Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 3431
Conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell de Mallorca i l’Institut Balear de la Joventut per l’ús del Campament de la Victòria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Amb data 4 d’abril de 2019 s’ha signat conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell de Mallorca i l’Institut Balear de la Joventut per l’ús del Campament de la Victòria

D’acord amb el disposat a l’article 11.3.b) de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre de Règim jurídic del sector públic, aquesta Administració disposa la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB)

El que es publica per a general coneixement

 

Palma, 8 d’abril de 2019

La secretària tècnica de Desenvolupament Local (Per delegació del conseller de Desenvolupament Local. Resolució de 21/9/2015. BOIB núm. 141, de 26 de setembre de 2015) Antònia Malagrava Cantallops

 

ANNEX «Conveni d’encàrrec de gestió entre  el Consell de Mallorca i l’Institut Balear de la Joventut per l’ús del Campament de la Victòria

Parts

Sr. Joan Font i Massot, conseller executiu del Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. Nomenat per decret de presidència del Consell de Mallorca de 6 de juliol de 2015 (BOIB núm. 100 de 7 de juliol de 2015)

Carles Gonyalons Sureda, director general de Joventut i Esports, president de l’Institut Balear de la Joventut (d’ara endavant, IB Jove), en virtut del Decret 54/2015 de 3 de juliol i en exercici de les funcions establertes a l’art. 6,2, j del Decret 32/2006, de 31 de març, pel qual es regula l’Institut Balear de la Joventut (IB Jove) amb domicili al carrer de l’ Uruguai, s/n (velòdrom Palma Arena),Palma i amb CIF núm. Q0700516-H.

Antecedents

1.Segons l’article 2.1 del Decret 32/2006 de l’Institut Balear de la  Joventut, és funció de l’IB-Jove, la coordinació i execució de la política autonòmica en matèria de joventut i, més concretament, l’execució i la promoció de programes i activitats per a infants i joves (article 2.2, apartat g) o qualsevol altra relacionada amb les matèries de joventut i lleure que li encarregui l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (article 2.2, apartat j).

2. L’article 70 de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, disposa que aquestes mateixes competències són pròpies dels consells insulars, si bé el darrer apartat d’aquest mateix article estableix que es transferiran les competències atribuïdes com a pròpies als consells insulars mitjançant un decret de traspàs acordat en comissió mixta de transferències.

3. Aquest traspàs inicialment es va fer efectiu respecte als consells insulars d’Eivissa i Formentera i de Menorca, en virtut de la Llei 21/2006, de 15 de desembre, d’atribució de competències als consells de Menorca i d’Eivissa i Formentera en matèria de joventut i lleure.

El passat dia 1 d’octubre de 2018, el Consell de Mallorca va assolir les competències en matèria de joventut i lleure, mitjançant el Decret 26/2018, de 3 d’agost, de traspàs al Consell Insular de Mallorca de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d’aquesta institució insular que exerceix l’administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de joventut i lleure (BOIB núm. 96, de 4 d’agost de 2018).

4. El punt 1.2 b de l’apartat B de l’annex de l’esmentat Decret 26/2018, de 3 d’agost, inclou entre les funcions i serveis de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que assumeix el Consell Insular de Mallorca, en matèria de joventut i lleure en el seu àmbit territorial i amb subjecció a l’ordenament sectorial vigent, la programació i l’execució d’activitats de temps lliure per a infants i joves.

5. El punt 1 b de l’apartat C de l’annex del Decret 26/2018, de 3 d’agost, inclou dins les funcions i serveis que continuen sent exercits pel Govern i l’Administració de la CAIB, mitjançant l’IB Jove, en relació amb les instal·lacions i els serveis destinats a activitats de lleure per a infants i joves, la creació, organització, finançament i gestió d’aquelles instal·lacions (entre elles el campament de la Victòria), així com, els  serveis per a infants i joves que, per les seves característiques específiques, transcendeixin l’àmbit dels interessos propis dels consells insulars.

