Secció III. Altres disposicions i actes administratius
ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA
CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITAT
Núm. 2681
Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 15 de març de 2019 per la qual es modifica l’autorització de la configuració del centre privat concertat d’educació especial Joan Mesquida, de Manacor, amb l’autorització de dues aules externes de TAVA al Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n, una de les quals estava autoritzada de forma provisional i condicionada
Fets
1. Mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Universitat de 27 de setembre de 2017 es va modificar provisionalment i de manera condicionada l’autorització de la configuració del centre privat concertat d’educació especial Joan Mesquida, de Manacor, amb una unitat TAVA com a aula externa, ubicada al Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n.
2. Posteriorment, mitjançant una resolució del conseller d’Educació i Universitat de 13 de febrer de 2018 es va modificar l’autorització de la configuració del centre Joan Mesquida amb la transformació de dues unitats d’educació especial bàsica (EEB) en dues unitats de transició a la vida adulta (TAVA). Com a conseqüència d’aquesta modificació, la configuració del centre va quedar de la manera següent:
Codi de centre: 07005891
Denominació genèrica: centre d’educació especial
Denominació específica: Joan Mesquida
Titular: Aproscom Fundació
Domicili: c. des Canyar, s/n
Localitat: Manacor
Municipi: Manacor
CP: 07500
Ensenyaments autoritzats:
Educació especial bàsica (EEB): 11 unitats
9 unitats a les instal·lacions del carrer des Canyar, s/n
2 unitats ASCE a La Salle de Manacor (codi 07002181)
Transició a la vida adulta: 4 unitats
3 unitats al centre Joan Mesquida
1 unitat externa al Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n.
3. El 20 de febrer de 2018, el senyor Antoni Gayà Sunyer, representant del centre concertat d’educació especial Joan Mesquida, va sol·licitar la modificació de la configuració del centre amb l’autorització de dues unitats TAVA a les instal·lacions del Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n, una de les quals ja estava autoritzada de manera provisional i condicionada.
4. El 9 d’abril de 2018, la cap del Servei d’Atenció a la Diversitat va emetre un informe favorable sobre l’autorització de dues unitats TAVA al CCEE Joan Mesquida, de Manacor.
5. En data 9 d’agost de 2018, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC va emetre un informe favorable i definitiu de la primera unitat TAVA, atès que es va comprovar que els espais s’ajustaven als plànols respecte dels quals s’havia emès un informe en data 5 de desembre de 2017.
6. En data 27 d’agost de 2018, el Servei de Projectes, Obres i Supervisió de l’IBISEC va emetre un nou informe favorable, segons el qual la nova unitat externa compleix les condicions mínimes establertes per la normativa vigent aplicable per impartir-hi el programa de transició a la vida adulta.
7. El 13 de març de 2019, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre la modificació de l’autorització de la configuració del centre privat concertat d’educació especial Joan Mesquida, de Manacor, amb l’autorització de dues unitats TAVA, una de les quals estava autoritzada de forma provisional, al Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n.
Fonaments de dret
1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l’educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).
2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4 de maig, i suplement en català núm. 11, de 16 de maig), segons la redacció fixada per la Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre, per a la millora de la qualitat educativa (BOE núm. 295, de 10 de desembre, i suplement en català de la mateixa data).
3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d’abril).
4. El Reial decret 332/1992, de 3 d’abril, sobre autoritzacions de centres docents privats per impartir ensenyaments de règim general no universitaris (BOE núm. 86, de 9 d’abril), modificat pel Reial decret 131/2010, de 12 de febrer (BOE núm. 62, de 12 de març).
5. El Reial decret 334/1985, de 6 de març, d’ordenació de l’educació especial (BOE núm. 65, de 16 de març).
6. El Decret 39/2011, de 29 d’abril, pel qual es regula l’atenció a la diversitat i l’orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics (BOIB núm. 78, de 28 maig).
7. La Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 2 de maig de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de dia 25 de març de 2015 per la qual es regulen les ràtios als centres específics d’educació especial, i s’estableixen les ràtios dels Programes de Formació per a la Transició de la Vida Adulta (TVA) per als alumnes escolaritzats als centres específics d’educació especial (CEE) i a les aules ASCE (aules substitutòries de centre especial).
8. La Resolució del conseller d’Educació i Universitat de 5 de juliol de 2018 per la qual es modifica la Resolució de la consellera d’Educació, Cultura i Universitats de dia 13 de maig de 2015 per la qual s’estableixen amb caràcter provisional els requisits mínims d’espai als centres específics d’educació especial (CEE) i a les aules substitutòries de centre específic (ASCE) ubicades a centres ordinaris.
9. L’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, de 16 de març), el qual estableix en l’article 36.2 que, en matèria d’ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d’execució de l’ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.
10. El Decret 24/2015, de 7 d’agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s’estableixen les competències i l’estructura orgànica bàsica de les conselleries de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 120, de 8 d’agost), segons la redacció fixada pel Decret 18/2017, de 2 de novembre, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 24/2015 (BOIB núm. 135, de 4 de novembre).
Per tot això, i d’acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 14 de març de 2019, dict la següent
Resolució
1. Modificar la configuració del centre privat concertat d’educació especial Joan Mesquida, de Manacor, amb l’autorització de dues aules externes de TAVA al Centre de Formació i Inserció Laboral, a la ronda del Port, s/n, una de les quals estava autoritzada de forma provisional i condicionada.
2. Determinar que, com a conseqüència d’aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:
Codi de centre: 07005891
Denominació genèrica: centre d’educació especial
Denominació específica: Joan Mesquida
Titular: Aproscom Fundació
Domicili: c. des Canyar, s/n, i aules externes al Centre de Formació i Inserció Laboral, ronda del Port, s/n.
Localitat: Manacor
Municipi: Manacor
CP: 07500
Ensenyaments autoritzats:
Educació especial bàsica (EEB): 11 unitats
9 unitats al centre Joan Mesquida, c. des Canyar, s/n
2 unitats ASCE a La Salle de Manacor (codi 07002181)
Transició a la vida adulta (TAVA): 5 unitats
3 unitats al centre Joan Mesquida, c. des Canyar, s/n
2 unitats externes al Centre de Formació i Inserció Laboral, ronda del Port, s/n
3. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s’hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.
4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Interposició de recursos
Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Educació i Universitat en el termini d’un mes comptador des de l’endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l’article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
També s’hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la publicació en el BOIB, d’acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.
Palma, 15 de març de 2019
El conseller d’Educació i Universitat Martí X. March Cerdà