Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 3428
Extracte de la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’activitats en matèria de joventut i per al manteniment de de les entitats juvenils corresponents a 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Extracte del Conseller Executiu del Departament de Desenvolupament local del Consell Insular de Mallorca de dia 3 d’abril de 2019 relatiu a la convocatòria de subvencions per dur a terme projectes d’activitats en matèria de joventut i per al manteniment de de les entitats juvenils corresponents a 2019.

Codi de convocatòria BDNS: 447903

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b) i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria, el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/GE/es/convocatorias

1. Objecte de la convocatòria

L’objecte d’aquesta convocatòria és subvencionar projectes habituals i/o puntuals en matèria de joventut i per al manteniment de les entitats juvenils corresponents a l’any 2018- 2019.

Per tant, aquesta convocatòria contarà de dues línies:

L1: Manteniment d’entitats juvenils

L2: Projectes d’activitats

2. Beneficiaris

2.1. Podran sol·licitar la participació en aquesta convocatòria de subvencions les entitats juvenils/ entitats prestadores de serveis a la joventut recollides a l’article 59 de la Llei 10/2006, de 26 de juliol integral de la joventut i que compleixin tots els següents requisits:

- Tenir la seu de l’entitat a l’illa de Mallorca.

- Estar constituïdes legalment.

- Ser associacions sense ànim de lucre.

- Dirigir el seu objecte social a infants i/o joves.

2.2. No podran acollir-se a l’ajuda econòmica les entitats en les quals concorre alguna de les prohibicions en l’article 8 de l’Ordenança de subvencions del Consell de Mallorca.

2.3. Cada entitat només pot presentar una sol·licitud de subvenció per cada una de les línies, la qual ha d’incloure el projecte o les despeses per subvencionar amb la quantia sol·licitada per a cada modalitat, si escau.

No obstant això, els grups, centres d’esplai, dels agrupaments o moviments escoltes i les entitats que formin part d’associacions, inscrites al Cens insular d’entitats juvenils del Consell de Mallorca, en relació a la L2,  poden presentar sol·licitud individualment, sempre que compleixin les tres condicions següents: (Annex 8)

- Que l’autonomia d’aquests grups estigui prevista en els estatuts de l’entitat principal.

- Que estiguin reconegudes expressament com entitats dependents de l’entitat principal en el Cens d’Entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut del Consell de Mallorca.

- Que hagin presentat la memòria d’activitats de l’any anterior, de manera individualitzada.

Tenint en compte que els grups, centres d’esplai, dels agrupaments o moviments escoltes i les entitats que formin part d’associacions comparteixen el mateix CIF, totes les subvencions de la mateixa entitat matriu s’abonaran a un únic número de compte bancari.

Constitueix requisit indispensable per adquirí la condició de beneficiari d’aquesta subvenció que tant l’agrupació com l’entitat matriu de la qual depenguin no incorrin, cap de les dues, en les prohibicions que s’estableixen en l’apartat 2 de l’article 8 de l’Ordenança de Subvencions.

Tant a la sol·licitud com a la resolució s’han de fer constar els compromisos d’execució que assumeix cada agrupació així com l’entitat matriu, així com l’import de la subvenció que s’ha d’aplicar a cada un.

3. Actuacions i despeses subvencionables

3.1.  L1: Manteniment d’entitats juvenils:

Amb aquesta línia es vol donar suport al manteniment estructural de les entitats juvenils. El manteniment inclou el finançament de les despeses corrents, com poden ser:

· Lloguer dels locals i oficines de l’entitat.

· Lloguer de bens mobles (equipaments informàtics, fotocopiadores o similars)

· Petites reparacions, manteniment i conservació , sempre i quan l’activitat no es consideri inventariable, és a dir, que no impliquin increment del valor patrimonial dels bens.

· Despeses de subministres (energia, aigua, gas i combustible). En els casos dels lloguers o utilització de locals que no comportin un canvi de la titularitat de la persona usuària (la propietària) davant el subministrador oficial, les entitats juvenils hauran d’aportar el corresponent contracte de lloguer o conveni de cessió d’ús de l’espai, en el què consti que l’entitat juvenil s’ha de fer càrrec d’aquestes despeses corrents.