6. D’acord amb aquestes funcions o serveis transferides, el Consell de Mallorca durant l’any 2019, és l’organisme competent per desenvolupar els diferent torns de l’activitat de campaments d’estiu per a infants i joves a l’Illa de Mallorca, inclosos dins les competències de l’IB Jove fins l’any 2018.

7. El diferents torns dels campaments d’estiu organitzat per l’IB Jove, durant aquests anys s’han executat al campament de la Victòria (Alcúdia), instal·lació aquesta, gestionada per l’Institut Balear de la Joventut mitjançant conveni signat amb l’organisme propietari de la instal·lació, que és l’Ajuntament d’Alcúdia.

8. Ambdues parts signants, consideren que el campament de la Victòria per les seves característiques, és la instal·lació més idònia on seguir desenvolupant aquesta activitat educativa de lleure a l’Illa de Mallorca.

9. Els campaments d’estiu es consideren una activitat educativa atès que, es tracta d’ intervencions contextualitzades en un centre, grup o espai que obeeixen a una seqüència formativa planificada, i que es desenvolupen en la metodologia, les activitats i els recursos més adequats, generant aprenentatges significatius de bones pràctiques en un determinat col·lectiu.

10. El Consell de Mallorca no disposa en propietat ni mitjançant gestió de cap altra instal·lació de les mateixes característiques, adient per el desenvolupament de l’activitat  transferida que fins ara ha desenvolupat l’IB Jove durant els mesos de juny i juliol de cada any.

11. Per tot això, amb dues parts consideren que és necessari i justificat que el Consell de Mallorca formalitzi un encomana de gestió en favor de l’IB Jove,  per poder dur a terme aquesta activitat de lleure al Campament de la Victoria atès que, d’acord amb l’article 11 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, l’administració encomanant no disposa dels mitjans tècnics idonis per el seu  acompliment  i també per raons d’eficàcia del servei.

12. D’acord amb l’apartat 3b de l’article 11 de la Llei 40 /2015, d’1 d’octubre, de Règim jurídic del sector públic, quan l'encàrrec de gestió es faci entre òrgans i entitats de dret públic de diferents administracions es formalitzarà mitjançant la signatura del corresponent conveni entre elles.

13. L’encàrrec de gestió no implica en cap cas cessió de titularitat, ni de competències, ni dels elements substancials del seu exercici en relació al Campament de la Victòria, que seguirà sent gestionat per l’IB Jove.

14. Per la seva banda, la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en l’article 8, apartat 1 b in fine, estableix que s’han de publicar els encàrrecs de gestió que es signin, amb indicació de l’objecte, el pressupost, la durada, les obligacions econòmiques i les subcontractacions que es facin esmentant els adjudicataris, el procediment seguit per a l’adjudicació i l’import d’aquesta.

Per tot això, amb dues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni, d’acord amb les següents

Clàusules

Primera. Objecte

L’objecte d’aquest conveni, d’acord amb els antecedents exposats, és la formalització  d’un encàrrec de gestió a favor de l’IB Jove per part del Consell de Mallorca, d’acord amb l’establert a l’article 11 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim jurídic del sector públic, per la utilització dels següents elements de les instal·lacions de la Victòria:

1- Instal·lacions: Ús de les zones d’acampada de cada torn, dret d’accés a les zones compartides (menjador, banys i espais d’esbarjo i pistes esportives)

2- Serveis: de cuina, servei de manteniment de banys i zones comuns del campament i zones esportives (pista de futbol i pista de basquet).

 

Segona. Actuacions a realitzar per les parts

El Consell de Mallorca mitjançant el present conveni du a terme  l’encàrrec de gestió a l’IB Jove per fer ús del Campament de la Victòria, en els següents termes:

- L’IB Jove, durant el període corresponent als mesos de juny i juliol de 2019, tindrà reservades un màxim de 720 places del Campament de la Victòria prèviament sol·licitades per part de la Direcció Insular de Joventut del CIM, per dur a terme l’activitat de lleure corresponent als diferents torns dels campaments d’estiu. El nombre de places reservades seran sol·licitades per escrit per l’Organisme Insular a l’IB Jove sempre abans del 30 de març de 2019.

