Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 3914
Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, per la qual es modifica la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 24 d’agost de 2018 per la qual s’aprova convocatòria SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics per a la concessió de subvencions per executar un programa de formació dual basat en un règim d’alternança amb l’ocupació en empreses de sectors estratègics per al període 2019-2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 1 de setembre de 2018 es va publicar en el BOIB (número 108) la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 24 d’agost de 2018 per la qual s’aprova convocatòria SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics per a la concessió de subvencions per executar un programa de formació dual basat en un règim d’alternança amb l’ocupació en empreses de sectors estratègics per al període 2019-2020.

2. En data 20 d’octubre de 2018 es va publicar en el BOIB (número131) la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, per la qual es modifica la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 24 d’agost de 2018 per la qual s’aprova convocatòria SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics per concedir subvencions per executar un programa de formació dual basat en un règim d’alternança amb l’ocupació en empreses de sectors estratègics per al període 2019-2020

3. El segon apartat del punt quart estableix “Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot augmentar l’import d’aquesta convocatòria.”

4. S’ha detectat una errada pel que fa a les anualitats que apareixen a l’apartat dinovè de la convocatòria.

Fonaments de dret

1. La Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per l’any 2015, en la disposició final setena modifica l’article 1 de la Llei 7/2000, de 15 de juny, de creació del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, i el defineix com un organisme autònom dotat de personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d’obrar, adscrit a la conselleria competent en matèria de treball. D’acord amb el Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, les competències en matèria de treball estan atribuïdes a l’actual conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Per tot l’exposat, dict la següent,

 Resolució

1. Modificar els punts quart, cinquè i dinovè de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria president del SOIB, de 24 d’agost de 2018 per la qual s’aprova convocatòria SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics per a la concessió de subvencions per executar un programa de formació dual basat en un règim d’alternança amb l’ocupació en empreses de sectors estratègics per al període 2019-2020, que queden de la manera següent:

Quart

 Crèdit assignat a la convocatòria

1.  El crèdit assignat inicialment a aquesta convocatòria és de 626.600,00 € amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, distribuïts de la manera següent:

Any 2019: 481.600,00 € que s’han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D10, capítol 4, FF 19020, de l’exercici 2019, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

Any 2020: 145.000 € que s’han de concedir amb càrrec al pressupost de la Comunitat Autònoma i, concretament, amb càrrec al centre de cost 76101, subprograma 322D08, capítol 4, FF 20020, de l’exercici 2020, sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient.

Les partides del pressupost de despeses corresponents a cada una de les anualitats a les quals s’imputa aquesta convocatòria es finançaran mitjançant els fons del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social que anualment es distribueixen territorialment per la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals de cada un dels exercicis als quals afecti. En el cas que alguna de les anualitats previstes en aquesta convocatòria excedeixi del finançament esmentat, haurà d’imputar-se amb càrrec a altres crèdits disponibles del Servei d’Ocupació de les Illes Balears corresponents a l’exercici del qual es tracti.

Aquesta resolució queda supeditada a l’existència de crèdit adequat i suficient en els exercicis pressupostaris del 2019 i 2020.

En aplicació de l’article 22.1 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i de l’article 15.2 c del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat per mitjà del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), quan l’import de les peticions efectuades sigui superior a la quantia que fixa aquesta convocatòria, es resoldran en règim de concurrència competitiva per ordre de puntuació i d’acord amb el procediment que estableixen els apartats corresponents d’aquesta convocatòria.

2. Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot augmentar l’import d’aquesta convocatòria.

Cinquè

Distribució del crèdit per Illes

1. El crèdit de 626.600,00 euros assignat inicialment a aquesta convocatòria per concedir subvencions per executar especialitats formatives s’ha de distribuir de manera percentual per illes, d’acord amb la mitjana de persones demandants d’ocupació durant l’exercici de 2017, de la manera següent:

Illa

Percentatge atur 2017

Pressupost assignat

Mallorca

79,90 %

500.653,40 €

Menorca

7,60 %

38.09,66 €

Eivissa

12,00 %

4.565,96€

Formentera

0,5 %

22,83 €

2. Si l’import de les sol·licituds presentades és inferior al crèdit assignat a cadascuna de les illes, el crèdit romanent es podrà redistribuir entre les altres de la manera següent:

a) Si el romanent correspon a l’illa de Formentera, el crèdit passarà a l’illa d’Eivissa, atesa la proximitat i amb l’objecte de cobrir les necessitats del territori.

b) Si el romanent correspon a l’illa d’Eivissa, el crèdit passarà a l’illa de Menorca i si el romanent correspon a l’illa de Menorca, el crèdit passarà a l’illa de Mallorca.

 c) Si el romanent correspon a l’illa de Mallorca, el crèdit es distribuirà entre les altres illes en funció del pes relatiu de l’atur.

Dinovè

Forma de pagament

1. D’acord amb el que estableix l’article 6.8 de la Llei 30/2015,  de 9 de setembre, per la qual es regula el Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació en l’àmbit laboral aplicable en virtut de la disposició transitòria primera, i d’acord amb els articles 25.2 a i 25.3 b del Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la proposta de pagament s’ha de tramitar de la manera següent:

a) Un 60 % en concepte de bestreta, dins l’exercici 2019, un cop acreditat l’inici dels contractes amb la presentació d’una sol·licitud d’abonament i còpia dels contractes formalitzats. D’acord amb l’article 25.3 b del Decret 75/2004 esmentat, s’eximeix els beneficiaris de presentar-ne garantia.

b) Un màxim del 40 % de l’import subvencionat dins l’any 2020, un cop l’entitat hagi justificat i el SOIB hagi revisat la justificació dels costs d’acord amb la documentació fixada en l’apartat 19 d’aquesta convocatòria i el SOIB l’ha revisada. Si l’entitat beneficiària no està donada d’alta com a tercer en el sistema comptable SAP, ha de presentar el model de document anomenat «Declaració responsable de veracitat de les dades bancàries aportades» que es troba a disposició de les entitats interessades en el web <www.soib.es/>.

2. El règim de pagament de les aportacions econòmiques als centres educatius públics titularitat de la Conselleria d’Educació i Universitat, així com als altres centres propis que manquin de personalitat jurídica pròpia es realitzarà prèvia tramitació de la corresponent modificació de crèdit a favor de l’esmentada Conselleria o del procediment de pagament corresponent.

2.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller Treball, Comerç i Indústria en el termini d’un mes comptador des de l’endemà que s’hagi publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb el que disposen l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d’abril), i l’article 124 de la Llei 39/2105, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú (BOE núm. 236, de 2 d’octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de publicar-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d’acord amb el que estableix l’article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 24 d’abril de 2019

El conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears

Iago Negueruela i Vàzquez