Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 4532
Bases i convocatòria de subvencions destinades a promoure la rehabilitació de façanes i/o millores en accesibilitat i habitabilitat, campanya "Millorant ca teva, milloram Maó"

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió realitzada el 29 d’abril de 2019, va adoptar els següents acords:

1. Aprovar les bases redactades en data abril de 2019, amb els dos annexos corresponents, que regiran la concessió de subvencions destinades a rehabilitació de façanes i/o millores en accessibilitat i habitabilitat durant l’any 2019, en règim de concurrència competitiva, dins la campanya MILLORANT CA TEVA, MILLORAM MAÓ, destinada a la millora de les condicions de seguretat, manteniment i estètica de les façanes visibles des de la via pública i/o d’accessibilitat i habitabilitat dels edificis en el nucli urbà de Maó.

2. Aprovar simultàniament la convocatòria, que se regirà per les bases a les quals s'ha fet referència en el punt anterior.

3. Les subvencions concedides seran amb càrrec a la partida pressupostària i amb l'import màxim que s'indica a continuació:

Partida: 2019 CM2 1511 7800311

Quantia màxima: 160.000 €; podrà ser incrementada amb el crèdit procedent de la incorporació de crèdits de l’exercici 2018.

De conformitat amb l’article 5 de les bases (termini de presentació de sol·licituds), es publica per tal que, a partir de l’endemà de la data de publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, es puguin presentar sol·licituds.

La convocatòria aprovada es transcriu a continuació per a públic coneixement.

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DESTINADES A REHABILITACIÓ DE FAÇANES I/O MILLORES EN ACCESSIBILITAT I HABITABILITAT. CAMPANYA ‘MILLORANT CA TEVA, MILLORAM MAÓ’. ANY 2019

La present convocatòria —basada en els principis de publicitat, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, transparència, eficàcia i eficiència— té per objecte la concessió d’ajudes a la rehabilitació de façanes i/o la introducció de millores en el camp de l’accessibilitat i habitabilitat dels edificis, durant l’any 2019, en el marc de la campanya Millora ca teva, milloram Maó. Es tracta d’una actuació destinada a la millora de les condicions de seguretat, manteniment i estètica de les façanes confrontants amb la via pública, i/o visibles des d’espais públics i/o de l’accessibilitat i habitabilitat dels edificis del nucli urbà de Maó.

La convocatòria es realitza en un règim de concurrència competitiva i en execució del que disposa l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, publicada al BOIB núm. 101 de 20 de juliol del 2013.

En tot allò no previst a la present convocatòria, seran d'aplicació l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el reglament que la desenvolupa.

1. PRESSUPOST

La present convocatòria tindrà una consignació pressupostària màxima de 160.000 €, que podrà ser atesa amb l’aplicació de la partida pressupostària CM2-1511-7800311 del pressupost municipal de l'any 2019, que podrà ser incrementada amb el crèdit procedent de la incorporació de crèdits de l’exercici 2018.

Es reserva l’import de 4.000 € per atendre aquelles situacions en què s’acrediti l’interès públic, social, econòmic o humanitari, degudament justificat pels Serveis Socials d’aquest Ajuntament, que, per raó de la seva persona destinatària, excloguin la possibilitat de concurrència pública. Si no existeix cap supòsit degudament motivat o no s’esgota aquest import, el romanent serà destinat a la convocatòria general.

2. OBJECTE, CONDICIONS, FINALITAT DE LA SUBVENCIÓ I OBLIGACIONS DE LES PERSONES BENEFICIÀRIES

1. L'objecte i la finalitat de la present convocatòria és subvencionar les persones propietàries d'immobles de Maó, perquè, mitjançant las intervencions objecte de la present convocatòria, garantesquin les condicions de seguretat, manteniment i ornament a les parts dels seus edificis que afectin la via pública i/o siguin visibles des d’espais públics, i/o millorin les condicions d'accessibilitat i habitabilitat dels seus habitatges.

