Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PORRERES

Núm. 4352
Aprovació annex modificació NNSS

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Porreres en sessió ordinària de 29/4/2019 ha aprovat el següent acord:

L’expedient d’Adaptació de les Normes Subsidiàries de Porreres al Pla Territorial de Mallorca i modificacions es troba actualment en tramitació atès que la Comissió Insular del Territori i Urbanisme en sessió celebrada dia 30 d’octubre de 2015, va prendre l’acord de suspensió de l’expedient fins que s’esmenin les deficiències que es relacionen.

Mitjançant acord del Ple de data 18/12/2017 es va acordar sotmetre a exposició pública els documents que integren les esmenes de deficiències de l'expedient de modificació de les Normes Subsidiàries per a l'adaptació al Pla Territorial de Mallorca per un termini de quaranta-cinc dies hàbils, des de la seva publicació en Butlletí Oficial de les Illes Balears (6/01/2018).

En aquesta aprovació, es deixaren dues zones en suspensió, sòls urbans en situació de sòl rural, segons el Decret Llei 1/2016. La Llei 12/2017, d’Urbanisme de les Illes Balears, aprovada el 29 de desembre, en la seva disposició transitòria onzena estableix que aquestes zones passen a tenir la condició de sòl urbà sense urbanització consolidada. Es permet que aquests terrenys mantinguin la seva condició com a sòl urbà sense urbanització consolidada, passin a sòl urbanitzable o a sòl rústic. Des de l’Ajuntament, es planteja mantenir aquestes àrees com a sòl urbà sense urbanització consolidada, delimitant diverses unitats d’actuació, tal com es proposada en la documentació de l’aprovació provisional (respecte de la qual s’emeté Declaració Ambiental Estratègica).

Així mateix, arran de l’exposició pública, diverses al·legacions qüestionaren la viabilitat de la unitat d’actuació UA-07 i es proposa una reordenació de l’àmbit, per treure de la delimitació les edificacions ja consolidades, ja que dificulta l’execució de la proposta.

Per últim, es corregeix la cartografia per incloure un tram de la Ronda de l’Estació en sòl urbà, de manera que els terrenys contigus dins sòl urbà adquiririen la condició de solar. En contraprestació, se cedeix un ELP al final del carrer Dolçor. També es corregeix la delimitació del camí de sa Pedrera, sense que aquesta delimitació suposi cap increment d’edificabilitat. Per últim, es planteja la necessitat de retornar a la qualificació d’equipament l’SGEL contigu als equipaments (14.468 m2).

Per tot això, atès que aquesta proposta s’ha de considerar com una Adaptació de les Normes Subsidiàries de Porreres ja que no implica canvis importants en l’estructura general i orgànica del municipi, de fet no es classifica cap nou sector de sòl urbanitzable ni es produeixen grans canvis de classificació del sòl, d'acord amb l'article 154 Reglament de Planejament Urbanístic, els articles 22.2.c) i 47.2.ll) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, el Ple adopta el següent ACORD per majoria absoluta:

PRIMER. Aprovar l'annex a l'aprovació amb exposició pública de l'esmena de deficiències (18/12/2017) de la modificació de les Normes de Planejament i adaptació al Pla Territorial de Mallorca, redactada pel GAAT l'abril de 2019.

SEGON. Sotmetre a informació pública durant un termini de trenta dies hàbils, mitjançant anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en un dels periòdics de major difusió de la Comunitat i a la seu electrònica de l'Ajuntament, en la qual constarà la documentació completa. Durant aquest període quedarà l'expedient a la disposició de qualsevol que vulgui examinar-ho perquè es presentin les al·legacions que s'estimin pertinents. Així mateix, estarà a disposició a la seu electrònica d'aquest Ajuntament a http://www.porreres.cat/.

TERCER. Remetre l'expedient a les administracions competents i al Consell Insular, amb la finalitat de què resolgui sobre la seva aprovació definitiva.

QUART. Facultar a l'Alcaldia per a la signatura dels documents necessaris per a la consecució del present Acord.

 

Porreres, 8 de maig de 2019

La batlessa Francisca Mora Veny