Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT

Núm. 4158
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 23 d’abril de 2019 per la qual s’autoritza la implantació dels ensenyaments elementals de Dansa al Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1.  Mitjançant el Decret 101/2000, de 30 de juny, es va crear el Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera (BOIB núm. 85, d’11 de juliol), autoritzat a impartir ensenyaments elementals i professionals de Música. Aquests ensenyaments es varen ampliar per la Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 10 d’octubre de 2014 (BOIB núm. 149, de 30 d’octubre) i per la Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 5 de juliol de 2017 (BOIB núm. 88, de 20 de juliol). Així, el centre va quedar autoritzat a impartir les especialitats següents: Clarinet, Flauta Travessera, Saxòfon, Trompeta, Contrabaix, Guitarra, Violí, Viola, Violoncel, Piano, Trompa, Percussió, Trombó, Oboè, Fagot i Cant.

2.  Mitjançant l’Ordre del conseller d’Educació, Cultura i Universitats de 13 de juliol de 2011 (BOIB núm. 116, de 2 d’agost) es va disposar el canvi del domicili del Conservatori i el trasllat dels alumnes i els professors, i per la Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de 28 de maig de 2014 (BOIB núm. 80, de 12 de juny) es va autoritzar el canvi de la denominació específica del centre, que va passar a ser Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí.

3.  El 4 d’abril de 2017, el director del Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí va sol·licitar a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres la implantació en aquest centre dels ensenyaments elementals de Dansa. Des de la Direcció General se li va sol·licitar que detallàs en un informe l’estat de les infraestructures de l’edifici, els recursos necessaris tant d’equipament instrumental com de mobiliari i els recursos docents necessaris.

4.  Després d’haver estudiat els diferents informes dels tècnics de la Conselleria d’Educació i Universitat, es va considerar adient la implantació d’aquests ensenyaments en aquest centre per donar resposta a la demanda en creixement durant les darreres dècades a l’illa d’Eivissa.

5.  El 25 de setembre de 2018, la cap del Servei dels Ensenyaments de Règim Especial va emetre un informe favorable i va proposar la implantació en aquest centre dels ensenyaments elementals de Dansa a partir del curs 2018-2019.

Fonaments de dret

1.  La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2.  La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig).

3.  El Reial decret 303/2010, de 15 de març, pel qual s’estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments artístics regulats a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 86, de 9 d’abril).

4.  El Decret 24/2011, d’1 d’abril, pel qual s’estableix l’ordenació i el currículum dels ensenyaments elementals de dansa regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

5.  L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març), el qual estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

6.  El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), d’acord amb la redacció fixada pel Decret 18/2017, de 2 de novembre, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015 (BOIB núm. 135, de 4 de novembre).

Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 17 d’abril de 2019, dict la següent

Resolució

1.  Autoritzar la implantació dels ensenyaments elementals de Dansa al Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí amb efectes des del principi del curs 2018-2019.

2.  Determinar que, com a conseqüència d’aquesta autorització, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07008648

Denominació genèrica: conservatori professional de música i dansa

Denominació específica: Conservatori Professional de Música i Dansa d’Eivissa i Formentera Catalina Bufí

Domicili: avinguda d’Espanya, 15

Localitat: Eivissa

Municipi: Eivissa

CP: 07800

Ensenyaments autoritzats:

Ensenyaments elementals i professionals de Música:

Especialitats: Clarinet, Contrabaix, Flauta Travessera, Guitarra, Piano, Trompeta, Viola, Violí, Violoncel, Saxòfon, Trompa, Percussió, Trombó, Oboè, Fagot i Cant.

Ensenyaments elementals de Dansa.

3.  Comunicar aquesta Resolució a la direcció del centre i al Servei dels Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació i Universitat perquè en prenguin coneixement.

4.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

  

Palma, 23 d’abril de 2019

El conseller d’Educació i Universitat

Martí X. March Cerdà