Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE CULTURA, PARTICIPACIÓ I ESPORTS

Núm. 2271
Resolució de la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es nomena el director gerent d’aquest organisme

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L’article 9 dels Estatuts de l’Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (en endavant, ICIB), aprovats per Acord del Consell de Govern, de 21 de desembre de 2018 (correcció d'errades al BOIB núm. 6, de 12 de gener de 2019), estableix que el president de l’ICIB ha de ser la persona titular de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, o la persona en qui delegui.

L’article 19.1 dels Estatuts disposa que el president pot nomenar, amb caràcter potestatiu, un director gerent i separar-lo o, si escau, fer la proposta prevista en el punt 10 d'aquest article. El nomenament i el cessament s’han de comunicar al Consell de Govern, en el termini màxim de set dies, i publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el termini màxim de 10 dies. D'altra banda, l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, preveu que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i d'altres òrgans unipersonals de direcció dels ens del sector públic instrumental autonòmic, quan no corresponen al Consell de Govern, s'han de comunicar a aquest òrgan.

D'acord amb l'article 19.7 dels Estatuts, el director gerent, a més de cessar en els supòsits establerts en el contracte de treball corresponent i en la normativa laboral aplicable, cessa quan ho faci el conseller que el va nomenar. A l'acabament de la legislatura, la durada del contracte del director gerent s'ha de perllongar un màxim de tres mesos, mentre no es nomeni un nou director gerent. En tot cas, el cessament s'ha de comunicar al Consell de Govern. No obstant, en virtut de l'article 19.2 dels Estatuts, quan el director gerent cessi perquè ho fa el conseller que el va nomenar, el conseller entrant el pot confirmar en el càrrec sense necessitat de convocatòria pública.

El 12 de gener es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la presidenta de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears, d'11 de gener, per la qual s'aproven la convocatòria pública i les bases per a la selecció del director gerent de l'Institut d'Indústries Culturals, d'acord amb l'article 19.2 dels Estatuts.

Per a la selecció del director gerent, la base sisena de l'annex II de la convocatòria, preveu la constitució d'una comissió de selecció. En l'acta de sessió del 21 de febrer de 2019, la comissió de selecció va acordar proposar a la presidenta de l'ICIB el senyor Jaume Reus Morro per a ocupar la plaça de director gerent.

El 13 de març la directora general de Cultura va dictar una proposta de resolució per la qual es proposa a la presidenta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears el nomenament del director gerent d’aquest organisme.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Nomenar el senyor Jaume Reus Morro director gerent de l’Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

2. Comunicar aquest nomenament al Consell de Govern, d’acord amb el que disposa l’article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i d'acord amb l'article 19.1 dels Estatuts de l'ICIB.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma, 14 de març de 2019

La presidenta Francesca Tur Riera