la documentació que ho acredita i que em compromet a complir aquests requisits durant el temps en què es mantengui oberta l’escola.
Manifest, d’acord amb el que disposa l’article 5 del Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, que dispòs de la documentació següent:
a) En cas de persona jurídica, una còpia de les escriptures de constitució de l’entitat amb el corresponent segell d’inscripció registral o, si escau, un certificat de l’esmentat registre expedit a aquest efecte. Als estatuts o a l’objecte social de l’entitat, hi ha de figurar de manera expressa la finalitat d’impartir formació en el lleure infantil i juvenil.
b) Un certificat del secretari de l’òrgan de govern de l’entitat o del responsable de l’entitat, relatiu a l’adopció de l’acord de crear l’escola i de sol·licitar-ne el reconeixement.
c) Els estatuts de l’escola d’educació de temps lliure infantil i juvenil, amb l’objecte, el nom, el domicili social, l’àmbit territorial de les activitats, els òrgans de representació, de direcció i d’administració i la funció que tenen, els recursos econòmics i la regulació del funcionament intern de l’escola.
d) El projecte pedagògic de l’escola, en què constin, almenys, els fins i els objectius de l’escola, els cursos que es preveuen impartir, la planificació didàctica, la metodologia d’aprenentatge i els instruments de seguiment i avaluació de l’alumnat i del procés formatiu.
e) L’acreditació que el/la director/a de l’escola està en possessió d’una titulació universitària i del diploma de director/a d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil o equivalent i que té una experiència, com a mínim, de sis mesos en els darrers tres anys.
f) L’acreditació que l’escola disposa de la infraestructura necessària per dur a terme les activitats formatives, amb una descripció dels locals i de les instal·lacions on es durà a terme la formació.
g) La documentació relativa als requisits de titulació del personal docent.
h) Un certificat negatiu actualitzat sobre el personal directiu, docent i administratiu de l’escola, emès pel Registre central de delinqüents sexuals, que contengui una referència expressa de no figurar-hi inscrit. Aquest certificat ha de ser tan actualitzat com sigui possible o s’ha d’haver expedit com a màxim dotze mesos abans. Passats aquests dotze mesos, s’ha de demanar un certificat nou.
i) La programació dels cursos dels diferents nivells d’educació en el temps lliure que ha d’impartir l’escola, d’acord amb els programes oficials establerts en aquest decret.
j) Una assegurança d’accidents personals per a l’alumnat, per al personal docent i altres persones que estiguin a l’escola que cobreixi possibles danys ocasionats tant en la formació teòrica com en la de pràctiques, en la qual les despeses d’assistència sanitària han de ser, com a mínim, de 6.000 euros; d’un mínim de 5.000 euros per defunció, i de 6.500 euros en cas d’invalidesa, excepte si una altra normativa que desplegui les activitats que es puguin qualificar de risc estableix quanties superiors.
k) Una subscripció a una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil que ha de preveure uns límits mínims de 300.000 euros per víctima i 1.200.000 euros per sinistre.
Signatura del / de la sol·licitant o del / de la representant legal
........................, ....... d........................... de 20.....
ADVERTIMENT: Les dades personals facilitades en aquest document seran tractades pel Consell Insular de Menorca amb la finalitat de gestionar la vostra sol·licitud. En compliment de la normativa vigent de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els vostres drets indicant-ho per escrit al CIM, a l’adreça que consta en aquest document.
Maó, 25 d'abril de 2019
El conseller executiu del Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports
Miquel Company Pons