L'ajuda que regula aquesta subvenció és compatible amb altres ajudes per a la mateixa finalitat que pugui concedir qualsevol altra Administració, entitat o organisme públic, nacional o internacional. L'import de l'ajuda no pot ser, en cap cas, d'una quantia que, aïlladament o conjuntament amb altres subvencions o ajudes, superi el cost total de l'actuació.

2. Els immobles a subvencionar hauran de complir els requisits següents:

a) Estar situats a l’àmbit del sòl urbà del terme municipal de Maó.

b) Ser edificis amb una antiguitat igual o superior a 35 anys. Les llicències de reforma, rehabilitació integral o les d'ampliació podran modificar l'antiguitat.

c) Per executar-hi l’actuació, no ha de ser necessari tramitar un projecte tècnic.

d) Les subvencions relatives a façanes hauran d'afectar, de forma íntegra, totes les façanes de l'immoble que donin a la via pública i/o siguin visibles des d'espais públics, i hauran d’incloure obligatòriament l’ocultació de cables de la façana (la Comissió de Valoració podrà dispensar d’aquest requisit quan sigui de difícil compliment, en haver-hi diferents línies de cables separades entre si. Les parets mitgeres només seran objecte de subvenció quan la persona interessada justifiqui degudament la necessitat d’intervenció; quedarà a criteri de la Comissió de Valoració l’efectiva oportunitat o necessitat d’aquesta.

e) Les subvencions en matèria d'habitabilitat i accessibilitat hauran de ser conseqüents amb els criteris establerts en el punt 12 de la base 8; serà obligatòria la justificació de totes les millores efectuades a l'interior de l'immoble.

f) Les subvencions per als immobles situats al port de Maó únicament afectaran les façanes i necessitaran autorització d’Autoritat Portuària.

3. Seran obligacions de les persones beneficiàries:

a) Executar les obres objecte de la subvenció.

b) Justificar el compliment dels requisits i condicions que determinen la concessió de la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació a efectuar per l'Ajuntament, així com a qualssevol altres de comprovació i control financer que puguin realitzar els òrgans de control competents, i aportar tota la informació que els sigui requerida en l'exercici de les actuacions anteriors i que no figuri als arxius municipals.

d) Comunicar l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades. Aquesta comunicació s'ha d'efectuar tan prest com es conegui i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.

e) Acreditar, abans que sigui dictada la proposta de resolució de concessió, que es troba al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. La comprovació d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Maó s'efectuarà d'ofici.

f) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguin ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

g) Procedir al reintegrament dels fons percebuts en els supòsits previstos en aquesta convocatòria, així com en els altres previstos a l'Ordenança general de subvencions.

4. La quantia de les subvencions, en el cas de rehabilitació de façanes, serà d'un 50% del pressupost d'execució material de les obres, amb un màxim de 55 € per metre quadrat de superfície de façana a rehabilitar més el 100% de l’Impost d’obres i construccions, i la taxa corresponent. L'Ajuntament es reserva la possibilitat de revisar els pressupostos presentats i de requerir l'esmena de les deficiències, en cas que no es considerin correctes. La quantia màxima de la subvenció serà de 3.500,00 € per reparació i pintat de façana, de 2.000 € per a la substitució de la fusteria i de 5.500,00 € quan es realitzin les dues actuacions.

5. La quantia de les subvencions en obres de millora d'habitabilitat i accessibilitat serà d'un 50 % del pressupost d'execució material de les obres, amb un màxim de 800,00 € per metre quadrat d'actuació més el 100% de l’Impost d’obres i construccions, i la taxa corresponent. L'Ajuntament es reserva la possibilitat de revisar els pressupostos presentats i de requerir l’esmena de les deficiències, en cas que no es considerin correctes. La quantia màxima de la subvenció serà de 4.500,00 €.

3. REQUISITS PER SOL·LICITAR LA SUBVENCIÓ

Podran sol·licitar la subvenció les persones físiques i jurídiques que reunesquin els següents requisits:

a) Ser propietàries de qualque immoble que complesqui les condicions del punt 2.2 de la present convocatòria.

b) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

c) No estar incloses en cap de les causes de prohibició establertes a l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó.