- Els Campaments d’Estiu es consideren una activitat educativa d’acord amb el punt 9 dels antecedents, d’aquest Conveni.

- Mitjançant l’encàrrec de gestió, l’IB Jove, oferirà al Campament de la Victòria la manutenció i l’allotjament en règim de pensió completa als participants, (tant usuaris com monitors o equip dirigent) de cada un dels diferents torns de l’activitat esmentada organitzada pel Consell de Mallorca.

- La Direcció Insular del Consell de Mallorca abonarà el preu establert per IB Jove en concepte de l’allotjament i la manutenció individual de 20,60 euros per cada una de les places ocupades del total de torns prevists, d’acord amb el preu per plaça/dia en règim de pensió completa, establert pels usuaris de les activitats educatives, aprovat mitjançant Acord del Consell de Direcció de l’IB Jove de data 1 de febrer de 2019.

- L’ús del material i equipament del campament de la Victòria  per part dels participants dels torns de l’activitat organitzada pel Consell de Mallorca estarà subjecte a les directrius del Responsable de la Instal·lació per fer un bon ús, sempre d’acord amb el compliment de la normativa interna de la Instal·lació i la normativa vigent en els àmbits de les activitats de temps lliure i les instal·lacions juvenils.

- Els diferents torns de l’activitat Campaments d’estiu, organitzada pel Consell de Mallorca i que mitjançant l’encàrrec de gestió, tindrà lloc al campament de la Victòria, seran compatibles amb l’allotjament i manutenció de la resta d’usuaris de la instal·lació durant el període d’execució de l’activitat, si és el cas.

- La Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca ha de comunicar a l’IB Jove qualsevol incidència imprevista relacionada amb el funcionament normal de l’activitat que pugui afectar a la instal·lació.

- L’IB Jove pot exercir totes les tasques de control que consideri convenients per tal de garantir el funcionament normal de la instal·lació durant el període d’execució dels diferent torns dels Campament d’Estiu d’acord amb el compliment de la normativa interna  de la instal·lació i la normativa vigent en matèria d’activitats de temps lliure i d’instal·lacions juvenil.

Tercera . Obligacions addicionals de les parts

Obligacions de la Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca:

a) Aportar tots el membres de l’equip dirigent preceptives  per dur endavant les activitats previstes d’acord amb el Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut.

b) Elaborar el programa i planificar les activitats corresponents al Campament d’estiu.

c) Sol·licitar per escrit al responsable de l’IB Jove de coordinar aquest conveni, l’ús dels espais comuns, presentant un quadre de planificació amb les activitats i els horaris en els quals es farà servir aquests espais. Aquests es concediran per estricte ordre d’arribada de les reserves, atenen la capacitat del grup i de l’espai sol·licitat i sols tindran validesa per a l’activitat i l’horari pel qual s’han autoritzat.

d) Fer-se càrrec de les despeses que pugui ocasionar el mal ús de les instal·lacions durant els diferents torns de l’activitat organitzada per l’organisme insular.

e) Un mes abans de l’inici de l’activitat l’organisme insular haurà d’identificar als participants amb noms, llinatges i document d’identitat de cada un dels membres així com també de  l’equip dirigent, d’acord amb el model que facilitarà l’IB Jove.

Obligacions de l’IB Jove:

a) L’IB Jove mitjançant l’encàrrec de gestió oferirà l’allotjament i la manutenció durant l’estància al campament de la Victòria, dels participants i l’equip dirigent de cada un dels torns de l’activitat transferida al Consell de Mallorca.

b) Les  reserves sol·licitades per l’organisme insular a l’IB Jove corresponents als diferents torns de l’activitat transferida, es formalitzaran d’acord amb la capacitat total d’ocupació del campament de la Victoria i amb les reserves confirmades fins aquell moment d’altres usuaris previstes per el mateix període d’execució dels Campaments d’Estiu.

