Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 3677
Resolució de la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut de 16 d’abril de 2019 per la qual es convoca un procediment de selecció d’experts avaluadors de formació continuada, de conformitat amb les bases de l’annex 1

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 31.4 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, estableix que correspon a la Comunitat Autònoma, en el marc de la legislació bàsica, la competència per al desplegament legislatiu i l’execució en matèria de formació sanitària especialitzada.

D’acord amb aquesta competència, l’article 32 de la Llei 5/2003, de 4 d’abril, de salut de les Illes Balears, relatiu a les actuacions de formació, estableix que la millora de la formació tècnica i científica en l’àmbit sanitari exigeix dels òrgans competents garantir la formació continuada dels professionals i del personal que presta serveis en el sector de la salut, que ha d’avaluar i acreditar la conselleria competent en matèria sanitària.

L’article 16 del Decret 29/2018, de 14 de setembre, pel qual es regulen la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears, el procediment d’acreditació i les activitats de col·laboració i avaluació que duen a terme experts avaluadors, així com les indemnitzacions que se’n deriven (en endavant CFCIB), defineix la figura de l’expert avaluador dins del procediment d’acreditació de la formació continuada i n’estableix les funcions.

Així mateix, l’article 17 del Decret 29/2018 regula el sistema de selecció dels experts avaluadors i la creació del comitè d’avaluació que han de formar part del procediment d’acreditació de les activitats de formació continuada de la CFCIB.

La designació correspon a la Comissió Permanent, a proposta del Comitè d’Avaluació. Aquest procés selectiu s’ha de fer valorant l’experiència en formació i docència, de conformitat amb les bases que estableix l’annex 1 d’aquesta Resolució. La designació dels experts avaluadors queda condicionada al seguiment i a la superació del curs formatiu posterior.

El comitè d’avaluació és l’òrgan que ha d’instruir els procediments de selecció dels experts avaluadors i n’ha de fer la proposta de designació. Aquest Comitè ha d’estar format per les persones següents:

  1. La presidenta de la CFCIB, que és la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera.

  2. Quatre membres de la CFCIB designats per la directora general, a proposta de la CFCIB:

DENTISTES

CODIB

Pedro J. Palmer Vich

DIETISTES-NUTRICIONISTES

CODNIB

Manuel Moñino Gómez

FARMACÈUTICS

COFIB

Francisca M. Santandreu Jaume

FISIOTERAPEUTES

COFB

Tomás Alias Aguiló

  1. La secretària tècnica de la CFCIB, Nieves Monroy, que hi té veu però no vot.

Una vegada seleccionats els experts avaluadors, el Servei de Formació Sanitària de la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut els ha de formar. La no assistència a l’activitat formativa o la no superació del curs farà que quedi sense efecte la designació.

Una vegada designats, és obligatòria l’assistència a altres cursos d’actualització o de reciclatge quan així ho disposi la Direcció General. La no assistència a aquests cursos també donarà lloc a la revocació de la designació.

Les persones designades s’inclouran en el fitxer denominat «Registre de formació continuada, registre autonòmic», creat per l’Ordre de la consellera de Salut i Consum de 24 d’abril de 2007 de creació i supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal de la Conselleria de Salut.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1.- Aprovar la convocatòria del procés selectiu per cobrir 130 places d’experts avaluadors de formació continuada corresponent a la Direcció General d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut de la Conselleria de Salut de les Illes Balears.

2.- Aplicar-hi el procediment que preveu a aquest efecte l’article 17 del Decret 29/2018, de 14 de setembre, pel qual pel qual es regulen la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears, el procediment d’acreditació i les activitats de col·laboració i avaluació que duen a terme experts avaluadors, així com les indemnitzacions que se’n deriven.

3.- Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria i el barem de mèrits que s’hi ha d’aplicar, que conté l’annex 1 i 3.

4.- Informar que el Comitè d’Avaluació és l’òrgan encarregat de tramitar i instruir els procediments de selecció dels experts avaluadors i n’ha de fer la proposta de designació.

5.- Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la web del Servei de Formació de la Conselleria de Salut.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que no exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs d’alçada davant la consellera de Salut, en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució, d’acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 16 d’abril de 2019

La directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut

Margalida Frontera Borrueco

Documents adjunts