· Material d’oficina.

· Primes d’assegurances.

· També s’inclou les despeses de les tasques de coordinació, assessorament, gestió i administració que desenvolupa l’entitat; incloent les despeses de personal que tenguin caràcter estructural i no es corresponguin amb activitats concretes de durada determinada.

Per a què aquestes despeses siguin subvencionables és un requisit indispensable que la factura, comprovant o document anàleg que s’aporti estigui a nom de l’entitat sol·licitant de la subvenció, concepte i data, en l’excepció feta per despeses de subministrament.

3.2. L2: Projectes d’activitats

Aquesta línia de subvenció inclou projectes i activitats destinats a la infància i la joventut i s’ha dividit en sub-línies. Per tant, únicament es subvencionaran projectes o activitats que s’emmarquin clara i directament en una de les línies d’actuació.

En general, únicament es subvencionaran projectes dirigits a joves d’entre 14 i 30 anys i, tan sols en les activitats de lleure, es permeten activitats dirigides a infants i joves d’entre 3 i 30 anys.

No es consideraran com programes o activitats vàlids actuacions o programes genèrics.

En qualsevol cas, queden excloses projectes amb caràcter lucratiu, comercial, mercantil o similar; activitats docents, complementàries o ampliació d’estudis; activitats esportives; viatges individuals; activitats turístiques; tot tipus de despeses de menjar i beure que no estiguin inclosos en una activitat de lleure i despeses per la compra de material inventariable.

· Activitats de lleure: S’inclouen en aquest apartat el conjunt d’activitats de lleure educatiu dirigides a infants i joves amb la finalitat que adquireixin competències,  habilitats socials i hàbits saludables.

· Activitats de foment d’informació a la joventut en matèria de salut, igualtat, drets dels col·lectius LGTBI i protecció del medi ambient.

· Activitats de foment d’inclusió social.

· Activitats de foment de l’associacionisme i de la participació.

· Activitats de foment de la cultura pròpia de Mallorca.

Despeses subvencionables de la L2:

· Cost del salari del personal que participa directament a l’activitat.

· Lloguer de les instal·lacions on es desenvolupa el projecte, quan sigui directament destinat a aquell projecte concret i no sigui la seu de l’entitat.

· Materials necessaris per desenvolupar l’activitat.

· Despeses de transport de les persones participants.

· Les assegurances d’accidents  i de responsabilitat civil que cobreixen aquestes contingències per a les persones participants.

· Despeses de publicitat de l’activitat.

· Altres despeses que inequívocament responguin a l’activitat i que estiguin explicades i justificades.

En cap cas, l’import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor de mercat.

Despeses no subvencionables en cap de les dues línies:

· Adquisició dels bens inventariables.

· Despeses d’amortització dels bens inventariables.

· Els interessos deutors dels comptes bancaris.

· Interessos, recàrrecs i sancions administratives i penals.

· Les despeses de procediments judicials.

4. Criteris avaluables L2

4.1. La Comissió Avaluadora valorarà la documentació presentada de la L2, així com qualsevol altra documentació adient, que s’hagi adjuntat a la sol·licitud de participació a la present convocatòria de subvenció, i donarà un punt per cada un dels criteris que compleixi el conjunt de la documentació presentada d’acord amb els següents criteris enumerats fins a un màxim de cinquanta punts.

El total de punts obtingut servirà de base per aplicar allò establert al punt 1.3 de la present convocatòria en relació a la quantia a concedir de la L2.

4.2. Criteris

1. Estar donat d’alta al Cens insular d’entitats juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut del Consell de Mallorca. Aquest punt es comprovarà d’ofici.

2. Entitats que la seva junta directiva u òrgan de govern estigui format, al manco per la mitat o més de persones joves d’entre 14 i 30 anys. Certificat de l’entitat indicant DNI i edat de les persones.