Així mateix, podran sol·licitar la subvenció les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, encara que manquin de personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes.

Quan es tracti d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat, s'hauran de fer constar expressament —tant a la sol·licitud com a la resolució de concessió— els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de la subvenció a aplicar a cadascun, que tindran igualment la consideració de persones beneficiàries. S'haurà de nomenar una persona de representació de l'agrupació, amb poders bastants per complir les obligacions que, com a persona beneficiària, corresponen a l'agrupació. No es podrà dissoldre l'agrupació fins que hagi transcorregut el termini de prescripció previst en els articles 47 i 58 de l'Ordenança general municipal de subvencions.

Els edificis que obtenguin una subvenció mitjançant la present convocatòria no es podran presentar a una nova convocatòria de subvencions de l'Ajuntament de Maó, pel mateix concepte, durant els següents 5 anys.

4. VALORACIÓ I RESOLUCIÓ DE LES SUBVENCIONS

L'òrgan competent per a la instrucció del procediment de subvencions serà la Regidoria d'Urbanisme, que realitzarà d'ofici totes les actuacions que consideri necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals es formuli la proposta de resolució.

La proposta de resolució serà formulada per la Comissió de Valoració, a la vista de l'expedient, i traslladada a l'òrgan competent, perquè aquest resolgui.

La resolució del procediment per a la concessió de subvencions correspondrà a la Junta de Govern Local.

La Comissió de Valoració estarà integrada pels següents membres:

Presidenta: tinenta d'Alcaldia d'Urbanisme o persona en qui delegui.

1a vocal: M. Emilia Sánchez Martín, advocada d'Urbanisme, o persona en qui delegui.

2n vocal: Pedro Ayala Abellán, inspector municipal, o persona en qui delegui.

3r vocal: Francisco Olives Manent, coordinador tècnic d’Urbanisme, o persona en qui delegui.

Farà les funcions de secretària la primera vocal o persona en qui delegui.

La presidenta de la Comissió de Valoració podrà convidar a les seves sessions qualsevol altre membre de la corporació, amb veu i sense vot.

5. TERMINI I LLOC DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

1. La sol·licitud s'haurà d'ajustar al model normalitzat que figura a l'annex I i s’haurà d’acompanyar amb la documentació que figura en el punt 7 d'aquesta convocatòria.

2. El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la present convocatòria en el BOIB. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts a la convocatòria, es requerirà la persona interessada perquè l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de cinc dies, indicant-li que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva sol·licitud, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les sol·licituds es podran presentar en qualsevol dels registres següents:

a) Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Maó o de manera telemàtica (www.ajmao.org i www.carpetaciutadana.org)

b) Per qualssevol dels mitjans que preveu l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6. TERMINI DE RESOLUCIÓ I NOTIFICACIÓ

El termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de tres mesos. El termini es computarà a partir de la publicació de la present convocatòria en el BOIB.

Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució expressa, la persona interessada podrà entendre desestimada la seva sol·licitud, d'acord amb el que preveu l'article 17 de l'Ordenança general de subvencions.

 

7. DOCUMENTS I INFORMACIONS QUE HAN D’ACOMPANYAR LA SOL·LICITUD

1. La petició es realitzarà mitjançant la presentació de la documentació requerida, correctament emplenada, segons el model que figura a l'annex I d'aquestes bases:

a) Descripció i dades de les obres a realitzar:

- Especificació de si la façana està catalogada o no ho està

- Descripció de la intervenció, d'acord amb els supòsits de valoració de l'art. 8 de les presents bases

- Color de la façana i de la fusteria exterior. Els colors hauran de ser normatius

- Superfície d'intervenció. El pintat de façana haurà de ser per a tota la superfície

- Pressupost de les obres

b) Documentació:

- Fotocòpia del NIF o CIF de la persona o persones sol·licitants i de qui la/les representi (juntament amb l’autorització de la representació)

- Fotografia de la façana i de l'immoble objecte de l’actuació

- Pressupost de les obres a realitzar, redactat pel constructor/a

- Model d’alta de creditor/a, procediment de pagament i modificació de dades bancàries

c) Declaració responsable de la persona o persones sol·licitants sobre:

- Reunir els requisits exigits a la present convocatòria

- Estar al corrent de les obligacions amb l'Administració tributària i no tenir deutes amb l'Ajuntament de Maó

- No incórrer en cap de les causes de prohibició enumerades a la Llei general de subvencions o a l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó

2. La persona o persones sol·licitants es podran acollir al que estableixen els articles 13 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb la comunicació i presentació de documents davant l'Ajuntament.

