Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 2682
Departament de Planejament i Gestió Urbanística. GEX 2018/0003. Aprovació inici expedient expropiatori per taxació conjunta per ampliació vial entre rotonda Camí Son Rapinya i rotonda Base Militar Gral. Asensio

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma, a les sessions que tingueren lloc en data 28 de novembre de 2018  i 6 de febrer de 2019, s’adoptaren, entre d’altres, les següents dades:

PRIMER.- Iniciar l’expedient expropiatori, de conformitat amb l’ordre del Gerent d’urbanisme de data 10 d’agost de 2017, mitjançant el procediment pel sistema de taxació conjunta, respecte dels béns i drets afectats que es determinen en el present acord, amb un preu just global per expropiació  de 433.302,42 euros, per l’ampliació del vial entre la rotonda del camí de Son Rapinya i la rotonda d’interessecció de la Ma-1043 i la Ma 1044 (Base Militar General Asensio), de conformitat amb l’informe de valoració emès en data 13 de desembre  de 2018, que figura com  annex i com a part integra d’aquest acord i als efectes de dur a terme la tramitació sol·licitada pel Gerent d’Urbanisme, de data 10 d’agost de 2017, de l’inici de l’expedient d’expropiació pel sistema de taxació conjunta que es objecte d’aquest acord.

SEGON.-Aprovar l’ocupació temporal i preu corresponent per aquesta de 1.663,73 euros, respecte de les finques descrites en el present acord, de conformitat amb l’informe annex i com a part integra d’aquest acord, respecte del metres quadrats i pel preu corresponent a la finca registral objecte d’ocupació temporal, per a poder dur a terme les obres corresponents a l’ampliació del vial entre la rotonda del camí de Son Rapinya i la rotonda d’intersecció de la Ma-1043 i la Ma 1044 (Base Militar General Asensio)

TERCER.- Aprovar l’informe emès pel Servei de Valoracions i Projectes en data 13 de desembre de 2018, que figura com a document annex i com a part integra d’aquest acord, relatiu al càlcul del preu just per l’expropiació forçosa i ocupació temporal dels immobles afectats per les obres de millora i ampliació del Camí dels Reis, en el tram comprès entre la rotonda del Camí de Son Rapinya i la rotonda d’intersecció de les carreteres Ma-1043 i Ma-1044 (Base Militar General Asensió).

L’esmentada despesa anirà a càrrec de l’aplicació pressupostària 08.15100.60001 Urbanisme.- expropiació camí reis tram son rapinya.

QUART.- Aprovar definitivament el projecte d’expropiació forçosa i ocupació temporal mitjançant el procediment pel sistema de taxació conjunta, respecte dels béns i drets afectats que es determinen eb el present acord, amb un preu just global per expropiació de 433.302,42 euros, per l’ampliació del vial entre la rotonda del camí de Son Rapinya i la rotonda d’interessecció de la Ma-1043 i la Ma 1044 (Base Militar General Asensio), així com l’ocupació temporal dels béns i drets afectats, per un preu de 1.663,73 euros, de conformitat amb l’informe de valoració emès en data 13 de desembre  de 2018, que figura com  annex i com a part integra d’aquest acord, en el supòsit que transcorregut el termini concedit als punts vuitè i novè de la part dispositiva d’aquest acord, no s’hagin presentat cap al·legació que s’oposi a l’aprovació inicial d’aquest projecte.

En el supòsit de no haver al·legacions, dins els terminis esmentats en aquest acord, es notificarà individualment a les persones titulars del béns i drets afectats, per tal que puguin manifestar per escrit la seva disconformitat amb la valoració establerta en l’expedient aprovat, i s’advertirà als interessats que la manca de pronunciament en el termini de vint dies següents es considerarà com una acceptació de la valoració fixada, cas en el qual s’entendrà que l’apreuament ha estat determinat definitivament. I si, els interessats, manifestassin per escrit  la seva disconformitat amb la valoració aprovada, es trametra l’expedient al Jurat d’Expropiació Forçosa o, de estar constituïda, a la Comissió de Valoracions d’Expropiació de les Illes Balears, perquè fixin l’apreuament corresponent amb la normativa d’aplicació.

CINQUÈ.- Abonar el preu just als titulars de les finques objecte de l’expropiació forçosa esmentades en el present acord, previ l’aixecament de l’acta d’ocupació i pagament, un cop hagui transcorregut els terminis assenyalats als punts en aquest acord respecte de l’informació pública i la notificació individual a tots als titulars esmentats, i sense la presentació de cap al·legació, ni figuri al registre de la propietat cap càrregue o  resulti que aquesta es compatible amb la finalitat de la present expropiació forçosa, respecte de les porcions de terrenys que són objecte d’expropiació.