3. Entitats amb transparència en la seva gestió. Publicació dels seus pressupostos a internet, tríptics o documents públics amb àmplia difusió.

4. Entitats amb un pla anual de treball. S’haurà d’aportar còpia del pla.

5. Entitats que més del 25% dels seus socis tenguin entre 14 i 21 anys. Certificat de l’entitat indicant DNI i edat de la persona.

6. Entitats amb consciencia social. L’entitat haurà d’aportar document que demostri l’existència d’unes activitats o projecte amb consciència social.

7. Entitat amb experiència en la realització de projectes dirigits a infants i/o joventut. (Còpia de projectes o activitats desenvolupats en anys anteriors)

8. Entitats amb més de cinquanta socis. Certificat de l’entitat.

9. Entitats amb paritat entre homes i dones als seus òrgans de representació i de decisió (Es valorarà l’òrgan de representació de l’any 2018). Certificat de l’entitat.

10. Participació de l’entitat dins el Consell de Joventut de les Illes Balears. Certificat del Consell de Joventut de les Illes Balears

11. Bona estructura del projecte presentat.

12. Àmplia fonamentació del projecte presentat

13. El projecte té estudis previs per la seva fonamentació.

14. Concreció i claredat dels objectius del projecte.

15. El projecte  detalla la seva metodologia.

16. El projecte inclou una o vàries activitats innovadores.

17. Projecte que incideix en vàries temàtiques de la present convocatòria.

18. El projecte inclou una previsió dels resultats que es volen aconseguir

19. El projecte inclou indicadors per l’avaluació dels resultats de l’activitat i l’assoliment dels objectius que es preveien.

20. El projecte inclou una o vàries activitats previstes per més de cinquanta usuaris directes (es valorarà com ½ usuari si són usuaris no presencials).

21. El projecte inclou una o vàries activitats amb més d’un monitor.

22. El projecte inclou una o vàries activitats de més de 24 hores de duració.

23. El projecte inclou una o vàries activitats amb monitors especialitzats.

24. El projecte inclou més de tres accions.

25. El projecte inclou una o vàries activitats de temàtiques d’actualitat.

26. Projecte englobat en un programa pluriennal.

27. Projecte inclòs a un pla de difusió per donar-lo a conèixer.

28. El projecte inclou una o vàries activitats que incideixen, encara que sigui indirectament, en un número elevat de persones (més de cent-cinquanta).

29. El projecte inclou una o vàries activitats amb mesures concretes per fomentar la igualtat de gènere.

30. El projecte inclou una o vàries activitats amb mesures concretes de responsabilitat social.

31. Inclusió al projecte o qualcuna de les seves activitats a col·lectius vulnerables.

32. Inclusió al projecte o qualcuna de les seves activitats a persones amb diversitat funcional.

33. El projecte inclou una o vàries activitats dirigides contra la violència de gènere en joves.

34. El projecte inclou una o vàries activitats adreçades a la integració de cultures minoritàries.

35. Participació de varies associacions al projecte.

36. El projecte fomenta l’actitud crítica davant qualsevol discriminació.

37. El projecte té com a llengua vehicular el català.

38. El projecte inclou una o vàries activitats desenvolupades en més d’un municipi.

39. El projecte inclou una o vàries activitats cofinançades per més d’una administració o entitat.

40. El projecte inclou una o vàries activitats que empren espais públics pel seu desenvolupament.

41. El projecte inclou una o vàries activitats únicament dirigides a la joventut.

42. Participació de voluntaris en el desenvolupament de qualcuna de les activitats del projecte.

43. El projecte inclou una o vàries activitats o estratègies dirigies a la conservació d’espais naturals i/o a la reducció de l’impacte ambiental de l’activitat.

44. El projecte inclou una o vàries activitats que promouen la gestió sostenible dels residus.

45. El projecte inclou una o vàries activitats d’integració amb la població del municipi on es desenvolupi.

46. El projecte inclou una o vàries activitats amb objectius de caràcter intergeneracional.

47. El projecte inclou una o vàries activitats finançades, al manco, en un 30% amb els recursos propis de l’entitat sol·licitant.

