Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT, AGRICULTURA I PESCA

Núm. 3612
Extracte de la Resolució de 12 d’abril de 2019 del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de convocatòria de subvencions pel finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2019 - 2020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 450394

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index):

Primer. Beneficiaris:

A aquesta convocatòria podran acollir-se les entitats locals i les empreses públiques que es dediquin a la gestió de residus, en l’àmbit territorial de les Illes Balears.

Segon. Objecte:

Per a l’exercici 2019 seran objecte de finançament les actuacions que es detallen a continuació previstes a l’article 5.1 i 5.4. de la present convocatòria i que s’hagin iniciat a partir de dia 1 de gener de 2018:

- Redacció del projecte de la deixalleria, segons la Llei 22/2011 i el Reial decret 110/2015, i altres    normatives aplicables (art. 5.1.)

- Plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals i campanyes de sensibilització de residus (art. 5.4.)

Per a l’any 2020  seran objecte de finançament les actuacions que es detallen a continuació previstes a l’article 5.2 i 5.3. de la present convocatòria i que s’hagin iniciat a partir de dia 1 de gener de 2018

- Obres i/o adquisició d’equipaments per a les deixalleries de nova construcció i/o ampliacions i millores en les deixalleries existents. S’han dividit 11 actuacions, que es finançaran per ordre de prioritat i d’acord amb el que s’estableix a l’article 9 d’aquesta convocatòria, fins que quedi pressupost romanent (art 5.2.):

  1. Magatzem de residus perillosos.

  2. Impermeabilització i recollida de lixiviats del magatzem de residus perillosos.

  3. Pavimentació de la deixalleria.

  4. Cobertura de la zona d’emmagatzematge de RAEE.

  5. Impermeabilització i recollida de lixiviats de la zona d’emmagatzematge de RAEE.

  6. Oficina de recepció.

  7. Instal·lacions destinades a la preparació per a la reutilització, ja sigui per a l’emmagatzematge separat de RAEE susceptibles de ser preparats tant per a la reutilització com per a la comprovació o el tractament.

  8. Elements d’informació, com cartells, panells o senyalització, inclosa la identificativa per a les instal·lacions de gestió de residus prevista a l’annex 8 de la Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears.

  9. Millores en el control d’accés a la zona d’emmagatzematge de residus, com ara tanques, sistemes de control d’accés, tancaments de zones d’emmagatzematge, sistemes de videovigilància, alarmes, etc..

  10. Espai habilitat dins la instal·lació de gestió de residus destinat a tasques d’educació ambiental.

  11. Equipaments homologats per a la gestió correcta dels residus destinats a donar operativitat a la instal·lació (cubetes de retenció, gàbies d’emmagatzematge, contenidors, compactadores, trituradores, etc.) 

- Deixalleries mòbils i minideixalleries (art. 5.3.)

Tercer. Bases reguladores:

  1. Ordre del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de 3 d’octubre 2017 (BOIB núm. 123/2017, de 7 d’octubre), que estableix les bases reguladores de subvencions pel finançament d’inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió de residus.

Quart. Quantia:

  1. L’import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de un milió cinc-cents mil euros (1.405.000 €), amb càrrec a les partides pressupostàries següents:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2019

405.000 €

S’imputaran a càrrec d’aquesta partida les actuacions objecte de subvenció previstes a l’article 5.1 i 5.4 d’aquesta convocatòria.

 

2020

 

1.000.000 €

 

S’imputaran a càrrec d’aquesta partida les actuacions objecte de subvenció previstes a l’article 5.2 i 5.3 d’aquesta convocatòria.

Cinquè: Termini de presentació de sol·licituds:

Les entitats locals i/o empreses públiques interessades han de presentar la sol·licitud d’acord amb el model que s’adjunta a Annex I, que està disponible a la pàgina web <http://residus.caib.es>.

El termini per presentar les sol·licituds i la documentació indicada és de 20 dies hàbils, comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. La presentació s’ha de fer en el Registre de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca o per les vies que estableix l’article 16.4 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sisè: Altres dades:

El reconeixement de l’obligació es realitzarà un cop s’hagi justificat suficientment la realització de l’activitat subvencionada, mitjançant la presentació del compte justificatiu presentat pel beneficiari.

  

Palma, 12 d’abril de 2019

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca Vicenç Vidal Matas