I abonar les quantitats fixades en concepte de l’ocupació temporal de la finca registral descrita en aquest acord, un cop hagui transcorregut els termini d’un mes  respecte de l’informació pública i la notificació individual a tots als titulars esmentats, i sense la presentació de cap al·legació.

De la suma d’ambdós conceptes resulta un preu global del projecte de  434.966,15 euros (amb el 5% del preu d’afecció inclòs).

Com a conseqüència de l’anterior, les operacions comptables afectades per aquesta modificació són les que venen detallades en aquest acord, totes en càrrec de l’aplicació pressupostària 08.15100.60001 Urbanisme.- expropiació camí reis tram son rapinya.

Les esmentades despeses aniràn a càrrec de l’aplicació pressupostària 08.15100.60001 Urbanisme.- expropiació camí reis tram son rapinya.

Aquests abonaments es duràn a terme un cop resulti aprovat definitivament el projecte de l’expropiació forçosa i ocupació temporal esmentat, d’acord amb l’informe annex al present acord.

SISÈ.- Ordenar la consignació de la quantitat objecte d’abonament en la forma i quantitats disposades en aquest acord, a la Caixa General de Dipòsits en metàl·lic  i en concepte de depòsit necessari i sense interès, a disposició de les expropiades en el supòsit que, encara que degudament citats els interessats, no compareguessin a la convocatòria de l’acta de pagament i ocupació esmentada o en el supòsit que es refusi el seu cobrament per part dels interessats en aquest procediment.

SETÈ.- Sol·licitar al Registrador de la Propietat perquè, de conformitat amb l'establert a l'article 22 del Reial Decret 1093/1997, de 4 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament sobre inscripció al Registre de la Propietat d’actes de naturalesa urbanística, expedeixi el certificat registral de l’article 32 del Reglament Hipotecari acreditatiu de la titularitat dominical actual i possibles càrregues i gravàmens sobre l’ immoble que constitueix l'objecte de l'expropiació i practiqui la nota al marge de cada finca afectada.

VUITÈ.- Sotmetre a informació pública l’expedient d’expropiació, mitjançant la inserció d’anuncis en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, pel termini d’un mes, perquè les persones que puguin resultar interessades formulin les observacions i reclamacions que estimen convenients, en particular pel que fa a la titularitat o valoració dels seus drets. Els errors no denunciats ni justificats en el termini assenyalat no donen lloc a nul·litat o reposició d’actuacions, però les persones interessades conservaran el dret a ser indemnitzades en la forma que correspongui.

NOVÈ.- Notificar de forma individualitzada aquest acord i la valoració aprovada, a les persones que apareixen com a titulars en el present acord, com a titulars dels béns i drets afectats al present expedient, mitjançant el trasllat literal del full d’apreuament corresponent i de la proposta de fixació dels criteris de valoració de l’informe annex que figura com a part íntegra d’aquest acord, als efectes perquè, en el termini d’un mes, comptat a partir de la data de notificació, puguin formular observacions i reclamacions concernents a la titularitat o valoració dels seus drets respectius.

DESÈ.- Comunicar el contingut del present acord a l’Intervenció, al Departament Financer-Tresoreria municipals.

En compliment del que estableixen els punts VUITÈ de ambdós acords, es sotmeten els esmentats acords, juntament amb la valoració municipal de data 13 de desembre de 2018 annexa, a informació publica, la qual cosa podeu consultar a la seu electrònica municipal

https://urbanisme.palmademallorca.es/IMI/URBANISME/PRD/Planejament_urbanistic_pdf/Images%20Arxiu/GEX-EXPROPIACIONS/GEX-201800030000/GEX-20180003_PORTADA.pdf

Així mateix, els qui se'n considerin afectats, poden examinar l'expedient expropiatori GEX 2018 02 00 de Gestió Urbanística, ubicat a l'avinguda Gabriel Alomar Villalonga, núm. 18 baixos, prèvia cita en el telèfon de contacte: 971 22 59 00, extensions 8426, 8433 ó 8434, tot perquè en un termini d’un mes a partir de l’endemà d’aquesta publicació, les persones interessades puguin formular les al.legacions, observacions i reclamacions que estimin convenients, especialment pel que fa a la titularitat i valoració dels seus respectius drets, mitjançant escrit dirigit a l'Ajuntament de Palma, al Registre General de les oficines municipals d'atenció a la ciutadania, la ubicació de les quals es pot consultar a la web www.palma.cat, o a les dependències a què es refereix l'art. 164 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, 25 de febrer de 2019

El Cap de Departament p.d Decret de Batlia núm. 10434, de 8 de juny de 2012 publicat al BOIB 85 de 14/06/2012 Jaume Horrach Font