Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 2642
Extracte de les bases reguladores i convocatòria de les subvencions de comerç 2019. (Publicat extracte a la Base de Dades Nacional de Subvencions ID 439600)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 20 de març de 2019, aprovà les bases i la convocatòria pública de subvencions per concurrència competitiva per a la concessió de subvencions destinades a fomentar la implantació, la modernització, i la innovació de les  microempreses i petites empreses comercials, ubicades al terme municipal de Palma.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index), a la web de l’Ajuntament de Palma (www.participacio.palma.cat) i a la web www.palmaactiva.com

Primer. Objecte

L’objecte d’aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d’ajuts econòmics dirigits a fomentar la implantació, la modernització i la innovació de les microempreses i petites empreses comercials ubicades al terme municipal de Palma, dins els límits pressupostaris previstos, en règim de concurrència competitiva i convocatòria oberta.

Segon. Beneficiaris

Els beneficiaris poden ser persones físiques o jurídiques amb activitat mercantil, excepte les comunitats de béns, que iniciïn o siguin titulars d’una activitat comercial situada a peu de carrer al municipi de Palma que compleixen els requisits següents:

- Establiments comercials de la ciutat ubicats a peu de carrer, queden fora el establiments que es troben dins mercats.

- Establiments de restauració que inclouen: Bars, cafeteries i restaurants, únicament per inversions destinades a la insonorització de l’establiment. Serà necessari presentar el certificat signat pel tècnic corresponent, on consti que s’ha redactat l’estudi acústic i que es compleix amb la normativa sobre renous i vibracions de referència.

- Que estigui ubicat al terme municipal de Palma (plànol d’emplaçament)

- Microempresa i Petita empresa.

La seva activitat principal ha d’estar emmarcada dins un dels epígrafs següents:

- 64 Comerç menor productes alimentaris, begudes i tabac (establiments permanents) excepte: mercats municipals, 646 comerç al por menor de labors de tabac i d’articles de fumador, 6475 productes alimentaris i begudes màquines.

- 65 Comerç menor productes industrials no alimentaris (establiments permanents) excepte: 6521 farmàcies, 654 comerç al por menor de vehicles terrestres, aeronaus, embarcacions i maquinària i accessoris, 655 comerç al por menor de combustibles, carburants i lubricants.

- 972.1 Servei de perruqueria senyores i senyors.

- 972.2 Salons i instituts de bellesa. 

- 671, 672, 673 Serveis d’alimentació en restaurants, cafeteries, cafès i bars, única i exclusivament per insonorització dels locals.

No obstant això, en cap cas serà subvencionable una empresa que desenvolupi en el seu local comercial almanco una activitat recollida a l’epígraf de IAE 76.

Tercer. Règim Jurídic

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i l’ Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l’Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

 

​​​​​​​Quart. Quantia

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb un pressupost màxim de 100.000,00€. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d’aquesta convocatòria van a càrrec de l’aplicació pressupostaria 40.43330.77000.00 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l’any 2019.

L’import màxim de subvenció que es pot atorgar per a cada sol·licitud és del 80 % del cost total de la actuació (IVA exclòs)

- Inversions generals amb un màxim de 2.300€ per a totes les accions subvencionables.

- Inversions destinades a suprimir barreres arquitectòniques, l’import màxim podrà ser de fins a 4.600€.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es poden presentar des de l’endemà de la publicació al BOIB d’aquesta convocatòria i fins al 1r de setembre de 2019.

S’estableixen 2 períodes de valoració de sol·licituds que són des del dia desprès de la publicació de les bases al BOIB i fins al 30 d’abril de 2019, primer termini, i des del 1 de maig i fins a l’1 de setembre de 2019, segon termini. A cada període es valoraran mitjançant una sola resolució totes les sol·licituds presentades des de la finalització de l’anterior període fins a les 14 hores dels dies indicats abans.

Sisè. Altres dades

Són subvencionables les despeses destinades a la innovació, millora i modernització dels comerços ja existents i també la implantació de nous comerços ubicats al terme municipal de Palma per:

1. Renovació i millora tecnològica de la petita i micro empresa comercial, s’exceptuen la creació i el manteniment de les pàgines web i l’adquisició de programes informàtics, llicències, etc.

2. Actuacions destinades a garantir la seguretat a la micro i petita empresa comercial (sistemes d’alarma, detectors, càmeres de seguretat).

3. Actuacions destinades a la incorporació i implantació del disseny per a la millora de la imatge de l’establiment (s’exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics).

4. Retolació comercial interior i exterior, sempre ha d’anar acompanyada de la prèvia llicència municipal i també del rebut del pagament de les taxes.

5. Adequació física de l’establiment destinada a la millora de l’accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques (s’exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics), ha d’anar acompanyada de la llicència municipal si escau  i del rebut de pagament de les taxes.

6. Actuacions dirigides a potenciar una economia baixa en carbono i la millora energètica i sostenibilitat (il·luminació de baix consum, instal·lació o substitució d’aparells de climatització per aparells de tipus A...), se n’exceptua l’adquisició de bombetes, leds o altres béns que no es considerin inversió. 

7. L’adquisició i la instal·lació de sistemes que possibilitin el reciclat, la reducció, l’eliminació de residus, com maquinària de premsat i compactació.

8. Per a establiments de restauració únicament pel cost de la insonorització de l’establiment (s’exclouen els costos dels projectes i estudis tècnics), ha d’anar acompanyat de certificat signat pel tècnic competent de l’estudi acústic.

Les dades d’execució i pagament de les inversions ha de ser des del dia 11 de setembre de 2018 i

- Fins al dia 30 de juny de 2019 per a les sol·licitud presentades dins el primer període.

- Fins al dia 1 de novembre de 2019 per a les sol·licituds presentades dins el segon període.

- Fins al dia 5 de desembre de 2019 per a les sol·licituds que un cop finalitzats els terminis se’ls pugui atorgar subvenció per alliberament de crèdit.

 

Palma, 25 de març de 2019

La gerent ​​​​​​​Susana Rincón Otero