48. El projecte inclou una o vàries activitats que contenguin accions capaces de generar grups estables front a actuacions puntuals.

49. El projecte és participatiu i preveu la contribució dels usuaris en la creació del projecte o qualcuna de les activitats.

50. Accés gratuït als usuaris a una o vàries activitats del projecte.

5. Període subvencionable

El període de les despeses subvencionables serà de l’1 de setembre de 2018 a 31 d’agost de 2019 (ambdós inclosos). Les dates de les factures i els justificants de pagaments de les despeses han de correspondre a aquest període.

6. Finançament i import màxim

6.1. Tenint en compte el Pla Estratègic de Subvencions del Consell Insular de Mallorca per a l’any 2019 es destina per a la línia 1 (L1) un import de cinquanta mil euros (50.000,00 €), amb càrrec a la partida pressupostària 65.33410.48900 del pressupost de 2019 (RC núm. 220190002525); i dos-cents mil euros (200.000,00 €), per a la línia 2 (L2), amb càrrec a la partida pressupostària 65.33410.48900 del pressupost de 2019 (RC. núm. 220190002527).

6.2. D’acord amb l’ordre de prelació de les sol·licituds, i en aplicació de l’article 24.2 de l’Ordenança general esmentada, els projectes se subvencionaran per import cert equivalent a la quantia sol·licitada fins el màxim establert al punt 1.3. i, per tant, no s’aplicarà l’ajustament a la baixa de l’import de la subvenció per raó del grau d’execució de l’activitat subvencionada sempre que això no impliqui superar el cost de l’activitat un cop deduïts els ingressos adients o altres subvencions que han finançat el mateix projecte de la present convocatòria, d’acord amb l’article 32 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s’aprova el reglament de la Llei 38/2006, de 17 de novembre, General de Subvencions.

6.3. Les subvencions que s’atorguin s’adjudicaran fins a esgotar el límit del crèdit pressupostari inicial, sempre que es compleixin els requisits legals d’aquesta convocatòria i de la resta de normes aplicables.

Es preveu que a cada una de les sol·licituds, com a màxim, se li concedirà un import cert, establint les limitacions següents:

· Per a la L1 cada entitat sol·licitant pot demanar fins a un màxim de dos mil euros (2.000,00 €).

· Per a la L2 cada entitat sol·licitant pot demanar fins a un màxim de cinc mil euros (5.000,00 €). Encara que el règim de concurrència sigui no competitiu, es valoraran les sol·licituds presentades segons els criteris d’avaluació establerts en aquesta convocatòria, per tal de determinar la quantia que es concedirà:

o Puntuació entre 1 i 10 punts: 1.000 euros.

o Puntuació entre 11 i 21 punts: 2.500 euros.

o Puntuació entre 22 a 35 punts: 3.000 euros.

o Puntuació entre 36 a 50 punts: 5.000 euros.

En ambdues línies s’haurà de determinar l’import sol·licitat que haurà de ser igual o inferior a les despeses presentades o el cost de l’activitat.

6.4. Quan la quantia del crèdit de la convocatòria no fos suficient per cobrir el 100% del pressuposts presentats i amb els límits establerts a la convocatòria, l’últim beneficiari, segons l’ordre d’entrada derivat del registre, rebrà com a màxim l’import romanent.

7. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i tota la documentació és de quinze (15) dies hàbils, comptadors a partir de l’endemà de la publicació de l’extracte d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB). Si el darrer dia cau en dia inhàbil, el termini s’ajorna fins al dia hàbil següent.

8. Bases reguladores

Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca (BOIB 21, de 18 de febrer de 2017), modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 (BOIB 96, de 4 d’agost de 2018).

  

Palma, 3 d’abril de 2019

La Secretària Tècnica de Desenvolupament local

(Per delegació del Conseller de Desenvolupament Local.

Resolució de 21/9/2015. BOIB núm. 141, de 26 de setembre de 2015)

Antònia Malagrava Cantallops