Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESPORLES

Núm. 2554
Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa de Cementeri Municipal del municipi d'Esporles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Havent-se publicat en el BOIB núm. 158 de dia 18 de desembre de 2018, anunci relatiu a l’aprovació del següent:

Article 1r.- Fonament i naturalesa.

En us de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i de conformitat amb allò disposat en els articles 15 a 19 del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aquest Ajuntament estableix la "Taxa de Cementiri Municipal", que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual atenen a allò previst a l'article 57 de l'esmentat Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s’aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

Article 2on.- Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la Taxa la prestació dels serveis de Cementiri Municipal, tals com: assignació d'espais per a enterraments; permisos de construcció de panteons o sepultures; ocupació dels mateixos; reducció, incineració; moviment de làpides; col·locació de làpides, reixes i adorns; conservació dels espais destinats al descans dels difunts, inhumacions i exhumacions i qualsevol altres que, de conformitat amb allò previst en el Reglament de Policia Sanitària mortuòria siguin procedents o s'autoritzin a instància de part.

Article 3er.- Subjecte passiu.

Son subjectes passius contribuents els sol·licitants de la concessió de l'autorització o de la prestació del servei i, en el seu cas, els titulars de l'autorització concedida.

Article 4rt.- Responsables.

1.- Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a les quals fan referència els articles 38.1 i 39 de la Llei General Tributària.

2.- Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en generals en els  supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 40 de la Llei General Tributària.

Article 5è.- Exempcions subjectives.

Estaran exempts els serveis que es prestin amb ocasió de:

a) Els enterraments dels asilats procedents de la Beneficència, sempre que la conducció es verifiqui per compte dels establiments esmentats i sense cap pompa fúnebres que sia costada per la família dels difunts.

b) Els enterraments de morts pobres de solemnitat.

c) Les inhumacions que ordeni l'Autoritat Judicial i que s’efectuïn en fosa comú.

Article 6è.- Quota Tributària.

La quota tributària es determinarà per aplicació de la tarifa següent:

TARIFES

EPÍGRAF

1

PER PRESTACIÓ DE SERVEIS

 

1.A

Manteniment i neteja dels espais comuns del cementeri municipal

 

1.A.1

Per cada unitat d’enterrament concedida a un particular

0,00 €

1.B

Serveis Funeraris

 

1.B.1

Inhumació

60,00 €

1.B.2

Inhumacions de fetus i membres

30,00 €

1.B.3

Inhumació de cendres

40,00 €

1.B.4

Exhumació de cadàvers o restes cadavèrics per ala seva immediata re inhumació al propi cementeri, incloent aquesta

60,00 €

1.B.5

Exhumació de cadàvers o restes cadavèriques per el seu trasllat a un altre cementeri

60,00 €

1.B.6

Custodia de cadàver ( per dia o fracció en càmera frigorífica)

60,00 €

1.C

Serveis administratius

( per la tramitació d’expedients relatius al cementeri municipal, per unitat d’enterrament o ossera) independentment de l’import de la tarifa seran de compte dels obligats al pagament els imports corresponents a la publicació d’Edictes per a informació pública de la tramitació dels expedients.

 

1.C.1

De transmissions de drets funeraris

20,00 €

1.C.2

De reconeixements de drets funeraris

20,00 €

1.C.3

Per l’expedició de cada títol

10,00 €

 

 

 

2

PER L’APROFITAMENT ESPECIAL DEL DOMINI PÚBLIC

 

2.A

Per les concessions temporals d’unitats d’enterrament a les sepultures municipals

 

2.A.1

Període : 5 anys

13,00 €

 

 

 

3

CÀNON ANUAL PER ATENDRE LA CONSERVACIÓ I ESMENT DEL CEMENTERI

 

 

Sepultura

25 €

 

Nínxol doble

8,5 €

 

Nínxol simple

4,5 €

 

Lloguer

17 €

 

Columbari

2 €

Article 7è.- Deveng.

Es devenga la Taxa i neix l'obligació de contribuir quan s'inicia la prestació dels serveis subjectes a gravamen, entenint-se, a aquests efectes, que dita iniciació es produeix amb la sol·licitud d'aquells.

Article 8è.- Declaració, liquidació i ingrés.

1.- Els subjectes passius sol·licitaran la prestació dels serveis dels quals es tracti.

La sol·licitud de permís per a construcció de mausoleus i panteons anirà acompanyada del corresponent projecte i memòria, autoritzats per facultatiu competent.

2.- Cada servei serà objecte de liquidació individual i autònoma, que serà notificada, un cop hagi estat prestat dit servei, per al seu ingrés directe a les Arques Municipals en la forma i terminis assenyalats en el Reglament General de Recaptació.

Article 9è.- Infraccions i sancions.

En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries, així com de les sancions que a les mateixes corresponen en cada cas, s'estarà a allò disposat en els articles 77 i següents de la Llei General Tributària.

DISPOSICIO FINAL

La present Ordenança fiscal, entrarà en vigor i s'aplicarà a partir de dia 1 de gener de 2013, una vegada feta la publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

I havent transcorregut el termini d’exposició al públic de trenta (30) dies de duració a comptar des de l’esmentat anunci sense que s’hagi presenta cap reclamació o suggerència, s’enten de conformitat amb el que disposa l’art. 17 del RDL 2/2004 de 5 de març pel que s’aprova el text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, definitivament aprovades.

La qual cosa es fa pública per a general coneixement i als efectes pertinents d’acord amb l’art. 17 de l’esmentat text legal

 

Esporles, 18 de març de 2019

La Batlessa

Maria Ramon Salas