Quarta. Vigència i durada

La vigència del present conveni s’inicia el dia següent a la signatura d’aquest conveni i finalitza el 31 de desembre de 2019 i la seva eficàcia queda condicionada a la seva publicació íntegra en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquest conveni, un cop finalitzat aquest període, en cas de no haver-hi denuncia expressa per cap de les parts es perllongarà un any més amb consentiment exprés d’ambdues parts.

Quinta. Finançament i forma de pagament

Aquest conveni de col·laboració implica un cost econòmic màxim de 90.000€ en concepte de l’allotjament i la manutenció individual de cada una de les places per dia, ocupades pels participants (tant usuaris com equip dirigent) dels diferents torns dels campaments d’estiu organitzats pel Consell de Mallorca que anirà a càrrec del pressupost de la Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca.

El preu per plaça/dia en règim de pensió completa, serà el previst pels usuaris de les activitats educatives aprovat mitjançant Acord del Consell de Direcció de l’IB Jove de data 1 de febrer de 2019.

Les reserves s'han de formalitzar mitjançant el formulari de reserves en línia que es troba a la pàgina web http://ibjove.caib.es.

El pagament de l’import, es farà efectiu, mitjançant transferència bancària al compte corrent que indiqui l’IB Jove, prèvia presentació de la factura i fiscalització del pagament, sempre dins l’any natural.

Sisena. Comissió de seguiment

Una comissió integrada per un mínim d’un representant de cada una de les dues parts es reunirà almenys dues vegades a l’any per fer el seguiment d’aquest Conveni  i per resoldre si escau les discrepàncies o dubtes que puguin sorgir durant la seva aplicació.

La comissió durant l’execució de l’encàrrec es podrà reunir amb caràcter d’urgència en cas de conflicte d’ambdues parts o a petició de qualsevol d’elles sempre que sigui per causa degudament justificada.

Setena. Extinció

El present conveni s’extingirà, a més de pel compliment del període de vigència, per les següents causes:

- L’incompliment per qualsevol de les parts dels compromisos assumits en el conveni, que donarà dret a l’altre part a resoldre unilateralment aquest acord, cosa que es farà efectiva en un període de trenta dies a partir de la notificació.

- L’acord de totes les parts per extingir el present conveni de col·laboració, que s’instrumentarà per escrit.

- La manifestació de qualsevol de les dues parts de la voluntat de resoldre aquest document, amb un preavís de dos mesos, sense que això afecti les accions ja començades i pendents d’acabar o es procedeixi a liquidar les obligacions contretes per cadascuna de les parts fins al moment de la resolució.

- La impossibilitat sobrevinguda, legal o material, de donar compliment als pactes.

- La decisió judicial declaratòria de la nul·litat del conveni.

-  Per la mala o negligent pràctica de les parts.

Els dos darrers supòsits, en cas que fos precedent, podrien donar lloc a l’inici d’un procediment indemnitzatori.

Vuitena. Règim de modificació

La modificació del contingut del conveni requerirà l’acord unànime de les parts signants, d’acord amb l’establert a l’article 49.g de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim jurídic del sector públic.

Novena. Protecció de dades

Les parts signants d’aquest conveni de col·laboració han de respectar el que estableix, la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de  dades personals l i garantia dels drets digitals, especialment allò referent a la comunicació de dades de caràcter personal entre les parts signants.

En tot cas, l'entitat o òrgan encomanat tindrà la condició d'encarregat del tractament de les dades de caràcter personal a les que pogués tenir accés en execució de l'encomana de gestió, i li és aplicable el que disposa la normativa de protecció de dades de caràcter personal.

Desena. Règim jurídic

Són aplicables la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

Onzena. Resolució de conflictes i jurisdicció competent

Les qüestions litigioses sorgides de la interpretació, la modificació, el desenvolupament i els efectes que es puguin derivar de l’aplicació del present conveni les resoldrà la comissió de seguiment prevista a la clàusula sisena d’aquest conveni.

En el cas de que no s’arribi a un acord, sotmetran les qüestions litigioses als òrgans de la jurisdicció contenciosa administrativa amb seu a Palma, amb renúncia expressa a qualsevol altra jurisdicció que els pugui correspondre, d’acord amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora d’aquesta jurisdicció.