3. Les persones físiques podran triar entre presentar la seva sol·licitud a través de mitjans electrònics o no fer-ho; serà obligatori presentar la seva sol·licitud per mitjans electrònics tant per a les persones jurídiques, com per a les entitats sense personalitat jurídica, d'acord amb el que estableix l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Les persones interessades es poden acollir al que recull l'art. 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en relació amb el fet de no presentar documents que ja figurin en poder de l'Ajuntament o de qualsevol Administració pública. Amb aquesta finalitat, la persona interessada haurà d'indicar en quin moment i davant quin òrgan administratiu va presentar els esmentats documents, i l'Ajuntament els haurà d’obtenir electrònicament a través de les seves xarxes corporatives.

5. En els supòsits d'impossibilitat material d'obtenir el document/s per part d'aquest Ajuntament, i amb anterioritat a la formulació de la proposta de resolució, es podrà requerir l'entitat perquè el/s presenti o, si no és possible, perquè acrediti per altres mitjans els requisits a què es refereix el document/s.

8. CRITERIS OBJECTIUS DE VALORACIÓ DE LES SOL·LICITUDS

En la valoració de la sol·licitud de subvenció presentada i en la determinació de la quantia de l'ajuda, la Comissió de Valoració tindrà en compte els següents aspectes de les obres a realitzar, als quals assignarà la puntuació que correspongui segons els criteris que s'indiquen, fins a un total de 40 punts:

1. Façana inclosa en el Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic: 2 punts.

2. Obres de conservació, reparació o consolidació d'elements de la façana (cornises, motllures, volades, elements sortints, etc.): fins a un màxim de 4 punts.

3. Intervenció als canals i recollides de pluvials de la façana:

 3.1. Reparació i/o reposició: 1 punt.

 3.2. Reconducció de pluvials sota la vorera, fins a la calçada: 1 punt.

4. Reparació i restauració (no substitució) de la fusteria de façana ja existent: 1 punt.

5. Substitució de fusteria: fins a un màxim de 3 punts.

6. Obres de reparació o reposició d'arrebossats, revestiments, aplacats, etc.: fins a un màxim de 2 punts.

7. Pintura de façanes: 1 punt.

8. Ocultació del cablatge de la façana: 2 punts.

9. Supressió de barreres d'accés a l'immoble: fins a un màxim de 3 punts.

10. Obres de supressió de barreres a l'interior de l'immoble, a la mateixa planta: fins a un màxim de 2 punts.

11. Instal·lació d’aparell salvaplantes: fins a un màxim de 3 punts.

12. Obres de millora i habilitat de lavabo i/o cuina a l’interior, sempre que siguin obres de tècnica senzilla i poca entitat constructiva, que no suposin alteració del volum de les instal·lacions i serveis d’ús comú, l’objecte de millora de les quals siguin:

 12.1. Trasllat d’una cambra higiènica exterior a l’interior: fins a un màxim de 10 punts.

 12.2. Eliminació de barreres arquitectòniques als lavabos (sempre que es justifiqui: substitució de banyera a dutxa o adequació de la mateixa; adequació de rentamans, etc.): fins a 2,5 punts.

 12.3. Millores d’eficiència energètica al lavabo i/o cuina (sempre que es justifiqui: millores en l’extracció de fums, millores a les prestacions d’escalfadors, campanes, etc.): fins a 2,5 punts.

I sempre que no es limitin a plantejar una substitució funcional dels elements existents.

