Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 3604
Resolució de la Directora Gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap de servei jurídic administratiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Es troba vacant un lloc de treball de cap de servei de la plantilla orgànica autoritzada d'Hospital Can Misses de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

2. Es considera necessari cobrir el lloc de treball esmentat en l'àrea d'activitat del Servei jurídic administratiu.

Fonaments de dret

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut Marco del personal estatutari dels Serveis de Salut.

2. Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l'Acord de Mesa sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears, modificat per Acord del consell de govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l'Acord de Mesa sectorial de 5 desembre de 2012.

3. Resolució de 23 de maig de 2011 del director general del Servei de Salut per la qual es dicten instruccions per a aplicar l'Acord de Mesa sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 (BOIB núm. 87/2011, d'11 de juny).

4. Decret 8/2018, de 23 de març, pel qual es regula la capacitació lingüística del personal estatutari del Servei de salut de les Illes Balears (BOIB núm. 37, de 24 de març)

5. Resolució de la consellera de Salut de 13 de gener de 2016 de delegació de competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (B.O.I.B. núm. 10, de 21/01/2016)

Per tot això, dicto la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Acordar la convocatòria pública per a la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de cap de servei jurídic administratiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, que es troba adscrit directament al director de gestió:  

a) Donar Suport jurídic a la direcció

b) Emetre els informes jurídics sobre la legalitat de les actuacions que es  duguin a terme en l'Àrea de Salut.

c) La instrucció dels procediments sancionadors i/o disciplinaris que li  siguin encomanats.

d) Donar suport tècnic, jurídic i administratiu als òrgans de direcció i gestió  de l'Àrea de Salut.

e) Donar suport tècnic, jurídic i administratiu a l'àrea de RR.HH.

f) Col·laborar en el control i la coordinació de la contractació administrativa.

g) Supervisar i coordinar la tramitació dels procediments de contractació  delegats en la  Gerència de l'Àrea de Salut.

h) Coordinar amb l'Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la defensa de les actuacions dutes a terme en l'Àrea de Salut.

i) La resta de funcions encomanades que puguin ser atribuïdes en relació  al lloc de treball.

2. Pot participar en aquesta convocatòria el personal estatutari fix sanitari i de gestió i serveis del subgrup A1 que, en la data de la publicació d'aquesta, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça i presti servei a institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut  i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell avançat) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

Així mateix, també pot participar en aquesta convocatòria el personal funcionari de carrera del subgrup A1 de qualsevol administració pública que, en la data de publicació d'aquesta, estigui en la situació de servei actiu o en la situació de reserva de plaça, i acrediti coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell avançat) mitjançant l'aportació de certificat expedit per l'Escola Balear d'Administració Pública o certificat expedit, reconegut com a equivalent o homologat per la Direcció General de Política Lingüística que acrediti posseir el nivell corresponent esmentat.

3. Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar, en el termini de vint (20) dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la següent documentació:

· Sol·licitud de participació.

· Curriculum vitae.

· Documentació que acrediti el compliment dels requisits i els mèrits al·legats.

4. La documentació referida en el punt anterior es pot presentar en el registre de la Gerència de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, situat a l'Hospital Can Misses, Carrer Corona, s/n, d'Eivissa (07800) o en qualsevol dels llocs referits en l'art.16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

5. Esgotar el termini de presentació de sol·licituds i una vegada verificat per l'òrgan competent que les persones aspirants compleixen els requisits i la resta d'especificacions exigides en la convocatòria, aquest mateix òrgan nomenarà la persona que consideri mes adequada per al càrrec o declararà deserta la convocatòria –per mitjà d'una resolució motivada- quan no es presentin persones aspirants idònies per a ocupar el càrrec convocat.

6. La present convocatòria es resoldrà per mitjà d'una resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dictada per delegació de competències de la consellera de salut, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en  el web de la Gerència de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

7. La persona titular del càrrec proveït per lliure designació podrà ser remoguda discrecionalment per l'òrgan que l'hagi nomenat o pel qual el substitueixi en l'exercici de la competència.

8. La persona designada obtindrà un nomenament per a ocupar el càrrec convocat i la seva situació serà la regulada en la clàusula 9a de l'Acord del Consell de Govern de 13 de maig de 2011 pel qual es ratifica l'Acord de Mesa sectorial de Sanitat de 22 de març de 2011 pel qual es regula el sistema de provisió dels càrrecs no directius del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, modificat per Acord del Consell de Govern de 18 de gener de 2013 pel qual es ratifica l'Acord de Mesa sectorial de Sanitat de 5 de desembre de 2012.

9. Publicar la present convocatòria en el Butlletí oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució —que esgota la via administrativa— es pot interposar un recurs de reposició davant el director gerent de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb l'article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici de qualsevol un altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Eivissa, 9 d’abril de 2019

La Consellera de Salut

PD: La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (BOIB núm. 10/2016)

M. Carmen Santos Bernabeu