Una vegada valorades totes les propostes, s'elaborarà una llista de les sol·licituds presentades, ordenades per la puntuació obtinguda, de major a menor, amb indicació del pressupost a subvencionar, calculat d'acord amb els punts 2.4 i 2.5 de la present convocatòria.

El repartiment de la quantitat prevista per a les subvencions en el pressupost de l'any 2019 entre les sol·licituds presentades es farà començant per la proposta que hagi obtingut una major puntuació, en sentit descendent de la llista elaborada, cap a les de menor puntuació, fins que s’esgoti el pressupost previst. En cas que la darrera subvenció assignada sigui inferior a la que li correspondria segons els punts 2.4 i 2.5, la persona propietària de l'immoble només estarà obligada a executar i justificar la part proporcional del pressupost subvencionat.

Si alguna de les persones beneficiàries renuncia a la subvenció concedida o no sol·licita la llicència d'obres o comunicació prèvia, en el termini establert per fer-ho a la clàusula 13 d'aquestes bases, l'òrgan concedent podrà acordar, sense necessitat d'una nova convocatòria, la concessió de la subvenció a la persona o persones sol·licitants següents en l’ordre de puntuació. L'òrgan que concedeix la subvenció comunicarà aquesta opció a les persones interessades, a fi que accedesquin a la proposta de subvenció en el termini improrrogable de deu dies. Una vegada acceptada la proposta per part de la persona o persones sol·licitants, l'òrgan administratiu dictarà l'acte de concessió i procedirà a notificar-lo.

9. NOTIFICACIÓ I PUBLICACIÓ

La resolució de concessió, que posarà fi a la via administrativa, serà notificada a les persones sol·licitants d’acord amb el que prescriuen els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La resolució de la concessió serà publicada en el BOIB, amb expressió de la convocatòria, el programa i el crèdit pressupostari al qual s'imputi, la persona beneficiària, la quantitat concedida i la finalitat de la subvenció.

La publicació no serà necessària quan els imports de les subvencions concedides, individualment considerades, siguin de quantia inferior a 3.000 €. En aquest supòsit, la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears se substituirà per la seva publicació al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i per la publicació del seu extracte a la pàgina web municipal.

10. PAGAMENT DE LES SUBVENCIONS

1. Amb la finalitat de facilitar a les persones adjudicatàries la realització de les obres subvencionades, es realitzarà un pagament anticipat de la subvenció atorgada, com a finançament necessari per poder dur a terme les actuacions inherents a la subvenció.

2. Els pagaments es realitzaran d'acord amb els següents termes i quantitats:

a) Primer pagament, del 60% de l'import: després de l'acord de concessió de la subvenció.

b) Segon pagament, del 40% restant: una vegada presentada la justificació de les obres realitzades, segons el que estableix la base 11 d'aquesta convocatòria.

No es podrà fer el pagament de la subvenció fins que la persona beneficiària no estigui al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o mentre sigui deutora per resolució de procedència de reintegrament. En aquest cas, l'Ajuntament podrà procedir d'ofici a saldar prèviament els deutes pendents de cobrament de les persones beneficiàries de les subvencions, mitjançant compensació d'aquestes subvencions, o de part d'aquestes, amb les quantitats degudes.

11. TERMINI D’EXECUCIÓ I JUSTIFICACIÓ

La subvenció no podrà ser aplicada mai a obres ja executades abans de la resolució de la concessió.

Les obres objecte de la subvenció s'hauran d’executar en un termini de 3 mesos, a comptar a partir del cobrament del primer pagament de la subvenció. L'ampliació del termini d'obres només serà possible en cas que, per circumstàncies d'interès públic o privat, degudament justificades, no s'hagin pogut executar en el termini inicial previst.

La justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos en l'acte de la concessió de la subvenció revestirà la forma de rendició de comptes justificativa de la despesa realitzada.

Les persones beneficiàries estan obligades a justificar les despeses produïdes per la totalitat de les obres objecte de la subvenció. La justificació de l'execució de les obres es presentarà segons el model que figura a l'annex II d'aquesta convocatòria, acompanyada amb les factures i altres documents de valor probatori equivalent, amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, que permetin acreditar el compliment de l'objecte de la subvenció.

L'Ajuntament de Maó podrà sol·licitar els justificants de les despeses que s'estimin oportunes i que permetin la comprovació de l'adequada aplicació de la subvenció. En els supòsits en què no s’hagin realitzat les millores previstes a la sol·licitud o no es justifiqui degudament la despesa del muntant econòmic subvencionat, es podrà revisar la subvenció concedida i acordar el reintegrament que sigui procedent.

El termini de justificació de la subvenció concedida —i, per tant, de la presentació de la documentació justificativa— serà d’un mes, comptat a partir de la finalització de les obres subvencionades.

12. REINTEGRAMENT DE LES SUBVENCIONS

Les subvencions de caràcter públic no poden suposar, en cap cas, lucre; per això, l'obtenció concurrent d'altres subvencions per realitzar les mateixes obres podrà determinar el reintegrament del seu import.

Qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions, persones o ens públics o privats, no notificades amb anterioritat, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

Si, en el termini de tres mesos, a comptar a partir del cobrament de la primera part de la subvenció, no s'haguessin iniciat les obres de rehabilitació de la façana, sense justificació adequada, segons el que disposa l'apartat 11, es podrà requerir el reintegrament de la part cobrada de la subvenció.

La resolució del reintegrament de la subvenció serà adoptada per l'Ajuntament, prèvia instrucció d'expedient d'acord amb la legislació general aplicable.

Les quantitats a reintegrar tindran la consideració d'ingressos de dret públic; és aplicable per al seu cobrament el que disposa la normativa vigent de recaptació.

La manca de reintegrament a l'Ajuntament de Maó de les quantitats reclamades, en període voluntari, donarà lloc al cobrament per via de constrenyiment, d'acord amb la normativa vigent.

13. LLICÈNCIA D’OBRES O COMUNICACIÓ PRÈVIA

L'execució de les obres objecte de subvenció estarà subjecta al règim de comunicació prèvia o llicencia d’obres sense projecte, si escau, d’acord amb el que preveu l'art. 148 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre de 2017, d'urbanisme de les Illes Balears, excepte en els supòsits de seguretat, manteniment i estètica de les façanes, sempre que es realitzin i es complesquin els termes previstos en la present convocatòria, ja que es tracta d'obres emparades en els articles 122 (deures legals d’ús, conservació i rehabilitació) i l’article 52 de l'Ordenança municipal de policia i bon govern.

La comunicació prèvia o llicència d'obres sense projecte s'ha de sol·licitar en el termini màxim de 15 dies, a partir de la data d'atorgament de la subvenció.

Igualment, es subvencionarà l’import de l’Impost d’obres i construccions, i la taxa corresponent, d’acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Text refós de la Llei d’hisendes Locals, 2/2014, l’Ordenança general de subvencions del mateix Ajuntament (BOIB núm. 101 de 2013), les bases d’execució del Pressupost per a l’any 2019 i les mateixes bases d’aquesta convocatòria. Aquests imports seran inicialment abonats per les persones sol·licitants i els seran reintegrats juntament amb el segon pagament de la subvenció, una vegada acreditin el compliment de les condicions de concessió de la subvenció.

S’haurà de realitzar l’oportuna notificació al departament de Mobilitat de l’Ajuntament abans d’iniciar les obres.

14. RÈGIM DE RECURSOS

Contra aquesta convocatòria, les bases i les resolucions administratives que s'adoptin en execució d’aquestes, es podran interposar els següents recursos:

a) Recurs de reposició, davant el mateix òrgan municipal autor de l'acte administratiu, en el termini d'un mes, a partir de l'endemà de la notificació o, si és el cas, publicació de l'acte que es recorri.

b) Recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat Contenciós Administratiu de les Illes Balears, en el termini de dos mesos, a partir de l'endemà de la notificació o, si és el cas, publicació de l'acte que es recorri.

 

Maó-Mahón, 13 de maig de 2019

La tinenta d’Alcaldia d’Urbanisme, Obra Pública i Mobilitat Dolores Antonio Flori

Documents adjunts